IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никола!
    Тази акция може да падне и доста под твоя таргет, но едва ли причините за това ще са изтъкнатите от теб! Съвсем други сили сега определят равновесието на пазара и стар играч като теб знае това отлично!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
      На вас ви обягва състоянието на отраслите ключови за развитието на Неохим през 2009.

Тази година ще се окаже катастрофална за земеделските производители, поради факта че в COGS им влизаха безбожно високите цени на торовете и горивата. В последните месеци всички знаят какво стана с цените на основните култури. Има сериозни притеснения, че земеделските производители няма да имат пари да засеят земите си поради спецификата на паричните потоци в техния бизнес.

Като добавим увеличението на цените на газта от последните месеци и евентуалното от още 20% след нова година нещата придобиват други измерения.

Не искам да влизам в спорове защото явно сте изгубили пари и нападате на лична основа всички, които се опитват да споделят мнение различно от вашето.
      Werno e towa. I maj izglejda, 4e 6te e swetowen problem. Sega se izkupuwa produkciqta na proizwoditelite na mnogo po niski ceni, otokolkoto im bqha razhodite samo predi 6 meseca.

Istina e i, 4e proizwoditeilte imat dobra produkciq prez 2008 g., po cql swqt.

Коментар

• На вас ви обягва състоянието на отраслите ключови за развитието на Неохим през 2009.

Тази година ще се окаже катастрофална за земеделските производители, поради факта че в COGS им влизаха безбожно високите цени на торовете и горивата. В последните месеци всички знаят какво стана с цените на основните култури. Има сериозни притеснения, че земеделските производители няма да имат пари да засеят земите си поради спецификата на паричните потоци в техния бизнес.

Като добавим увеличението на цените на газта от последните месеци и евентуалното от още 20% след нова година нещата придобиват други измерения.

Не искам да влизам в спорове защото явно сте изгубили пари и нападате на лична основа всички, които се опитват да споделят мнение различно от вашето.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
          истинската цена е тази, която пазара плаща а той ни даде един урок що е то фондова борса и има ли тя почва у нас
          Само мога да предполагам, че "пазарната" цена на този "пазар" може и да не е точно "истинската" цена.
          А и не съм Иван Костов, за да имам нещо напротив.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade
            Първоначално изпратено от Nikola
            Първоначално изпратено от Ан МакГърч
            Как е настроението професионалисти?
            Не смея да кажа, че да не се окажа професионалистка, но продължавам да чакам на 60. При теб как е ?
            Аз се отказах да купувам изобщо, даже и в комара за дивидента няма да участвам. :wink:
            Izobchto ne sum ochakval ot teb tolkova emozionalni i ne posledovatelni mnenia, uj si privurgenik na analysa a tova e izkazvane e na edin totoigra4 .Nito sum saglasen za prespektivite nito za tova che momentnata cena e realna , ne zabraviai che osven prespektivi na edno prepriatie ima i realna cena kakto i da e izchisliavach dori s edna visoka riskova premia tazi cena e nerealno niska.
            Prosto tuk dadoha urok po management i rentabilnost
            истинската цена е тази, която пазара плаща а той ни даде един урок що е то фондова борса и има ли тя почва у нас
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Не смея да кажа, че да не се окажа професионалистка, но продължавам да чакам на 60. При теб как е ?
              Аз се отказах да купувам изобщо, даже и в комара за дивидента няма да участвам. :wink:
              Izobchto ne sum ochakval ot teb tolkova emozionalni i ne posledovatelni mnenia, uj si privurgenik na analysa a tova e izkazvane e na edin totoigra4 .Nito sum saglasen za prespektivite nito za tova che momentnata cena e realna , ne zabraviai che osven prespektivi na edno prepriatie ima i realna cena kakto i da e izchisliavach dori s edna visoka riskova premia tazi cena e nerealno niska.
              Prosto tuk dadoha urok po management i rentabilnost

Коментар

www.investopedia.com
                Ето тук всичко си пише, ако имаш проблеми с каквото и да било пиши ми на лични съобщения ще отделя време да ти помогна с каквото мога.

