IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение

А ти екзитна ли на 22% и на какво п/е според теб е нормално да се търгуват фармации от типа на Софарма...само се шегувам, нямам акции
    Фармациите с RND са в диапазона PE 40-60! Предвид ситуацията на пазарите, където цитирам друг Only the price does matter, not the fundamental, ако върне цената с лев ще трябва задължително да се докупува. Естествено това не е препоръка, предивд 31.03, крашовете на банковия сектор и да не забравяме, че вече няма ковид и 100 милярда/ год. инвестиции във фармацевтиката! И не, Софарма се държи иначе няма много друг избор в България.
    IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

15% не е драма, дори е ок че скача, защото имам лично, а имат и други пари, за които се грижа. Въпросът е, че когато притежаваш инвестиция трябва винаги да си на ясно дали пазарът се е надскочил или не, това опитвам да разбера! Просто е!
      Господинът от т.1 както го нарече е мениджър в Кирка - най-близкия пиър до Софарма.
      RND е най-важния елемент на днешната фармацефтика, защото дава шанс компанията да пробие рязко в пазара /след ковид неофициално мина 1 трилион долара световното RND/, а ако нямаш такъв си флет, забравяме това и чакаме приходите да растат от нов пазар - затова споменах САЩ, но да ... следим Ачиив и там няма новини, значи отпада!
      Остава шанс нов секторен играч да влезе дялово в Софарма или направо да купи цялата компания, което няма да е изненада, ако стане на МСАР 1 милярд, т.е. покачването на цената да е функция от инфо на някой, че скоро че има 30-35% ъп сделка, а ние не знаем!!!! За това се оплаквам, не е грях Ако се обяви публично то всички ше добавим на тези нива....
      Интересно ми е след като си 15%, а дружеството скочи с 22% ти екзитна ли или това е само име, не стратегия? само се шегувам!!!
      А ти екзитна ли на 22% и на какво п/е според теб е нормално да се търгуват фармации от типа на Софарма...само се шегувам, нямам акции

Коментар

• Дефакто Софарма издърпа Софикс !
        Краткосрочно обаче тук предстои да видим спирачна течност

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

1. Не знам кой е господинът, но ти прави голяма чест, че си имал възможността да говориш с него.
          2. Този ти въпрос ме кара да смятам, че всъщност не си говорил с високопоставен човек от голяма компания или е подходил към теб пренебрежително. Колко струва една "иновация"? Колко години трябват и какъв бюджет?
          3. Какъв скок на цената ? Софарма е на огромен минус от АТН... Скочи от 4,50 до 5,50 и стана голяма драма .
          4. Ко речи, ко . Моля те кажи /предвид, че се срещаш с хора от точка 1/ какъв е бюджетът за нови лекарства в световен мащаб. Чудя се дали е милиарди или трилиони долари... Да се очаква от Софарма подобно нещо е нелепо. За Софарма ще бъде успех ако започне да произвежда генерици след 100 години.
          5. Не разбирам какво имаш предвид със САЩ. Ако визираш Табекс, то трябва да следиш друга компания - Ачийв. Според мен просто имаш нужда да оправдаеш действията си и не можеш да проумееш, че няма конспирация.

Успех!
          15% не е драма, дори е ок че скача, защото имам лично, а имат и други пари, за които се грижа. Въпросът е, че когато притежаваш инвестиция трябва винаги да си на ясно дали пазарът се е надскочил или не, това опитвам да разбера! Просто е!
          Господинът от т.1 както го нарече е мениджър в Кирка - най-близкия пиър до Софарма.
          RND е най-важния елемент на днешната фармацефтика, защото дава шанс компанията да пробие рязко в пазара /след ковид неофициално мина 1 трилион долара световното RND/, а ако нямаш такъв си флет, забравяме това и чакаме приходите да растат от нов пазар - затова споменах САЩ, но да ... следим Ачиив и там няма новини, значи отпада!
          Остава шанс нов секторен играч да влезе дялово в Софарма или направо да купи цялата компания, което няма да е изненада, ако стане на МСАР 1 милярд, т.е. покачването на цената да е функция от инфо на някой, че скоро че има 30-35% ъп сделка, а ние не знаем!!!! За това се оплаквам, не е грях Ако се обяви публично то всички ше добавим на тези нива....
          Интересно ми е след като си 15%, а дружеството скочи с 22% ти екзитна ли или това е само име, не стратегия? само се шегувам!!!
          IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
            При мен е 30% от портфейла и поне за сега не мисля за покупки, но не мисля и да продавам
            Най-накрая и ти да загладиш косъма Честото
            А тва модераторче рубла-русороба ,ако има световно първенство по модериране, вероятно ще е в първата тройка Таланта му е огромен.

