IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
    Това е най-губещата ми позиция, която някога съм имал и една от малкото, от които изобщо съм губил, Добре че инвестираната сума беше малка.
    Интересна акция определено.Бие всякакво крипто по всички показатели !
    Има голям резон да бутнеш в момента няква сума и да забравиш за няколко години
    Ако даде,ще е МНОГО

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Каква е тая компания
      Преди 10год е била 30 000$ и оттогава ски слалом до сегашните 5$....
      Това е най-губещата ми позиция, която някога съм имал и една от малкото, от които изобщо съм губил, Добре че инвестираната сума беше малка.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Каква е тая компания

Как Каква?
        Новорастяща Елха!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Парична позиция
          ACHV се търгува в диапазон от $2,00 до $8,13 през последната 1 година. Акциите затвориха търговията в петък на $5,36, което е ръст от 1,90%.
          Каква е тая компания

Коментар

• Industry Biotechnology: In Vitro & In Vivo Diagnostic Substances
            1 Year Target $24.00

Компанията, която профилираме днес, е Achieve Life Sciences Inc. (ACHV), която разработва ново решение за отказване от тютюнопушенето.

Изследваният продукт, който е на фокус, е цитизиниклин, алкалоид на растителна основа с висок афинитет на свързване към никотиновия ацетилхолинов рецептор, рецептор, за който се смята, че играе решаваща роля в поддържането на поведението при тютюнопушене.

Провежда се проучване фаза III, оценяващо ефикасността, безопасността и поносимостта на 3 mg цитизиниклин три пъти дневно за 6 или 12 седмици в сравнение с плацебо.

Това изпитване, наречено ORCA-3, завърши включването на 792 възрастни, които в момента пушат цигари всеки ден и възнамеряват да откажат цигарите, в 20 места в САЩ през септември миналата година. Основните данни от това проучване се очакват следващото тримесечие.

Компанията също така проучва Cytisinicline като помощно средство при отказване от пушенето на електронни цигари.

Въпреки че електронните цигари, които съдържат никотин, се считат за по-малко вредни от традиционните цигари, те все още водят до пристрастяване и могат да доставят вредни химикали, които могат да навредят на белите дробове или сърцето. Изчислено е, че има близо 11 милиона възрастни в Съединените щати, които използват електронни цигари, обикновено наричани vaping.

Проучване във фаза II, оценяващо ефикасността и безопасността на Cytisinicline при възрастни потребители на никотинови електронни цигари или електронни цигари, наречено ORCA-V1, е в ход.

Това проучване завърши включването на 160 субекта в 5 места за клинични изпитвания в Съединените щати в началото на този месец. Основните данни от това проучване също се очакват през второто тримесечие на тази година.

Пазарна възможност за продукт за отказване от тютюнопушене

Chantix на Pfizer е един от най-успешните продукти за отказване от тютюнопушенето на пазара. Той генерира глобални продажби от 1,1 милиарда долара в своя пик, преди да бъде изтеглен от пазара през юни 2021 г. поради високи нива на нитрозамини, които бяха счетени за неприемливи.

Първата и единствена генерична версия на Chantix на Pfizer беше пусната от Endo International plc (ENDP) през септември 2021 г.

Achieve Life Sciences вижда значителна възможност на пазара за отказване от тютюнопушенето поради липсата на нови лечения за никотинова зависимост и предимството на Cytisinicline пред Chantix, което има значително по-малко нежелани реакции.

Парична позиция

Компанията, която разполагаше с парични средства от 18,2 милиона долара към 30 септември 2022 г., набра допълнителни парични средства от 18,9 милиона долара чрез частно пласиране миналия ноември.

ACHV се търгува в диапазон от $2,00 до $8,13 през последната 1 година. Акциите затвориха търговията в петък на $5,36, което е ръст от 1,90%.

Коментар

• Ако някой ще приема търговото, до 17.02. е срокът.

https://karollbroker.bg/bg/targhovo-...zhenie-sofarma

Коментар

• Софарма АД-София
                Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                14:42
                София, България, 6 февурари 2023 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец януари 2023 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 33% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 27% спад на продажбите на вътрешен пазар и 174% ръст на продажбите за износ.
                Прикачени файлове: Приходи от продажби за месец януари 2023 г.