Ако имам проблем с правописа ще е удобно ли да се допитвам до теб?
                Ок, споко. Макар, че не съм сигурна, дали ЕБИТДА се определя на база само на едно Q или за една година поне.
                Мерси за линка, ще се старая, да не ти хабя от времето.
                Както сам каза - Всеки сам си решава, какво да прави.
                Но като предполагам, че от Турция може да купуват тор, а и еврото се сви спрямо долара с едни 25% за едно тримесечие, се замислям, дали има някаква вероятност, да се окажем пак изненадани с очакванията. Независимо от комина, разбира се !
                Все пак, ако Кура реши да пусне един DCF, ще може да се осланяме на цифри, а не само на очаквания.
                (ps. за правописа винаги е удобно, с удоволствие бих била полезна, но предварително бих си признала, че не съм много добра точно в тази област. )

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч
                  Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да отменя офертата
                  Всеки сам си решава какво да прави. Финансовия анализ се позовава на цифри, а не от това, че живееш в Димитровград и виждаш как кумина на завода пуши => акцията ще се качва.

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се?)
                  пише се комин
                  Комина е нещо много важно, както сам си забелязъл. Какво наричаме EBITDA маржин ? (ЕБИТДА/приходи) ли имаш предвид ?
                  www.investopedia.com
                  Ето тук всичко си пише, ако имаш проблеми с каквото и да било пиши ми на лични съобщения ще отделя време да ти помогна с каквото мога.

Ако имам проблем с правописа ще е удобно ли да се допитвам до теб?

Коментар

Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да отменя офертата
                    Всеки сам си решава какво да прави. Финансовия анализ се позовава на цифри, а не от това, че живееш в Димитровград и виждаш как кумина на завода пуши => акцията ще се качва.

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се?)
                    пише се комин
                    Комина е нещо много важно, както сам си забелязъл. Какво наричаме EBITDA маржин ? (ЕБИТДА/приходи) ли имаш предвид ?

Коментар

Първоначално изпратено от frei1974
                      Какво стана- 63.111.Сега къде е другата спирка .
                      Първоначално изпратено от tandem
                      Ако до края на деня завършим с последна оферта купува 64,04 или сделка над 64,04 ще имаме сигнал за обръщане ,дивергенция на МАКД -с 2 думи пей сърце Ако ли не лаладжиите ще се окажат прави че ще има по добри нива за влизане Т.е ще се окаже че аз съм лалалджията

Горното не е препоръка за покупко продажба на тази акция
                      Каква ти препоръка ???, току виж , някой професионал сънувал някакво си случайно число=55 )))
                      А ти къде би фиксирал другата "спирка" ???
                      Както и цялото БФБ така и тук антилогиката продължава Все пак затворихме над последното дъно от 5/10/08

Силно се надявам до края на седмицата да стане обръщането . Иначе дъна от ляво само едно виждам

Коментар

Анче, как ще реагираш ако завода за 1Q 2009 има примерно 20%- 30% спад в EBITDA маржин? Тогава ще си струва ли? (като приемем, че кумина на завода си пуши стабилно, разбира се)

Коментар

Е, имам късмет, че още не е късно да взема впредвид мнението на професионалистите и да си отменя офертата

Коментар

• И аз се затова се чудех.Ама нека сподели-ще гледаме дали ще се изпълни.

[img]Каква ти препоръка ???, току виж, някой сънувал някакво си случайно число=55 )))[/quote][/img]

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                                Какво стана- 63.111.Сега къде е другата спирка .
                                Първоначално изпратено от tandem
                                Ако до края на деня завършим с последна оферта купува 64,04 или сделка над 64,04 ще имаме сигнал за обръщане ,дивергенция на МАКД -с 2 думи пей сърце Ако ли не лаладжиите ще се окажат прави че ще има по добри нива за влизане Т.е ще се окаже че аз съм лалалджията

Горното не е препоръка за покупко продажба на тази акция
                                Каква ти препоръка ???, току виж , някой професионал сънувал някакво си случайно число=55 )))
                                А ти къде би фиксирал другата "спирка" ???

Коментар

X