If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
да бе, глътнаха ви няколко милиона на IPO-то и сега си ги раздават като дивиденти, а привилегированите пият една студена вода с 25% отдолу ))))) Миналата година пиха още по-студена. Верно са изобретили ксерокса Не е препоръка
интересно защо не се вдига тая акция 10-12 % доходност за 4 месеца ми се струва добре
щото като се вдига акцията доходноста пада ))) а като доближи до банковите заеми играчите гледат, къде е по-сигурно и къде могат да имат незабавна ликвидност. Щото от банката веднага може да изтеглиш кинтите, а тук губиш още един дивидент от маржа пък и не е ясно, как ще изтеглиш цялата "главница" ако няма достатъчно насрещни оферти т.н.
Не е препоръка
В момента се опитваш да сравниш кон с кокошка. София Комерс е малка по-размер фирма, чиято политика е да наема имоти за да извършва своята дейност и ако са нерентабилни да ги закрива. Сега, че притежават няколо имота не изключва по горното. Не придобива акции в други дружества ами инвестира в собствения си бизнес... Не случайно мотото е "Магазин за Пари"...
Ти май абсолютно нищо не разбираш от счетоводство. Според теб какво е счетоводното записване при предоставянето на заем?
Какви са тия имоти, обори, кокошки, коне и тем подобни глупости...
Освен ако не наричаш заемите и инвестиционния портфейл "парични" активи. Я погледни един отчет на банка, и виж какъв процент са парите от всички активи.
В момента се опитваш да сравниш кон с кокошка. София Комерс е малка по-размер фирма, чиято политика е да наема имоти за да извършва своята дейност и ако са нерентабилни да ги закрива. Сега, че притежават няколо имота не изключва по горното. Не придобива акции в други дружества ами инвестира в собствения си бизнес... Не случайно мотото е "Магазин за Пари"...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Освен ако не наричаш заемите и инвестиционния портфейл "парични" активи. Я погледни един отчет на банка, и виж какъв процент са парите от всички активи.
И за какво може да е това увеличение, като половината активи май им бяха кешови, а печалбата и паричния поток от оперативна дейност са си достатъчно стабилни и налични, а кредитите са почти нулеви !???
(Казвам го по спомен от януари, когато гледахме годишния отчет)
С една дума - увеличение просто не им е необходимо.
Когато в БГ отчет видиш много кеш по сметка или в брой, може да си 99% сигурен, че парите не са там.
Ех що не беше сега пак на 3,50 кинта, нали Императоре. Щеше да избушиш цялата заплата в акции, налЕ И щеше да водиш Нушенцето на моренце, ах ти хитрецо неден.
Но евалата все пак за смелостта да купуваш, когато безумно се кешираше. Тогава и аз купих ама недостатъчно ))) Не е препоръка
Че аз пак ще заведа Нушенце на моренце.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар