If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз тази тема по-принцип я пропускам, защото нямам акции от Софарма, но случайно се зачетох и определено се заинтригувах да си споделя моето мнение.
1. По въпроса дали е хубаво ... по добре да дадеш по 1000 лева на 10 места отколкото 10 К на едно място.... или другия вариант
... смятам че нито единия нито другия са добри варианти, но някъде по средата е истината с цел бъдеща печалба, нито свръх риск нито прекалено размит портфейл.
2. Императора е прав за Софармата, но това е и причината да нямам нито една акция от тях. Прекалено много тази фирма зависи от политиката на държавата ни, определено г-н Донев не е от кръга на Борисов и това му коства в момента много. Ако след изборите нещата се променят, то има шанс. Ако обаче се стигне до някаква коалиция с ГЕРБ, то бедна ви майка по тази позиция. За съжаление съм песимист и щом като този с пъпките напусна кораба, то определено се мъти доста водата. Бъдете внимателни. И все пак смятам, че това е една от българските компании, която е с невероятен капацитет, да изведе българската икономика напред.
3. За Атерата и Фортисов е прав и Императора, ако падне цената на царевицата или житото, веднага ще се отрази на Атерата. От друга страна Императора с право смята Атерата за най-сексапилната акция поне до 3.50 лв. Това е и цената на която аз ще се разделя с нея. Но да ви призная аз спрях да купувам от тези акции щом като цената скочи над 2.15 лв. Ако фортисов е прав, то при спад на житото и отразяване от Атерата + дивидента от 40 ст., ... то пак ще съм на печалба и в никакъв момент няма да имам притеснение.
4. И последно да се изкажа за пожеланието на pipbel
... моите инвестиции в правенето на деца спряха, ... имам си две да са ми живи и здрави, ... сега само дивиденти взимам от тази ми раншна инвестиция
въпреки че имаме много общо по начин на инвестиране ....
Едно време Канцлера казваше по добре да дадеш по 1000 лева на 10 места отколкото 10 К на едно място....
А относно Атерта и Еларга са бивши мой позиции....
В еларга влязах на лефче в Атерата на 1,5 и излязох на добри нива около 2 и на двете...
За протокола рано влизам и рано излизам.... но никога късно....
Поздравии и успешни сделки през новата година!
Това си е направо сентенция за отделна тема!!!
Защо по-добре на десет места по 1000 отколкото на едно 10хил на куп, Форти е на обратното мнение!!!
Ми вероятно Атерки... защото по-догодина мога да шитна Атерките на 78% печалба и пак да си зема Софарми... а зависи дали след половин година ще изритаме картофоглавият изрод, защото докато той тъпче държавата, туканка бизнес не може да се прави.
Тони - зависи колко си налял. Ако ми дадеш да вкарам 138 Б на борсата, може и да спра да бачкам сериозно.
Апропо - мисля споменавал съм, че водеща акция в групата от някое време вече ми е Трейдингът - в туй отношение сме на един мозък с Фортиссов.
А Атерата ще е може би най-сексапилната акция на БФБ, докато:
А/ не стане 3.5 кинта, или
Б/ Докато не дойде 14-а година.
охооооо Тигре, добре дошъл!
На теб не ти остава време от тия момичета дето падат в подлезите незастраховани - да пишеш тука!
А при толкова и аз спирам , какво ще стане 2014???
за Атерата ще са поределящи добивите от царевица в САЩ, Китай, Бразилия и Аржентина, всичко останало е с малко влияние
при реколта от царевица в САЩ през 2013г от 350-370 млн. тона, цената отива на 4-5 USD/бушел и всичко останало след това
и ако нещата се съчетаят с цена на петрола 70-75 USD/тон
и слаба икономика както сега
условията са няколко, но не невъзможни
и работата при Атерата ще отиде на 1,5лв
и чак тогава ще се загледате в зърнените пазари, и по-специално в Чикаго, и дали вали в Айова и Илинойс, или стяга студ в Поволжието на Русия и т.н.
имам земя и не искам така да се случи, но .... ще видим
Императоре, със 138 к на борсата, може да спреш да бачкаш временно - за няколко години. После ще ти се наложи пак да си търсиш работа. Така че - не се отпускай
Импе - 1 бързо въпросче :
Ти ако видиш по 1 и също време догодина Атерки и Фарми на 1.50 и имаш кешовица за едното само - какво би си купил ?
Ми вероятно Атерки... защото по-догодина мога да шитна Атерките на 78% печалба и пак да си зема Софарми... а зависи дали след половин година ще изритаме картофоглавият изрод, защото докато той тъпче държавата, туканка бизнес не може да се прави.
Тони - зависи колко си налял. Ако ми дадеш да вкарам 138 Б на борсата, може и да спра да бачкам сериозно.