Коментар

• При мен е 30% от портфейла и поне за сега не мисля за покупки, но не мисля и да продавам

Коментар

• И нещо по-градивно. Пускам за продажба по 200-300 броя от 5 лева нагоре. Засега имам 2 покупки от ОББ и 1 от Елана.

Дайте да видим какво да правим с трейдинга, за да не рИвем след време /както тук/. Там се чакат варанти на 7,35 лв. Имам достатъчно и ме дразнят със Сърбия и това ми е спирачка, но все пак се чудя дали да не позаредя още ?

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
                  1.Имах удоволствието преди 3 месеца да разговарям с Martin Grzinic от KRKA. Естествено обсъдихме Ковид темата, буста на иновации за ваксини и препарати, но и феила на компании с милиони инвестиции в разработки и фалит, заради неуспех.
                  2. Малко странно е, че Софарма няма нищо в тази посока и турболенция от последните 3 години във фармацефтичния сектор, нищо?
                  3. Скок на цената с 20+ % за 2 месеца трябва да има обяснение, но се чудя дали да се очаква нов продукт,
                  4. серум срещу рак примерно, нов пазар -
                  5. САЩ проектът го следя от близо, но не е това, или сделка със стратегически нов инвеститор, който влиза на МС 1 милярд лева? Малко е мъгляво, но сте прави, че ако има изненада в 12 без 5 местният регулатор трябва да вземе отношение!
                  1. Не знам кой е господинът, но ти прави голяма чест, че си имал възможността да говориш с него.
                  2. Този ти въпрос ме кара да смятам, че всъщност не си говорил с високопоставен човек от голяма компания или е подходил към теб пренебрежително. Колко струва една "иновация"? Колко години трябват и какъв бюджет?
                  3. Какъв скок на цената ? Софарма е на огромен минус от АТН... Скочи от 4,50 до 5,50 и стана голяма драма .
                  4. Ко речи, ко . Моля те кажи /предвид, че се срещаш с хора от точка 1/ какъв е бюджетът за нови лекарства в световен мащаб. Чудя се дали е милиарди или трилиони долари... Да се очаква от Софарма подобно нещо е нелепо. За Софарма ще бъде успех ако започне да произвежда генерици след 100 години.
                  5. Не разбирам какво имаш предвид със САЩ. Ако визираш Табекс, то трябва да следиш друга компания - Ачийв. Според мен просто имаш нужда да оправдаеш действията си и не можеш да проумееш, че няма конспирация.

Успех!
                  Last edited by 15-; 09.03.2023, 00:15.

Коментар

• Имах удоволствието преди 3 месеца да разговарям с Martin Grzinic от KRKA. Естествено обсъдихме Ковид темата, буста на иновации за ваксини и препарати, но и феила на компании с милиони инвестиции в разработки и фалит, заради неуспех. Малко странно е, че Софарма няма нищо в тази посока и турболенция от последните 3 години във фармацефтичния сектор, нищо? Скок на цената с 20+ % за 2 месеца трябва да има обяснение, но се чудя дали да се очаква нов продукт, серум срещу рак примерно, нов пазар - САЩ проектът го следя от близо, но не е това, или сделка със стратегически нов инвеститор, който влиза на МС 1 милярд лева? Малко е мъгляво, но сте прави, че ако има изненада в 12 без 5 местният регулатор трябва да вземе отношение!
                    IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                      Ти да видиш ! Да наричаш държавата на твоето любимо Бойче корумпирана Чак не мога да го повярвам това ! Имало шанс да прогледнеш
                      Кво да прогледна ... Болна тема ти е знам
                      Last edited by RUBLA; 08.03.2023, 19:18. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        батя, га бяхме млади..
                        Грую, така отстрани като те чета си мисля, че рядко правиш грешки. Забелязвам само едно нещо, което според мен ти пречи, за да бъдаш още по-успешен и то е, че изпадаш в огромни крайности в мненията си за хората. Като ти влезне някой под кожата и да ти дари бъбрека си, за да те спаси, пак ще го препсвуш поради някаква причина. И аз съм бил разочарован от Донев като наруши обещанието си за давидентите при Софарма и при Трейдинга, но за ситуацията в момента с цената на Софарма според мен няма за какво да се цупим. Ще ти кажа как аз помня ситуацията: преди години цената стигна 5 лева и тогава Ромфарм /с 18% мисля бяха/ решиха да продават на 4,27. Имаше първи опит да им се изкупят акциите, но ПФ, Донев и пазарът като цяло НЕ можа да им ги изкупи. За това вина според мен имат ПФ! Цената тръгна да пада, тъй като се видя, че който иска да си купи ще може на 4,27 от Ромфарм /не ми е известно Чичо да е продавал, за да я бута надолу/. Аз също си продадох фармите с идеята да осводя пари, а когато стане пак 4,27 да си ги върна от Ромфарм. Чичо купуваше постоянно и като физ. лице, и като обратно изкупуване, и като юрид. Затова има стотици репорта в х3. Мина време и който поиска си купи акциите от Ромфарм на 4,27 и бе очевидно, че позицията е отпушена и вече е възможно да има ръст /играта се промени/. За настоящия ръст Чичо "крещеше" и предупреждаваше с варантите, които по спомен са на 4,50 /над цената на Ромфарм/ и 6,60. За мен Чичо ни каза почти в прав текст "аз ще купувам Софарма на тези цени" и то години преди да се случи. Какво трябваше да направи, за да бъде още по-прозрачно? Ако използвам твоя пример с картите, той направи игра с открити карти. При тези факти да продаваш под 4,50 за мен не е нормално.

