If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Причините за обратното изкупува е внасяне на увереност у акционерите в акциите на дружеството във време на световна финансова криза, постигане на по-голяма ликвидност на акциите и изпълнение на решението на общото събрание на акционерите.
....
ДВИ, ако беше изнесло малко повече подробности за това увеличение на заплащането, би имало по-голям ефект.
А относно обратното - 3% при привилигированите са 12к акции , то последния месец има повече превъртяна бройка, интересното ще е при обикновенните - там предлагане почти няма а също и кой знае какъв натиск и дали няма да има избирателност в изкупуването , още повече че до долната граница от 5лв не е толкова близо.
интересно защо не взимат и привилегировани?
така дивидента ще остане в компанията...
някакви идеи?
Може би са си наумили, да раздават в бъдеще по-атрактивен дивидент на "обикновените" и сега да им е през оная работа за "необикновените" с които зарибиха "инвеститорчетата" на борсата, )) и мен в това число )))
Не е препоръка. Имам акции от необикновените
търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
София комерс - Заложни къщи започва от утре обратното изкупуване на свои акции
(6SOA / SOFCOM2) (6SO / SOFCOM)
18.08.2011 14:21 | препоръчай (1)
На изкупуване подлежат до 3% от обикновените книжа на дружеството на цени между 5 и 9 лв. за акция
Статия
София комерс - Заложни къщи АД стартира обратно изкупуване на до 60 000 от обикновените си акции от утре 19 август 2011 г., съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.
На изкупуване подлежат до 3% от общо издадените 2 млн. обикновени акции. Минималната изкупна цена е 5 лв., а максималната - 9 лв. за акция. Посредник по процедурата е ИП БенчМарк Финанс АД.
Причините за обратното изкупува е внасяне на увереност у акционерите в акциите на дружеството във време на световна финансова криза, постигане на по-голяма ликвидност на акциите и изпълнение на решението на общото събрание на акционерите.
На общо събрание на акционерите, проведено на 30 юни 2011 г., бе разпределен дивидент от 1 лв./акция по обикновените акции и 0,75 лв./акция по привилегированите акции (общо 400 хил. броя).
За последните 12 месеца обикновените акции поскъпват с 2,22% до 6,90 лв. за акция и 13,8 млн. лв. пазарна капитализация на емисията. Към сметката трябва да се добави и разпределеният дивидент от 1 лв./акция.
За последните 12 месеца привилегированите акции поскъпват с 39% до 5,80 лв. за акция и 2,32 млн. лв. стойност на емисията. Към сметката трябва да се добави и дивидентът от 0,75 лв./акция. Привилегированите акции ще бъдат конвертирани в обикновени през 2016 г., когато изтича 10 годишният живот на книжата.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Благодаря за информацията и коментара, аз обаче мисля че е много.Това си е към 1млн. на година ако не се лъжа.
Естественно- не е препоръка.
Да, така е. Сумата е над милион на годишна база, но трябва да погледнем и новия отчет - Q3 2011, за да сме по-детайлни (да извадим бонусите). Мен лично не ме притеснява чак толкова, най-малкото защото имам само привилегировани акции
Притеснява ме по-скоро факта, че повишението е "рязко", считам че подобно решение е малко прибързано. Би могло да се тълкува по няколко начина, но най-логичното обяснение е, че вероятно заплатите им са били прекалено ниски...
Здравейте колеги,
Според ДВИ-то на София Комерс, повишението на перото за възнаграждения се дължи на трайно увеличение на основните възнаграждения на регионалните мениджъри, с цел запазването им като кадри, а много малка част от сумата са за бонуси.
Това, според мен е както добра, така и от части не толкова добра новина за обикновените акционери. Но с оглед постигнатите ръстове на компанията, по време на криза, считам този ход за уместен, въпреки че не е в полза на обикновените акционери. Все пак ако резултатите на компанията до голяма степен се дължат на заслугите на регионалните мениджъри, те ще бъдат стимулирани да запазят този темп на растеж
Един добър дългосрочен ход
Благодаря за информацията и коментара, аз обаче мисля че е много.Това си е към 1млн. на година ако не се лъжа.
Естественно- не е препоръка.
Коментар