Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеУдивен съм, че ....
За година и малко варантите ни се качиха от 32 ст. на 80 /150% доходност/, а ти пак си удивен защо играем с Чичо. Ами защото прави читав бизнес и печелим много добре бе груйчо, нали затова сме на туй БФБ! Ти като играеш с много убавите батковци от БРЕФ, какво направи за тази година!?
Много си забавен.. форума има нужда от твоя наивитет и колорит
- 5 Харесвания
Коментар
-
Удивен съм, че след толкова години на борсата все още има хора, които искат да играят покер с чичикака, а.к.а. честния частник от беуграду, а.к.а. Бг Бъфет, при положение че той е и банката, и картите му са белязани, ама ентусиасти всякакви. Същите ги имаше и на 10+ лева в чичанбанка, когато току подвикваха към юрдечките ъъъъп 20-30-40 кинтааааа. Е, не стана точно така, ама пък после най-големите викачи рекоха, че са продали на юрдечките точно над 10 кинта. Сега пак се мъчат да привлекат юрдечките, а юрдечките кълват ли, кълват, макар че, както е написал някога Платон във фейсбук профила си - никой няма власт над оная юрдечка, която сама е решила да се набута с акциЙ на чичикака
Та лична препоръкЪ, която, разбира се, не е пропоръкЪ - ако не сте седели на коленце на онзи, чието име не следва да се споменава, и/или нямате директна телефонна линия с яхтсмените, най-глупавото нещо е да се мъчите да се пробвате да предвидите какво ще стане в изцяло зависими от волята на мажоритарния си собственик акции. Тук утре може да е 6 лева (аз я помня и на 7+ преди 15 години), може да е и 4, че и надолу - воля чичикакова, воля Божия, така да се каже. Обаче всеки сам си преценЯNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКато имаш акции, защо не правиш арбитраж с варантите?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКато имаш акции, защо не правиш арбитраж с варантите?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като имаш акции, защо не правиш арбитраж с варантите?
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнениеПо спомен основната част от варантите се придобиха от дружества в групата / пак по памет повече от 35 мил. бр./ Та горното с наливане на 185 мил. от пазара щеше да е вярно ако са пръснати в публиката, сега мисля доста по - малко ще са от пазара. Всеки си знае , аз държа варанти защото преди година и нещо продадох 30-40% от пакета акции. Насреща купих варанти като застраховка от пропуснати ползи - риск , който понасям по - трудно от загуба. Тук врътките за всеки са различни, ако нямах толкова тежка позиция в акции тук по - скоро бих купувал варанти разбира се без препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Тази сметка не е много правилна защото капитализацията ще се вдигне, но и доста кеш ще влезне в Софарма от варантите. А с този кеш може да се погасяват дългове, може да инвестира и т.н. Така че днешните коеф. не би трябвало да се съпоставят с тези, когато ще влезнат стотици милиони в майката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
всичко зависи дали ще има бум или бъст следващите 1-2г.. Сега пазарната капитализация е 734 648 549 лв. Като се прибавят и тези 44 925 943 по текуща цена 5.45 прави още 244,846,389, значи капитализация 979,494,938. Дали капитализация от близо милиард ще отговаря на реалната стойност на компанията?. А с този кеш може да се погасяват дългове, може да инвестира и т.н. Така че днешните коеф. не би трябвало да се съпоставят с тези, когато ще влезнат стотици милиони в майката.
- 3 Харесвания
Коментар
-
сега видях че са продадени 44 925 943 за 12,6 млн. и се очаква упражняването им за 185 млн. т.е. увеличаване на капитала с близо 200 млн.. Хитро, ама ако пазара няма нагласата да налее 185 млн. след година и 9 месеца какво ще става с цените на акцията и варантите?
пп. Това, че цената на вариантите е по-ниска от сметката на Тони ми показва, че пазарът в този момент не е готов за това увеличение от близо 200млн. - т.е. цената на вариантите ще падат съответно и на акцията ...Last edited by petyob; 08.03.2023, 13:49.
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=petyob;n4036240]
сега видях че са продадени 44 925 943 за 12,6 млн. и се очаква упражняването им за 185 млн. т.е. увеличаване на капитала с близо 200 млн.. Хитро, ама ако пазара няма нагласата да налее 185 млн. след година и 9 месеца какво ще става с цените на акцията и варантите?
По спомен основната част от варантите се придобиха от дружества в групата / пак по памет повече от 35 мил. бр./ Та горното с наливане на 185 мил. от пазара щеше да е вярно ако са пръснати в публиката, сега мисля доста по - малко ще са от пазара. Всеки си знае , аз държа варанти защото преди година и нещо продадох 30-40% от пакета акции. Насреща купих варанти като застраховка от пропуснати ползи - риск , който понасям по - трудно от загуба. Тук врътките за всеки са различни, ако нямах толкова тежка позиция в акции тук по - скоро бих купувал варанти разбира се без препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ако мине срока и не ги продадеш или не ги упражниш - ясно, че изчезват, ама ти малоумен ли трябва да си, за да не направиш нищо, ако варантите са в пари??! Това за граници за успешно увеличение не знам къде си го видял.
пп. Това, че цената на вариантите е по-ниска от сметката на Тони ми показва, че пазарът в този момент не е готов за това увеличение от близо 200млн. - т.е. цената на вариантите ще падат съответно и на акцията ...Last edited by petyob; 08.03.2023, 13:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако мине срока и не ги продадеш или не ги упражниш - ясно, че изчезват, ама ти малоумен ли трябва да си, за да не направиш нищо, ако варантите са в пари??! Това за граници за успешно увеличение не знам къде си го видял.
Това явно е за покупката на варанти , не съм го прочел внимателно.
Коментар
-
ами какво ще правиш с тях като мине срока за упражняване? Нали имаше граница за успешно увеличение? Вярно, че всички държащи акции ще гледат да правят арбитраж, ама ...
Минималният брой варанти, който трябва да бъде записан за да бъде емисията успешна е 22,466,317 варанта.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какво значи да е неуспешно записването? Ти си решаваш дали да ги упражниш или не.
Минималният брой варанти, който трябва да бъде записан за да бъде емисията успешна е 22,466,317 варанта.
т.е увеличение на капитала с 93 млн. ?Last edited by petyob; 08.03.2023, 12:53.
Коментар
Коментар