IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неохим АД (NEOH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• stoiane , когато фирмите и банките почнат да фалират ..... борсата ще почне да се качва.....

Коментар

• Първоначално изпратено от stoian
      Гледахте ли за по БТВ новините за Агрополихим Девня?
      Лоша работа :-(
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Bet5
        Високата цена на газта ще направи дружеството неконкурентоспособно.
        бе ходи си залагай на футбола, остай хората да си играят тотото на борсата, не е за тебе тая работа, сложно е

Коментар

• По-скоро ме притесни изявленията че нямат пазар за продукцията и за спад в земеделието.

Коментар

• Гледахте ли за по БТВ новините за Агрополихим Девня?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
              http://trud.bg/Default.asp?statid=77709&rubr=0&izd=2&fsize=&swidt h=800&tr=1&im=11&id=12&iy=2008

Газът може да поевтинее с 25%
              ...
              еми нормално, тая 35годишна??? "формула" на газа си е изпяла песента по нейно време, но както и да е

Коментар

• http://trud.bg/Default.asp?statid=77...&id=12&iy=2008

Газът може да поевтинее с 25%

Доставната цена на природния газ за България ще се понижи с около 25% от 1 януари, ако сегашните цени на суровия петрол се запазят. Това съобщиха вчера пред “Труд” експерти от газовия бранш.
                Котировките на нефта на световните пазари се сринаха през този месец под $ 60 за барел (159 л), след като през юли стигнаха рекордните $147. Петролът сорт Брент, който е определящ за цените в Европа, вчера поевтиня на борсата в Лондон с още $2,13 до $56,95 за барел.
                Природният газ на вътрешния пазар у нас поскъпна с близо 24% от 1 октомври, като достигна 538,66 лв. за хиляда куб. м. При очакваното поевтиняване с 25% от януари цената му би трябвало да слезе до равнището през юли - около 430 лв. за хиляда куб. метра.T

Коментар

• Владислав Панев, УД Статус Капитал АД

"Мисля, че последното тримесечие отчетите ясно ще покажат кои дружества изпитват затруднения от кризата и кои се справят добре. Засега е горе-долу сигурно, че тези, които са били зле през първите 9 месеца, ще продължат да са зле. Очакванията ми са към тях да се присъединят и дружества с висока задлъжнялост, и такива чиито отрасли ще пострадат значително заради по-ниски продажни цени или увеличаване на себестойността на продукцията им. Например потребителите на газ ще си увеличат значително разходите заради въведените нови цени от 1 октомври“.
                  Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Първоначално изпратено от star
                    Малко си в грешка. Към средата на 2009 може да се очаква поевтиняване на газа, тъй като цените му следват тези на петрола и дериватите му със закъснение от 9 месеца.
                    Така че повисоки цени на газа няма да има догодина , а ще има стабилно поевтиняване.
                    има и вече некои възгласи, че тези подходи при ценообразуването са поостарели и неадекватни /както се и вижда / т.е. че цените би тр. да са по-динамични към състоянието на икономиките и по-бързо да следват цените на друите горива. /което също изглежда по-логично/ за да може и дружествата да планират по-добре нещата, но Неохимчето имаше и резерв и мисля по стари цени, та може да се допусне, че вероятно са се подготвяли предварително за някои моменти може би и затова обаче, по-важни ще се окажат не само следващото а и още по-следващия отчет, както и Никола спомена.
                    А на мен ми харесва, че след като кризата отмине, това може да е едно от дружествата, които да се окажат много добри за акционера и вероятно тогава да е по-добро като доход, сравнено с други дружества из борсата.

Коментар

По точно от кои компании имаш ?
                      В бранша на Неохим има по около 15 % при нормални ситуации.
                      Ами това мога да ти го кажа на лични съобщения не тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                        MILOM, мисля че не е коректно да ме наричаш "манипулатор". Не че ме интересува де, но въпроса е принципен.

