Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ами чичо има достатъчно акции(наскоро взе доста по-евтинко), така може лесно да коригира това равенство - да продаде акции и да купи варанти. Той е човек дето може да си направи тази сметка, ама явно има и още нещо дето не си включил
пп. Или няма право вече да търгува?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Ами според мен 5.30(пазарна) - 4.13(цена на акция осигурена от варанта)= 1,17(цена на варанта в момента)...не са измерими само фактора време и фактора пропуснати ползи, докато се завъртят варантите в акции
пп. Или няма право вече да търгува?Last edited by petyob; 08.03.2023, 12:20.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Ами според мен 5.30(пазарна) - 4.13(цена на акция осигурена от варанта)= 1,17(цена на варанта в момента)...не са измерими само фактора време и фактора пропуснати ползи, докато се завъртят варантите в акции
Съветът на директорите на фармацевтичната компания „Софарма“ е взел решение за издаване на нова емисия варанти.
Това съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.
Емисията ще е от 26 959 580 броя варанти при емисионна цена от 0,48 лева и цена на упражняване 6,10 лева.
Предлагането ще се счита за успешно при продадени 13 479 790 броя варанти.
Книжата могат да бъдат упражнени от притежателите им в 5-годишен срок.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Ее, някой чакат да им се обадят от яхтата
на цифри не вярват
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Ха,ако всички мислеха като тебе то тогава нямаше да има глупаци за сметка на които ти да изкарваш своите печалбиЗа това пазара е шарен.
Аз лично отдавна нямам варанти ,но ми е интересно и гледам мача!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
С каква логика? Ако някой прави сметката така е голям глупак и няма да изкара дълго на пазара!
Сметката е точно както Тони я е написал. И това е само математическата част.. по принцип варантите на Запад ги смятат и с времева стойност.. и понеже акциите на Софарма са в растеж, варантите имат и силно положителна времева стойност.. но .. Тук сме така!
Имам много варанти записани при издаването, но имам покупки и днес.. времето ще покаже дали съм прав
Невероятни възможности дава нашето БФБ
- 3 Харесвания
Коментар
� -
С каква логика? Ако някой прави сметката така е голям глупак и няма да изкара дълго на пазара!
Сметката е точно както Тони я е написал. И това е само математическата част.. по принцип варантите на Запад ги смятат и с времева стойност.. и понеже акциите на Софарма са в растеж, варантите имат и силно положителна времева стойност.. но .. Тук сме така!
Имам много варанти записани при издаването, но имам покупки и днес.. времето ще покаже дали съм прав
на цифри не вярват
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Имам много варанти записани при издаването, но имам покупки и днес.. времето ще покаже дали съм правЗа това пазара е шарен.
Аз лично отдавна нямам варанти ,но ми е интересно и гледам мача!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Вероятно пазара изважда от сметката цената на която са придобити варантите(първоначалната им цена)
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Коментар
� -
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
Без никакви препоръки,но цената не трябва ли да е около 88-89 стотинки за варантите???Last edited by tony1975; 08.03.2023, 11:01.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПри цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина(в акцията явно има повече ст-ст сега, отколкото след време когато ще може да се влезе с варантите)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПри цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина
- 4 Харесвания
Коментар
� -
При цена 5,30лв - варантите стоят още на 70ст....или пазара не вярва че ще бъдат упражнени или вижда повече ст-ст в акцията поради друга причина(в акцията явно има повече ст-ст сега, отколкото след време когато ще може да се влезе с варантите)Last edited by tony1975; 08.03.2023, 10:36.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар