Импе, ти ли се мъчиш да избягаш с тези 111 бр. на 3,899?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеОтчет 31.03.2016 г.: Печалба 470к при 551к за същия период на 2015 г.
Тая облигационна емисия дето само ни точи няма ли да приключва вечеМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОт къде знаеш колко пари има в касите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма риск, парите са общо взето: налични.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеинтересна аналогия с банкоматчето
иначе дали сега или след няколко месеца трябва някъде да се наместят на друго място паричките, пък и го няма риска с чакането на главницата
И аз - паричките - на друго място - ама тъкмо докато - таковата - ще дойдат изборите в САЩ, Доналдът ще опозори Клинтънова, поне временно щатските пазари сериозно ще паднат (и не само те) и ще си накупя Coca cola, P&G, Johnson&Johnson и други такива секси работи.
Вероятно ще си купя и още от новите привилегии, ако емисия - успешна.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЩо избяга облизвациите? И аз мисля като вариант това - но по към лятото.интересна аналогия с банкоматчето
иначе дали сега или след няколко месеца трябва някъде да се наместят на друго място паричките, пък и го няма риска с чакането на главницата
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеДа не бяха гласували дивидент по обикновените и точно 2 млн.лв. или еквивалента на 400 000 нови привилегии щяха да си си в компанията, некоректна постъпка спрямо малките.
И аз предполагам, че тримесечието няма да разочарова. Хубав таргет поставяш, а имаше години с печалби по 2 - 3 млн., но тези времена отминаха, пазара е различен, за 2016 г. 1 млн. лв. би било добре.
Жалко че няма да е законно, ако се позволи на ромовете (основни клиенти на повечето места) да си залагат чааветата... все пак всеки ще гледа да си откупи бамкоматчето обратно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеДа не бяха гласували дивидент по обикновените и точно 2 млн.лв. или еквивалента на 400 000 нови привилегии щяха да си си в компанията, некоректна постъпка спрямо малките.
И аз предполагам, че тримесечието няма да разочарова. Хубав таргет поставяш, а имаше години с печалби по 2 - 3 млн., но тези времена отминаха, пазара е различен, за 2016 г. 1 млн. лв. би било добре.
Не е препоръка.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ аз отдавна мисля това - но не съвсем - а балансирано. 300-400 000 нови привилегировани хем ще вкарат свежи пари в Жабокът, хем ще оставят дългосрочно печалби за дивиденти по простите. Апропо - аз мисля - ще пъкне добър отчет за тримесечието.
..... да поставим на Ирен задача: 1 КБ печалба за годината
И аз предполагам, че тримесечието няма да разочарова. Хубав таргет поставяш, а имаше години с печалби по 2 - 3 млн., но тези времена отминаха, пазара е различен, за 2016 г. 1 млн. лв. би било добре.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеднеска мисля си продадох последните облигации та успех на останалите на корабас малки изключения си ги държах от 2014 началото, тогава и СФИ беше 2.50 и дивидентната-лихвената доходност и по двата инструмента идваше към 10-12%, е наистина СФИ скочи доста повече ама..., иначе съм доволен че успях да потъргувам облигации че на запад повечето са с минимум 100 000 евро
иии разбира се май ще остана с най-висока постигана цена продажба по емисията от 104.4
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеС тези сметки излиза, че е много по - изгодно да не се записват нови привилегии за 5 лв./бр., за да бъдат по - малко или изобщо да няма и да се взима по 30 - 40 ст. средногодишно дивидент по обикновените.
..... да поставим на Ирен задача: 1 КБ печалба за годинатаLast edited by Императорът; 29.04.2016, 11:19.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЩе се запишат повече от 200 000. Жабокът се е показал коректен и нозина ще се възползват. Печалбата понякога расте, понякога намалява, нормално за всяка компания.Може да забележиш това по движението на цената, след последните два дЕвИдента цената се изсулва с по цял лев вместо с по 75 стинки - пазара го кешира жабока имп, на капиталите закопани тук им е "додеяло" от жабешката подигравка на 2 пъти поне да обират кеша и да си го раздават по кинт на обикновените. През целия 10 годишен период обикновените бяха по-скъпи от прЕвилегированите - следователно каква привилегия ти "снасят" привилегиите - да бъдеш прецакан ли ???.
Мерси бих казало. Дано греша разбира се, но тези станаха популярни защото имаше криза 2008-а, и бяха го докарали под 3 кинта в оня период - когато даваха 75 стинки дивидент. !!!
дори на 2,50 помня някакви еписоздични сдели!!!! Ами сега когато на чичката дружествата фокусираха вниманието на спекулантския кеш кой ще ти се бута тук на 5 кинта и по-малък дивидент от миналия период - борсата е динамика и който не я схване отпада, дано имат късмет, но не вярвам в тази емисия ....дано греша ...
)))След кризата бамките бяха свръх неадекватни и вместо да свалят вдигаха лихви. Това рефлектира в уникален страх и недостиг на кеш. Точно този момент беше хедж на спекуланта в жабока и тук се правеха по 3 мил печлба, но .... цар пазар, нещата се промениха... жабешката идилия се промени
))) Да не се хвърлиш сега на елмази и кехлибари - недей, че и тяхната не е лесна
))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
днеска мисля си продадох последните облигации та успех на останалите на корабас малки изключения си ги държах от 2014 началото, тогава и СФИ беше 2.50 и дивидентната-лихвената доходност и по двата инструмента идваше към 10-12%, е наистина СФИ скочи доста повече ама..., иначе съм доволен че успях да потъргувам облигации че на запад повечето са с минимум 100 000 евро
иии разбира се май ще остана с най-висока постигана цена продажба по емисията от 104.4
Коментар
Коментар