Апропо - мисля споменавал съм, че водеща акция в групата от някое време вече ми е Трейдингът - в туй отношение сме на един мозък с Фортиссов.
А Атерата ще е може би най-сексапилната акция на БФБ, докато:
А/ не стане 3.5 кинта, или
Б/ Докато не дойде 14-а година.
Е? Да помислим малко. За какво на Любо Пъпката му трябват пари? Инвестиции в бизнес, купуване на политическо влияние, какво друго - не се сещам?
Възможно ли е да е решил, че България вече не е сигурно място за парите му? И да изтегля капитала си зад граница? Или е толкова нагъл, че не е впечатлен от неприятностите последните години?
Може би ще направи каквото е по силите му да подкрепи някои политици, и му трябват пари предизборно. Ако е така, може би няма да продаде целия си дял във СоФармата.
Форт - аз питам за таксите и бонусите във фармата. Които не е ясно защо са непрозрачни и едва ли не тайна. Това ли е син чип ?
На Атера са пределно ясни и са ми известни до десетичния знак на % -та.
И аз съм едва от Ноември 2011 на БФБ. Това че съм на 0.96 лв на Атера в момента съм го постигнал само за 10-на месеца понеже едва от началото на тази година навлязох по-сериозно в акцията. Бях на средна 1.72 преди да почна да разпродавам от миналия месец.
В интерес на истината имах добър ментор в лицето на колега, който рядко пише във форума тук, но специфично ме насочи към тази акция. Жалко че не го послушах 2-3 месеца. А можеше и да ми е още по-голям профита, ако не се бях разпилявал в началото по други уж много бичи акции.
Освен добър инвеститор е и много коректен и свестен като човек.
Използвам случая ( и празниците) да го поздравя и изпратя пожелания за много здраве и късмет на цялото семейство.
въпреки че имаме много общо по начин на инвестиране ....
Едно време Канцлера казваше по добре да дадеш по 1000 лева на 10 места отколкото 10 К на едно място....
А относно Атерта и Еларга са бивши мой позиции....
В еларга влязах на лефче в Атерата на 1,5 и излязох на добри нива около 2 и на двете...
За протокола рано влизам и рано излизам.... но никога късно....
И така да е даже - много по достойно от разни драскачи от всякакви лагери оттатък в тема Политика.
Дано дойде Видовден за цялата ни политическа каста и нейните слагачи.
Весели празници на всички. Гледайте си семействата и правете деца.
По добра инвестиция от тях няма.
Това е най-хубавото пожелание! Весели празници и нека произвеждаме деца! По-читава инвестиция от това да се възпроизведем, аз не познавам, но изглажда вторачили се в другите често го забравяме. Напълно подкрепям!
бонусите на мениджмънта в групата бяха гласувани на повечето общи събрания през 2010г и не са тайна, записани са в протоколите от ОС
ако не греша бяха 3% от печалбата
и това е реалистичен вариант за Атера
таксите им ги виж в поспекта
навремето аз се отказах от купуване на акции в тези фондове точно поради таксите им, това беше 2005г доколкото помня
след срива на борсата от последните години на печалба излязоха тези, които купиха при ниските цени, първоначалните инвеститори, които държат и до момента не са много напред предвид другите алтернативи
Форт - аз питам за таксите и бонусите във фармата. Които не е ясно защо са непрозрачни и едва ли не тайна. Това ли е син чип ?
На Атера са пределно ясни и са ми известни до десетичния знак на % -та.
И аз съм едва от Ноември 2011 на БФБ. Това че съм на 0.96 лв на Атера в момента съм го постигнал само за 10-на месеца понеже едва от началото на тази година навлязох по-сериозно в акцията. Бях на средна 1.72 преди да почна да разпродавам от миналия месец.
В интерес на истината имах добър ментор в лицето на колега, който рядко пише във форума тук, но специфично ме насочи към тази акция. Жалко че не го послушах 2-3 месеца. А можеше и да ми е още по-голям профита, ако не се бях разпилявал в началото по други уж много бичи акции.
Освен добър инвеститор е и много коректен и свестен като човек.
Използвам случая ( и празниците) да го поздравя и изпратя пожелания за много здраве и късмет на цялото семейство.
Така е,рано ставам - щото рано лягам с тая ракия и червено вино на дядото до 22 00 съм готов - ама Коледа е !!!
Искам само да отбележа че в следствие на спора ни ти имаш СФАРМ, ама аз АТЕРА нямам!!!
и това е реалистичен вариант за Атера
таксите им ги виж в поспекта
навремето аз се отказах от купуване на акции в тези фондове точно поради таксите им, това беше 2005г доколкото помня
след срива на борсата от последните години на печалба излязоха тези, които купиха при ниските цени, първоначалните инвеститори, които държат и до момента не са много напред предвид другите алтернативи
Коментар