Зад тезата ми че цените на компанията ще падатi изложих факти подкрепени с цифри. Излиза така че само този който пише, че цената на хомбината ще пада е манипулатор, а тези които очакват цени от 200 лева не са?
                        Прочети внимателно,какво съм написал-"ама някои все манипулатори им се привиждат,"-вчера писах,че борсата ни е заложник на големите играчи-взаимни и пенсионни фондове.Лошото е ,че на пързалката са вече и пенсионните-никой не внася,а се тегли.А това ,че си познал нивата въобще не значи,че си ги манипулирал.Прочети ми вчерашния пост и ще разбереш мнението ми.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• По точно от кои компании имаш ?
                          В бранша на Неохим има по около марж 15 % при нормални ситуации.

Коментар

• За ЕБИТДА маржина- съгласен съм, че ще падне, но е твърде вероятно увеличения капацитет да компенсира този спад посредством нарастване на приходите. За газта- в момента не виждам основания за ново покачване през януари, последното увеличение ми се струва достатъчно, а пазара в България не е твърде конкурентен и ми се струва, че голяма част от увеличението може да се калкулира в крайната цена. Колкото до селското стопанство- крайно време е държавата да застане зад тези хора и предвид изборите догодина- може и да го направи... За едно си прав-Q1 ще покаже всичко.

Коментар

Nikola от кой акции имаш? Имат ли по добри коефициенти от Неохим ?
                              Текущи или forward? Защото това има огромно значение при инвестициите в акции. Текущите цени са вече отразени в цената и те не биха ти дали каквото и да било предимство за в бъдеще.

Неохима, като текущи резултати е определено акцията на 2008 година. Всеки, който твърди противното би бил кон с капаци. Въпростът, обаче е че компанията няма да съумее да запаси ръстовете си приходите и да запази маржовете си в бъдеще.

Компаниите, в които инвестирах тази година са такива, които ще се възползват от ниската база от 2008. Т.е считам, че имат най-голям up-side потенциал в бъдеще.

Коментар

• [quote="Nikola"][quote="kubrat"]
                                Първоначално изпратено от Nikola
                                Първоначално изпратено от p_trade
                                Първоначално изпратено от Nikola
                                MILOM, мисля че не е коректно да ме наричаш "манипулатор". Не че ме интересува де, но въпроса е принципен.

Зад тезата ми че цените на компанията ще падатi изложих факти подкрепени с цифри. Излиза така че само този който пише, че цената на хомбината ще пада е манипулатор, а тези които очакват цени от 200 лева не са?
                                V momenta cenata ne pada zaradi cifri i fakti ili prespektivite na kompaniata bvig kakvo stava s celia pazar DF I PF imat zatrudnenia i razprodavat tui 4e kakvo si podkrepil s cifri ne znam ...
                                Това смесено с опасенията за сектора догодина. Важното, е че цената пада, а не се качва, както повечето от вас смятаха, всъщност не. Вие не смятате каквото и да било, а по-скоро се надявате.
                                Dobre Nikola Purvo nadali niakoi e ochakval tezi resultati tazi godina , ako cenata na akziata beche 150 lv chtiah da se suglasia s teb che goliam skok ne moge da se ochakva zachoto kaji rechi e ocenena realno , estestveno che triabva da sum lud za da si mislia che EBITDA chte skochi no tova ne prtecjhi da se priznaiat segachnite resultati koito sa izv fantastichni za bg kompania kompania koito pravi tricifreni skozi na pochti vsichko pokazateli ne moje da se ochakva da podurga suchite tempove na rust ...no tova ne prechi realnata cena na kompaniata v momenta da ne e 170 mln zachoto e smechno dage tragichno ,predstavi si che beche realizirala dvoen rust na EBITDA tazi godina i dvoen sledvachata i po sledvachata pravi li e tova prespektivna che podurga rust vskiaka godina pri pologenie che chteche da dostigne segachnata stoinost sled 4 godini

Коментар

Working...
                                X