If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Наскоро някъде (май пак Капитал но не съм сигурен) четох как всеки търговец на отрова си плаща изледвания за да покажат че отровата му не е отрова. Тезата бе илюстрирана с пример, как шоколадите Марс отркили че шоколада е полезен и здравословен прудукт. Аналогично имаше за кафето.
А за тютюна чак ми се струва старо обяснението че той свъщност е полезен и би трябвало да стане задължителен!
Спомням си 2 реални, документирани примера, за войскови марш през тютюневи полета. Единят през античността с трагични последствия, другият през Втората световна, където войската се разминава само с натравяния различна степен....
Естествено е че са полезни ... без тях живота щеше да е още по-голяма безсмислица ....
Наскоро някъде (май пак Капитал но не съм сигурен) четох как всеки търговец на отрова си плаща изледвания за да покажат че отровата му не е отрова. Тезата бе илюстрирана с пример, как шоколадите Марс отркили че шоколада е полезен и здравословен прудукт. Аналогично имаше за кафето.
А за тютюна чак ми се струва старо обяснението че той свъщност е полезен и би трябвало да стане задължителен!
Спомням си 2 реални, документирани примера, за войскови марш през тютюневи полета. Единят през античността с трагични последствия, другият през Втората световна, където войската се разминава само с натравяния различна степен....
В основата на голямата промяна стои идеята за създаване на бъдеще без дим. За да стане това реалност, преди повече от 10 години компанията започна научни изследвания и разработки на продукти, които имат за цел да намалят вредата в сравнение с пушенето. Нашето послание е ясно - най-добре е никога да не започвате да пушите или ако сте започнали да пушите, най-добре е да спрете. Но за съществуващите пълнолетни пушачи, които според СЗО в момента са над 1 милиард в света и ще продължат да бъдат толкова до 2025 г., ние предлагаме възможност да използват алтернативен продукт с истински тютюн, който е с потенциално по-малък риск в сравнение с това да продължат на пушат.
Колеги! А нима уникалната измишльотина ХОМЕОПАТИЯ "работи" та народът е пощръклял да го "работят" с нея?! Съвременният клиент едва ли се влияе толкова от качество. Вижте масовите реклами на всякакви долнопробни продукти - видът им показва нагласата на купувачите, защото преди да ги пуснат им правят някакви тестове сред пробна публика...
За полския пазар основен фактор е, че през 2013 г. Aflofarm пуснаха подобен базиран на цититизин продукт (Desmoxan) на OTC сегмента. Табексът от втората половина на 2012 г. бе прехвърлен там, което при очакван силен местен конкурентен продукт ми се струва разумен ход. Изобщо не съм и убеден в твърдението, че в момента продажбите едвам покриват разходите си за реклама, но щом казваш...
Именно за това - защото Табексът от Rx, предписван и подкрепян от не малко авторитетни лекарски гилдии /дори Министърът на здравеопазването в Полша, полският патриарх са присъствали на научни симпозиуми на продукта/ почна да се конкурира с всички останали подобни продукти в жълтите вестници и по-евтините TV програми и загуби статута на сериозен медикамент, където имаше изграден авторитет и популярност..... Колкото до продажбите разполам с данни от IMS / не мисля, че е редно да ги публикувам/ и ако някой желае нека сравни разходите за реклама, заплати за KAM - овете и немалкото други свързани с това средства и тогава ще коментираме финансовия резултат. Но по-важното е, че Софарма благодарение на продукти като табекса имаше някакъв международен престиж /което е важно за една фарма компания/, който бе значително накърнен и сведен до нивото на гаражните производства.... А продажбите паднаха много преди 2013 година, веднага след промяна на статута на лекарството.
Аспиринът е лицето на една от водещите фирми в света БАЙЕР...., още по-стар продукт. Второ, продукти от този тип се продават в страни в които държавата води борба с тютюнопушенето, поради което е трудно да продаваш в Бангладеш, трето Софарма през 2004-2005 получи редица награди за продукта...примерно в Полша, където по статистика за една година с табекс бяха отказали цигарите над 150.000 души. Това спестява милиарди на здравеопазването. И последно защо не се рекламират и коментират в медиите прескрипторните е въпрос, който не ми се разяснява точно в момента...Табексът е ефективен особено когато се приема по схема и под лекарско наблюдение..., пак не ми се разяснява защо.
Абе maki, какво лекарско наблюдение, ти цигари отказвал ли си някога? 150 000 в Полша били отказали цигарите с Табекса за една година? Търговски представител
А сега сериозно - мисля, че Китай е много по-перспективен пазар от САЩ за този архаичен продукти и ако ще се правят смели стъпки, то трябва да се правят по-скоро натам... Просто лично мнение. Каквото впрочем НИКЪДЕ не е забранено нито за прексипторни, нито за непрескрипторни, хм, продукти...
Първо - коментираме мнение, че продуктът не работи. Никой не казва същото за нивалина, аналгина и пр. Аналгинът си работи, мен ако питаш Ти твърдиш ли, че Табекса работи, че е ефективен, че пушачите захвърлят цигарите след предписаната терапия? И второ, би ли пояснил като как точно БГ мама или който и да е друг би имал неприятности, ако сподели в нета лош опит от ползване на продукт, който е ОТС, както е в случая или пък ако ще и да е по лекарско предписание?
За "клиниките" не знам, но разработката е архаична - 60-те години на миналия век. Ако това е гордостта на българската фармация...
Аспиринът е лицето на една от водещите фирми в света БАЙЕР...., още по-стар продукт. Второ, продукти от този тип се продават в страни в които държавата води борба с тютюнопушенето, поради което е трудно да продаваш в Бангладеш, трето Софарма през 2004-2005 получи редица награди за продукта...примерно в Полша, където по статистика за една година с табекс бяха отказали цигарите над 150.000 души. Това спестява милиарди на здравеопазването. И последно защо не се рекламират и коментират в медиите прескрипторните е въпрос, който не ми се разяснява точно в момента...Табексът е ефективен особено когато се приема по схема и под лекарско наблюдение..., пак не ми се разяснява защо.
Коментар