IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    ...
    щото и годишна доходност да е твърдо 30% това са си пари за семки спрямо някои други инвестиции.

....
    eee Симов, сега в тази шибана криза 30% е убийствена доходност, но хайде, да кажем, че не е препоръка
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Абе човек ,кво спамиш по темата ,за какъв другар ,за какъв Борисов пишеш ,тия медии направо са ви изпили мозъка ,гледайте по- малко ТВ и ще сте по-добре ...
      Не се заяждам ,ама я по-сериозно ...

Че, Борисов е плямпало!

Че, обратното изкупуване говори добре за собствениците!

Че, доходността в един момент беше около 20% твърдата тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Че, Борисов е плямпало!

Че, обратното изкупуване говори добре за собствениците!

Че, доходността в един момент беше около 20% твърдата тук!
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
          По принцип като чуя Заложна къща и веднага се сещам за мутри. Трябва да знаете, че тези обратни изкупувания говорят много добре за компанията много много добре.

Не проявявам интерес за сега щото и годишна доходност да е твърдо 30% това са си пари за семки спрямо някои други инвестиции.

Успех на акционерите тук но това с обратните изкупувания за мен говори много положително за собствениците.

Има една поговорка: По делата им ще ги познаете а не по плямпаниците както е при другаря Борисов.

Коментар

• По принцип като чуя Заложна къща и веднага се сещам за мутри. Трябва да знаете, че тези обратни изкупувания говорят много добре за компанията много много добре.

Не проявявам интерес за сега щото и годишна доходност да е твърдо 30% това са си пари за семки спрямо някои други инвестиции.

Успех на акционерите тук но това с обратните изкупувания за мен говори много положително за собствениците.

Има една поговорка: По делата им ще ги познаете а не по плямпаниците както е при другаря Борисов.

Коментар

• Предишното изкупуване тук е било също до 3% и е било само за обикновенните акции 60 000 броя та надали това е по-различно но не съм чел протокола.

София Комерс е интересна тема може би по-интересна тема от Меком.

Коментар

• Кой умник им даде кодове на тия емисии?

6SOA - Обикновени акции
                6SO - Привилегировани акции

Не е ли правилното да са обратното кодовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                  Упс,

Вместо да допълним некоя бройка от привилегированите, пуснах пазарна поръчка за обикновените .
                  Дам сгрешил си проверих
                  Last edited by msimov; 19.12.2011, 10:27.

Коментар

• Упс,

Вместо да допълним некоя бройка от привилегированите, пуснах пазарна поръчка за обикновените .

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                      Нещото, което ме привлече навремето в софкома е разпределението на акционерния капитал или по-точно, тук еднолични решения не могат да се вземат. Гледах протокола от вчера - изборът е взет с пълно мнозинство, което за мен означава, че госпожицата ще има по скоро PR функция и бизнесът ще продължи да се води от основните акционери,или по-просто, ако имаше и най-малка заплаха, предложението просто нямаше да мине.
                      За мен най интересното от вчера е обратното и по точно, дали някой от по-големите има нужда от спешен кеш или са преценили, че цената на акциите е твърде ниска.
                      Аз доколкото разбрах от протокола, основната причина за смяната на директорите е физическото състояние на г-н Хинков, който се лекува в чужбина... Защо точно на Ирена са решили да гласуват доверие не знам, но факта, че има 100% мнозинство на ОСА значи, че все пак има пълна подкрепа. Ирена не я познавам, но на следващото ОСА ще се запознаем...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Нещото, което ме привлече навремето в софкома е разпределението на акционерния капитал или по-точно, тук еднолични решения не могат да се вземат. Гледах протокола от вчера - изборът е взет с пълно мнозинство, което за мен означава, че госпожицата ще има по скоро PR функция и бизнесът ще продължи да се води от основните акционери,или по-просто, ако имаше и най-малка заплаха, предложението просто нямаше да мине.
                        За мен най интересното от вчера е обратното и по точно, дали някой от по-големите има нужда от спешен кеш или са преценили, че цената на акциите е твърде ниска.

Коментар

• И преди съм го писал.
                          Ясно, че госпожицата е 'сложена' за управител. Аз лично не мисля, че това е добра практика. Нищо лично и и желая успех, но не е лошо мажоритарните собственици да се огледат как се прави навън. Там също го има роднинския момент (напълно естествено е), но се работи с години докато даден млад човек се изгради като професионалист. Там започват от най-ниско ниво в компанията и макар на 'бързи обороти' минават по всички етажи докато след няколко години (едно 5-10) този човек е готов да застане начело на компанията и да я управлява с ум и сърце.
                          Другото сме го гледали и особено в турболентна среда като настоящата не е най-удачно. В момента доста небанкови финансови структури са се насочили към сегмента, в който оперира Софкомчето и съвсем не може да се каже, че няма облаци на хоризонта.

успех
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Сборището мина весело - в уютната и топла крипта, Ирен вече е директорка, нека и пожелаем успех, младата дама е богата на идеи и има огромен хъс за работа и развитие на компанията, аз лично и имам пълно доверие, още повече, че по-опитните ще и помагат. Бизнесът се развива добре, особено доволни можем да бъдем от обектите в Тополовград и Брезник, които носят горе-долу по кинт печалба не всеки жител на тези градченца. Няколко новооткрити офиса в София също се развиват прилично. Софкомът се разраства и в някои други, второстепенни насоки.
                            Апропо - гласувахме и друго - обратно изкупуване на до 3% от акцииките в ценови диапазон 4-8 кинта. ... както каза Ганю веднъж - да сме по-малко, та да делкаме по по множко...
                            Добре Импи! А това обратно изкупуване за кои акции го решихте, за привилегированите, за непривилегированите, или по равно за всички ?
                            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Които са се хванали за Патките не са прокопсали

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                                Симов... Какво правиш в тая тема... Патките да не ги заряза?
                                Защо, искаш да пиша за патките ли

Аз патока по-скоро, че умрем отколко да го пуснем.

Коментар

Working...
                                X