IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове,

Не знам за пазарното състояние на Софкома, но това със заложните къщи става нещо като национален проблем. Огледайте се какво става по пазарите..около всеки пазар има минимум по 3-4 и продължават да се размножават със страшна скорост. Човек остава с впечатлението, че едва ли не са гръбнака на икономиката...
    Конкуренцията става безмилостна , а държавата засега(!) пасува. Въпросът е какво става ако и Държавата се намеси по типичния за нея безпардонен начин.

Поздрави и успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• след такъв коментар , най-логиното продължение е активизирането на...... купувачите

Коментар

• Предишният ми коментар тук бе свързан с общото ми възмущение от факта, че съществуват компании, чиито мениджъри са финансово необразовани. И то особено компании - емитенти на БФБ.

Постарал съм се да направя по-задалбочено проучване на компанията с фокус върху пазарното й състояние.
        Учудващо е как никой не коментира пазарната позиция на СофКома!
        Всеки тук се олизва за дивидент и трепери дали и таз година ще раздадат и колко (за 6SOA).
        Основната дискусия се базира на последният отчет - доколко е замазан незнам (замазват ли отчети в БГ?) Все едно се правят хазартни залагания без да се отчита фундаменталния риск.
        И как никой не намирисва жабунясалия ппоток!?! А и личните ми съмнения са, че пазарния им дял май е спаднал с над 55%!

Нека погледнем и кам последната ПиАр-акция - Статията за (проформа?) г-жа ( ? ) СЕО-то -трябва наистина да отдадем кредит там кадето се полага.А именно, размерите на фотографията наистина зарадваха по-голямата
        част от аудиторията!
        Good Luck на всички инвеститори тук.
        Повече по-късно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          ...

А за Мекомът - аз продадох половината на печалба, другите може би ще ги шитна на дивидент - пак на печалба...
          Поздравления, императоре! Започнал си по-начесто да го спекулираш с неясните компанийки. Май ти е "увряла" "капацуната"

Коментар

• Мани го, драги. Набутал се бил... като земе дивидент, друго ще пее.

А за Мекомът - аз продадох половината на печалба, другите може би ще ги шитна на дивидент - пак на печалба...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнение
              Abe сам ще се усетиш накрая, но като за първоначална стъпка и това е добре.
              Смирения - нищо хрисимо и смирено май не виждам у тебе да атакуваш таквози старо куче. Едва ли му имаш опита.
              Да не си някое циганче.Че Импа ного ги аресва
              И той е човек и греши (според мен при Меком-а, ама не се знае де)
              - ама точно пък тука - ма хич не го мисли. Много добре знае какво прави.
              А ти - както си прецениш.

Коментар

И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
                Не е препоръка.
                Дори и падрето се е набутал тук, oт лакомия. Сребролюбивата змия, се е набутала в леглото, чудя се, как да я изгоня Дано не ни погуби тази лакомия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                  Импе ще скачаме ли туканка....
                  Къде ще скачате, на борда, от борда или зад борда ??
                  Не е препоръка ...

Коментар

Сам ти си палячо. Дивидентът на привилегированите е точно определен на 0.75 кинта. Тези бонуси са повишени заплати за служителите. вярно е, че последните години дивидентът на непривилегированите е по-висок, ама някой да ти е забранил да си купиш от тях?
                    Abe сам ще се усетиш накрая, но като за първоначална стъпка и това е добре.
                    Не е препоръка ...

Коментар

• Споко Импе... Нали ние сме тия, които държат хартииките... и ще ходим с дивидента на море...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Така е, акционери са, ама в непривилегированите. На луд ли се правиш или на палячо. Нали мислейки точно за себе си, бутат яко дивидент за непривилегированите, а привилегированите се мандахерцат с дивидент 70 стинки.... Ама си и ти, а над 2 милионки за бонуси само за 1 година, как ще ги коментираш, да не би да е в полза на "х"акционерите ???
                        Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
                        Не е препоръка
                        Сам ти си палячо. Дивидентът на привилегированите е точно определен на 0.75 кинта. Тези бонуси са повишени заплати за служителите. вярно е, че последните години дивидентът на непривилегированите е по-висок, ама някой да ти е забранил да си купиш от тях?

Коментар

Ха-ха-ха-ха - че нали ТЕ са си основните акционери !!! Да не мислят за акционерите, значи да не мислят за себе си. :
                          ...
                          D

...

...
                          Така е, акционери са, ама в непривилегированите. На луд ли се правиш или на палячо. Нали мислейки точно за себе си, бутат яко дивидент за непривилегированите, а привилегированите се мандахерцат с дивидент 70 стинки.... Ама си и ти, а над 2 милионки за бонуси само за 1 година, как ще ги коментираш, да не би да е в полза на "х"акционерите ???
                          Ейии... докато има такива заплеси по форумите, които да им правят безплатен пиар, не знам кога ще се "опра'йм"...
                          Не е препоръка
                          Не е препоръка ...

Коментар

Е то дивидента май отива за непривилегированите. Освен това са решили да го точат и с бонуси във вид "възнаграждения". 97% са си увеличили бонусите в момент на криза. И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
                            Не е препоръка.
                            Ха-ха-ха-ха - че нали ТЕ са си основните акционери !!! Да не мислят за акционерите, значи да не мислят за себе си. Намери инфо колко е заплатата на Ирен и какъв дял от акциите притежава - и пак помисли дали няма интерес да мисли за акционерите... Айде да не казвам какъв бонус трябва да си турят, та да е съизмерим поне отчасти с парите дето си ги земат като дивидент. Пък ако мислиш, че непривилегированите са по-сгодни - купи си - аз имам и от едните и от другите...

Мажоритаров - аз скочил вече достатъчно...

Пипбелов - имаме си. Ако нямашакции, земи си - и аре на сборище...

Коментар

• Импе ще скачаме ли туканка....
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Нушенцето Разгледай мнение
                                Нормално е, пред събрание и дивидент.
                                Е то дивидента май отива за непривилегированите. Освен това са решили да го точат и с бонуси във вид "възнаграждения". 97% са си увеличили бонусите в момент на криза. И това ми било "мислене за акционерите". Жалко, че съм се набутал тук.
                                Не е препоръка.
                                Не е препоръка ...

Коментар

Working...
                                X