If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами мисля - да. Колегите да рекат има ли по-сгодни от Софкомът (съмнявам) щото от саламаджийницата съм 98% сигурен че няма... само дето там обемите са малки и според мнозина колеги са доста по-рискови от Софкомът.
Аз исках просто да потвърдиш щото и аз не знам да има други по изгодни от тези двете в момента.
И при Софком привилегированите са с комулативен дивидент но видях, че са коректни и са го гласували за миналата година да се плати.
Императоре я кажи София Комерс и Меком ли са двете дружества даващи най-изгоден привилегирован дивидент в момента спрямо цената на която се търгуват на борсата.
Ами мисля - да. Колегите да рекат има ли по-сгодни от Софкомът (съмнявам) щото от саламаджийницата съм 98% сигурен че няма... само дето там обемите са малки и според мнозина колеги са доста по-рискови от Софкомът.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
...Апропо - гласувахме и друго - обратно изкупуване на до 3% от акцииките в ценови диапазон 4-8 кинта. ... както каза Ганю веднъж - да сме по-малко, та да делкаме по по множко...
като няма какво да правят с този кеш, поне да си ги изкупуват -то годишната доходност гони ....20%,
само остава да разберем, дали ще е в една сделка,.......или ........в повечко
Императоре я кажи София Комерс и Меком ли са двете дружества даващи най-изгоден привилегирован дивидент в момента спрямо цената на която се търгуват на борсата.
Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Сборището мина весело - в уютната и топла крипта, Ирен вече е директорка, нека и пожелаем успех, младата дама е богата на идеи и има огромен хъс за работа и развитие на компанията, аз лично и имам пълно доверие, още повече, че по-опитните ще и помагат. Бизнесът се развива добре, особено доволни можем да бъдем от обектите в Тополовград и Брезник, които носят горе-долу по кинт печалба не всеки жител на тези градченца. Няколко новооткрити офиса в София също се развиват прилично. Софкомът се разраства и в някои други, второстепенни насоки.
Апропо - гласувахме и друго - обратно изкупуване на до 3% от акцииките в ценови диапазон 4-8 кинта. ... както каза Ганю веднъж - да сме по-малко, та да делкаме по по множко...
Импе....те като крепостни селяни са ви станали в тези градове
шегувам се....Ако всичко е законно....макар и неморално...е неподсъдимо
Сборището мина весело - в уютната и топла крипта, Ирен вече е директорка, нека и пожелаем успех, младата дама е богата на идеи и има огромен хъс за работа и развитие на компанията, аз лично и имам пълно доверие, още повече, че по-опитните ще и помагат. Бизнесът се развива добре, особено доволни можем да бъдем от обектите в Тополовград и Брезник, които носят горе-долу по кинт печалба не всеки жител на тези градченца. Няколко новооткрити офиса в София също се развиват прилично. Софкомът се разраства и в някои други, второстепенни насоки.
Апропо - гласувахме и друго - обратно изкупуване на до 3% от акцииките в ценови диапазон 4-8 кинта. ... както каза Ганю веднъж - да сме по-малко, та да делкаме по по множко...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
За клипа не знам, но гледам заложните къщи, които са около нас... От 10 години си седят едни телефони... Разни печки, микровълнови, часовници също от поне 3-4 години събират прах. Докато златцето и среброто е високоликвидно и не може да застои и да се обезцени... А това, че в Софкома не приемат други залози просто не е вярно...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Личи си че нищо не разбираш от този бизнес изгледай това клипче и после коментирай. http://novatv.bg/news/view/2011/11/0...те-къщи/
Мненията ми дотук са мои лични и не са препоръка, успех на всички.
Kакви редовни клиенти бе Мадоф? Все едно ти редовно да фалираш. Човек фалира по веднъж-дваж и после се нарежда на социална кухня с желязното канче в бохчата
Личи си че нищо не разбираш от този бизнес изгледай това клипче и после коментирай. http://novatv.bg/news/view/2011/11/0...те-къщи/
Мненията ми дотук са мои лични и не са препоръка, успех на всички.
Да относно привилегированите си прав ,но не всички са такива.
Не тези 25% не ги правят магазини втора употреба,прекалено дълго е да обяснявам защо.
Аз продължавам да считам че успешната заложна къща се гради и на редовни клиенти ,а не преди всичко на инцидентни залози.
Печалбата на Софкома спрямо броя на офисите е притесняващо малка.
Kакви редовни клиенти бе Мадоф? Все едно ти редовно да фалираш. Човек фалира по веднъж-дваж и после се нарежда на социална кухня с желязното канче в бохчата
Тези 25% лоши кредити, не правят ли заложните къщи магазини втора употреба ?
Както и да е, факт е, че с ограниченото банково финансиране, това е златното време за заложните къщи, но тези 25% като и да ги компенсираш с "адекватна политика на залог" са си червена лампа отвсякъде и продължавам да считам, че вероятността този процент да нараства е многократно по-голям, отколкото обратното.
Тук сме основно с привилигировани и тази консервативна политика е само плюс за нас.
пп успехи и малко лоши залози Bernard Madoff
Да относно привилегированите си прав ,но не всички са такива.
Не тези 25% не ги правят магазини втора употреба,прекалено дълго е да обяснявам защо.
Аз продължавам да считам че успешната заложна къща се гради и на редовни клиенти ,а не преди всичко на инцидентни залози.
Печалбата на Софкома спрямо броя на офисите е притесняващо малка.
Не съм казал,че заложните къщи трябва да се превръщат в магазини за втора употреба.Една заложна къща печели от лихви преди всичко,не от препродажба на стоки,но за да печели от лихви трябва да раздава достатъчно кредити.Е тук е момента ,че не всеки има злато което да заложи и заложната къща като му откаже залог ,той ще отиде в друга такава.Така той става клиент на друга заложна къща и другия път когато има нещо ценно, ще се върне пак ,а няма да отиде в заложната къща която са му отказали.Затова в колкото и да е невероятно, в някои заложни къщи се наблюдават опашки ,аз в София Комерс такива не съм виждал.Лошите кредити са около 25% и при достатъчно адекватна политика на залог ,няма опасност от задръстване със стоки.
За излизането ...не съм казал,че ще излизат ,а че биха могли бързо да го направят при желание.То и холдинг пътища някога изглеждаха блестящо.
Тези 25% лоши кредити, не правят ли заложните къщи магазини втора употреба ?
Както и да е, факт е, че с ограниченото банково финансиране, това е златното време за заложните къщи, но тези 25% като и да ги компенсираш с "адекватна политика на залог" са си червена лампа отвсякъде и продължавам да считам, че вероятността този процент да нараства е многократно по-голям, отколкото обратното.
Тук сме основно с привилигировани и тази консервативна политика е само плюс за нас.
...само че при Холдинг пътища ключовата думичка е "изглеждаха".
Софкомът откак е на борсата, слушаме само колко е куц, колко мръсен е неговият бизнес, как съвсем скоро ще излъже акционерите си и т.н. И това е много хубаво, защото благодерание на това бльъ-бльъ-бльъ ний, повярвали в него, печелим сосно.
Нищо мръсно няма в този бизнес ,ако се прави по правилата.Парите са стока и когато има търсене , има и предлагане.Засега Софкома е от малкото вериги които работят по правилата, но самия им бизнес модел е недостатъчно конкурентен и това ще доведе до загуба на пазарни позиции за в бъдеще в полза на други играчи.Аз също печеля от този бизнес и пожелавам на повярвалите в Софкома сносни дивиденти и занапред.
Коментар