Коментар

• Абе тук няма ли действащо търгово на 4,50? Къде е логиката да се продават стотици хиляди акции на 4,38? Това, че си получаваш парите веднага едва ли е основният мотиватор.
                  Last edited by inteIIect; 02.02.2023, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Не го следя много, но къде отидоха разходите за персонал,
                    да не са ги прехвърлили в друго дружество?
                    Здравей - не можах да погледна и отговоря п/з телефона
                    Според мен е грешка - разменени са редовете за възнаграждения и долния за осигуровки за 2022 в Отчета за доходите. В т.4 на ОПП(следващия шийт)) вече са ОК нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Чудесен резултат, браво !
                      Не го следя много, но къде отидоха разходите за персонал,
                      да не са ги прехвърлили в друго дружество?

Коментар

• Чудесен резултат, браво !

Коментар

• Благодаря! В крайна сметка не е това важното, а че се дава изход за тези, които това ниво ги устройва. Остава скоро и да се поориентираме каква е цялостната идея с консолидирането на мажоритарните дялове в групата и какво произхожда от нея за миноритарните акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

За това става въпрос бе, приятел. На всички е ясно, че са под 5%. Въпросът е дали са излезнали НАПЪЛНО. Капиш?

Последното уведомление, което имаме за тяхното дялово участие е от декември 2021, когато от 6% падат на 3.2%. И това е. Но тези 3.2% са над 4,3 млн. акции - не е несъществен дял от търсените през търговото 11 млн. А разговорът тръгна от това, кой евентуално би продавал.
                            Аз мислех, че принципно питаш за Ромфарм, а не дали имат нула акции. Не съм те разбрал, за което се извинявам . Дали продадоха 100% не мога да бъда сигурен, но по спомен, след последното уведомление минаха на същата цена поне толкова акции, колкото им оставаха. Даже мисля, че във форума ги "брояхме". Също така Ромфарм продаваха години и винаги на цена 4,27. По едно време промениха правилата за бидовете и асковете, та последните минаха на 4,26 или 4,28. Това ме кара да мисля, че няма как да видим цена 4,50 ако те имат остатъци. Всичко това обаче са просто мои мисли и нямам доказателства. Иначе имало големи размествания в партидите за пенсиите и вероятно някои ПФ правят финни настройки. Отделно като гледах Алианц преди време леко намаляват дела на акциите за сметка на облигациите. Искам да кажа, че според мен продавачът на 4,50 е ПФ, който ребалансира портфейл. Това мисля аз, но истината може и да е различна.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

https://www.sopharmagroup.com/bg/za-...rupa/akcioneri

Приятел, форумът е прекрасно място за въпроси, но когато те са на 5 клика разстояние става леко нахално да го искаш на готово. Един вид някой трябва да ти свърши работата за без пари. Аз задавам също въпроси към по-добрите, но преди това винаги съм се постарал да ги потърся отговорите сам и ако не съм могъл, само тогава си позволявам да моля за техните усилия на готово.

Да, Ромфарм са аут с големите бройки.
                              За това става въпрос бе, приятел. На всички е ясно, че са под 5%. Въпросът е дали са излезнали НАПЪЛНО. Капиш?

Последното уведомление, което имаме за тяхното дялово участие е от декември 2021, когато от 6% падат на 3.2%. И това е. Но тези 3.2% са над 4,3 млн. акции - не е несъществен дял от търсените през търговото 11 млн. А разговорът тръгна от това, кой евентуално би продавал.
                              Last edited by inteIIect; 20.01.2023, 09:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Струва ми се, че трябва да го е направил с някаква идея. Едва ли просто е решил да пробва. Някое ПФ може да иска да излиза или понамали - Алианц, например. Аз пак да питам, Ромите сигурно ли е, че излезнаха напълно?
                                https://www.sopharmagroup.com/bg/za-...rupa/akcioneri

Приятел, форумът е прекрасно място за въпроси, но когато те са на 5 клика разстояние става леко нахално да го искаш на готово. Един вид някой трябва да ти свърши работата за без пари. Аз задавам също въпроси към по-добрите, но преди това винаги съм се постарал да ги потърся отговорите сам и ако не съм могъл, само тогава си позволявам да моля за техните усилия на готово.

Да, Ромфарм са аут с големите бройки.
                                Last edited by 15-; 20.01.2023, 01:05.

Коментар

X