П.П. Това е от човек, който "няма телефон", не е ходил на нито едно ОСА, не е седял на никое коленце и т.н. Донев съм го виждал само по новините...
                        Last edited by 15-; 08.03.2023, 19:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Той говори специално за капиталовия пазар на най-корумпираната държавица в ЕУ.Така че ,има резон в думите му.
                          Ти да видиш ! Да наричаш държавата на твоето любимо Бойче корумпирана ! Чак не мога да го повярвам това ! Имало шанс да прогледнеш !

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            А затова, че сравняваш капиталовите пазари с игра на покер.. трагично е.. още от там ти тръгва проблема.. основни понятия и възприятия
                            Той говори специално за капиталовия пазар на най-корумпираната държавица в ЕУ.Така че ,има резон в думите му.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              батя, га бяхме млади, след училище играехме покер с приятели. Тогава имаше един, дето почти винаги печелеше. Аз бях удивен как е възможно подобно нещо, затова веднъж се появих преди него в залата и се направих, че ме няма прикрит зад една колона, като го наблюдавах. Оказа се, че играе със 7 карти, като задържаше по 2 от тестето всеки път (никой от нас не си правеше труда да брои картите след всяка игра). Съответно после го бихме и т.н.

Всяка прилика с играчи на родното пазарче и рЕзкото отсъствие на КФН по въпросите с търговията с вътрешно инфо, разбира се, е плод на болни мозъци, долни инсинуации, чиста случайност, хейтърстване и каквото там друго искате да добавите, щото ние имаме най-честния и прозрачен капиталов пазар в целия свят, на който липсват каквито и да е злоупотреби, регулиран е перфектно, поради което се пръска от многомилионни обороти и чуждестранни капитали от цял свят.

А един мармот...
                              Хаха, оправданието на всеки губещ.. Не съм тъп, просто другите мамят!
                              груйче, звучиш като дърт комунист.. щом някой печели а аз не, той е измамник.
                              А затова, че сравняваш капиталовите пазари с игра на покер.. трагично е.. още от там ти тръгва проблема.. основни понятия и възприятия

Коментар

• батя, га бяхме млади, след училище играехме покер с приятели. Тогава имаше един, дето почти винаги печелеше. Аз бях удивен как е възможно подобно нещо, затова веднъж се появих преди него в залата и се направих, че ме няма прикрит зад една колона, като го наблюдавах. Оказа се, че играе със 7 карти, като задържаше по 2 от тестето всеки път (никой от нас не си правеше труда да брои картите след всяка игра). Съответно после го бихме и т.н.

Всяка прилика с играчи на родното пазарче и рЕзкото отсъствие на КФН по въпросите с търговията с вътрешно инфо, разбира се, е плод на болни мозъци, долни инсинуации, чиста случайност, хейтърстване и каквото там друго искате да добавите, щото ние имаме най-честния и прозрачен капиталов пазар в целия свят, на който липсват каквито и да е злоупотреби, регулиран е перфектно, поради което се пръска от многомилионни обороти и чуждестранни капитали от цял свят.

А един мармот...
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X