IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

явно на варантите тежи това, че ако е неуспешно записването, те се губят?
    Какво значи да е неуспешно записването? Ти си решаваш дали да ги упражниш или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

ами чичо има достатъчно акции(наскоро взе доста по-евтинко), така може лесно да коригира това равенство - да продаде акции и да купи варанти. Той е човек дето може да си направи тази сметка, ама явно има и още нещо дето не си включил

пп. Или няма право вече да търгува?
      явно на варантите тежи това, че ако е неуспешно записването, те се губят?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Ами според мен 5.30(пазарна) - 4.13(цена на акция осигурена от варанта)= 1,17(цена на варанта в момента)...не са измерими само фактора време и фактора пропуснати ползи, докато се завъртят варантите в акции
        ами чичо има достатъчно акции(наскоро взе доста по-евтинко), така може лесно да коригира това равенство - да продаде акции и да купи варанти. Той е човек дето може да си направи тази сметка, ама явно има и още нещо дето не си включил

пп. Или няма право вече да търгува?
        Last edited by petyob; 08.03.2023, 12:20.

Коментар

Ами според мен 5.30(пазарна) - 4.13(цена на акция осигурена от варанта)= 1,17(цена на варанта в момента)...не са измерими само фактора време и фактора пропуснати ползи, докато се завъртят варантите в акции
          Пазарът тук е доста неефективен. Още повече имаме заявено намерение за нови варианти на различна цена:

Съветът на директорите на фармацевтичната компания „Софарма“ е взел решение за издаване на нова емисия варанти.
          Това съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.

Емисията ще е от 26 959 580 броя варанти при емисионна цена от 0,48 лева и цена на упражняване 6,10 лева.

Предлагането ще се счита за успешно при продадени 13 479 790 броя варанти.

Книжата могат да бъдат упражнени от притежателите им в 5-годишен срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Ее, някой чакат да им се обадят от яхтата
            на цифри не вярват
            Ъъъ, пък аз си мислех че съм в списъка за обаждания.. Шит, ще трябва по трудния начин да го играя

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ха,ако всички мислеха като тебе то тогава нямаше да има глупаци за сметка на които ти да изкарваш своите печалби За това пазара е шарен.
              Аз лично отдавна нямам варанти ,но ми е интересно и гледам мача!
              Гледай, няма лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

С каква логика? Ако някой прави сметката така е голям глупак и няма да изкара дълго на пазара!
                Сметката е точно както Тони я е написал. И това е само математическата част.. по принцип варантите на Запад ги смятат и с времева стойност.. и понеже акциите на Софарма са в растеж, варантите имат и силно положителна времева стойност.. но .. Тук сме така!

Имам много варанти записани при издаването, но имам покупки и днес.. времето ще покаже дали съм прав
                Поздрави, Батя!
                Невероятни възможности дава нашето БФБ

Коментар

С каква логика? Ако някой прави сметката така е голям глупак и няма да изкара дълго на пазара!
                  Сметката е точно както Тони я е написал. И това е само математическата част.. по принцип варантите на Запад ги смятат и с времева стойност.. и понеже акциите на Софарма са в растеж, варантите имат и силно положителна времева стойност.. но .. Тук сме така!

Имам много варанти записани при издаването, но имам покупки и днес.. времето ще покаже дали съм прав
                  Ее, някой чакат да им се обадят от яхтата
                  на цифри не вярват

Коментар

Ха,ако всички мислеха като тебе то тогава нямаше да има глупаци за сметка на които ти да изкарваш своите печалби За това пазара е шарен.
                    Аз лично отдавна нямам варанти ,но ми е интересно и гледам мача!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Вероятно пазара изважда от сметката цената на която са придобити варантите(първоначалната им цена)

Коментар

Вероятно пазара изважда от сметката цената на която са придобити варантите(първоначалната им цена)

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Без никакви препоръки,но цената не трябва ли да е около 88-89 стотинки за варантите???
                          Last edited by tony1975; 08.03.2023, 11:01.

Коментар

При цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина(в акцията явно има повече ст-ст сега, отколкото след време когато ще може да се влезе с варантите)
                            Без никакви препоръки,но цената не трябва ли да е около 88-89 стотинки за варантите???

Коментар

При цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина
                              Просто "пазара" БФБ си е точно пазар в кавички.. прави дефекти и дава възможности на който може да смята и да мисли в перспектива. Печеля извънредно много и лесно вече 22 г. точно заради тези особености на местния пазар.. така че да не се оплакваме, а да се възползваме.. Реотана загрява бавно, но в един момент нещата си идават по местата

Коментар

• При цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина(в акцията явно има повече ст-ст сега, отколкото след време когато ще може да се влезе с варантите)
                                Last edited by tony1975; 08.03.2023, 10:36.

Коментар

X