Първоначално изпратено от AF Debugger
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
IM d best
- 1 like
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
15% не е драма, дори е ок че скача, защото имам лично, а имат и други пари, за които се грижа. Въпросът е, че когато притежаваш инвестиция трябва винаги да си на ясно дали пазарът се е надскочил или не, това опитвам да разбера! Просто е!
Господинът от т.1 както го нарече е мениджър в Кирка - най-близкия пиър до Софарма.
RND е най-важния елемент на днешната фармацефтика, защото дава шанс компанията да пробие рязко в пазара /след ковид неофициално мина 1 трилион долара световното RND/, а ако нямаш такъв си флет, забравяме това и чакаме приходите да растат от нов пазар - затова споменах САЩ, но да ... следим Ачиив и там няма новини, значи отпада!
Остава шанс нов секторен играч да влезе дялово в Софарма или направо да купи цялата компания, което няма да е изненада, ако стане на МСАР 1 милярд, т.е. покачването на цената да е функция от инфо на някой, че скоро че има 30-35% ъп сделка, а ние не знаем!!!! За това се оплаквам, не е гряхАко се обяви публично то всички ше добавим на тези нива....
Интересно ми е след като си 15%, а дружеството скочи с 22% ти екзитна ли или това е само име, не стратегия? само се шегувам!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
1. Не знам кой е господинът, но ти прави голяма чест, че си имал възможността да говориш с него.
2. Този ти въпрос ме кара да смятам, че всъщност не си говорил с високопоставен човек от голяма компания или е подходил към теб пренебрежително. Колко струва една "иновация"? Колко години трябват и какъв бюджет?
3. Какъв скок на цената? Софарма е на огромен минус от АТН... Скочи от 4,50 до 5,50 и стана голяма драма
.
4. Ко речи, ко. Моля те кажи /предвид, че се срещаш с хора от точка 1/ какъв е бюджетът за нови лекарства в световен мащаб. Чудя се дали е милиарди или трилиони долари... Да се очаква от Софарма подобно нещо е нелепо. За Софарма ще бъде успех ако започне да произвежда генерици след 100 години.
5. Не разбирам какво имаш предвид със САЩ. Ако визираш Табекс, то трябва да следиш друга компания - Ачийв. Според мен просто имаш нужда да оправдаеш действията си и не можеш да проумееш, че няма конспирация.
Успех!
Господинът от т.1 както го нарече е мениджър в Кирка - най-близкия пиър до Софарма.
RND е най-важния елемент на днешната фармацефтика, защото дава шанс компанията да пробие рязко в пазара /след ковид неофициално мина 1 трилион долара световното RND/, а ако нямаш такъв си флет, забравяме това и чакаме приходите да растат от нов пазар - затова споменах САЩ, но да ... следим Ачиив и там няма новини, значи отпада!
Остава шанс нов секторен играч да влезе дялово в Софарма или направо да купи цялата компания, което няма да е изненада, ако стане на МСАР 1 милярд, т.е. покачването на цената да е функция от инфо на някой, че скоро че има 30-35% ъп сделка, а ние не знаем!!!! За това се оплаквам, не е гряхАко се обяви публично то всички ше добавим на тези нива....
Интересно ми е след като си 15%, а дружеството скочи с 22% ти екзитна ли или това е само име, не стратегия? само се шегувам!!!IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеПри мен е 30% от портфейла и поне за сега не мисля за покупки, но не мисля и да продавамЧестото
А тва модераторче рубла-русороба ,ако има световно първенство по модериране, вероятно ще е в първата тройкаТаланта му е огромен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И нещо по-градивно. Пускам за продажба по 200-300 броя от 5 лева нагоре. Засега имам 2 покупки от ОББ и 1 от Елана.
Дайте да видим какво да правим с трейдинга, за да не рИвем след време /както тук/. Там се чакат варанти на 7,35 лв. Имам достатъчно и ме дразнят със Сърбия и това ми е спирачка, но все пак се чудя дали да не позаредя още?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение1.Имах удоволствието преди 3 месеца да разговарям с Martin Grzinic от KRKA. Естествено обсъдихме Ковид темата, буста на иновации за ваксини и препарати, но и феила на компании с милиони инвестиции в разработки и фалит, заради неуспех.
2. Малко странно е, че Софарма няма нищо в тази посока и турболенция от последните 3 години във фармацефтичния сектор, нищо?
3. Скок на цената с 20+ % за 2 месеца трябва да има обяснение, но се чудя дали да се очаква нов продукт,
4. серум срещу рак примерно, нов пазар -
5. САЩ проектът го следя от близо, но не е това, или сделка със стратегически нов инвеститор, който влиза на МС 1 милярд лева? Малко е мъгляво, но сте прави, че ако има изненада в 12 без 5 местният регулатор трябва да вземе отношение!
2. Този ти въпрос ме кара да смятам, че всъщност не си говорил с високопоставен човек от голяма компания или е подходил към теб пренебрежително. Колко струва една "иновация"? Колко години трябват и какъв бюджет?
3. Какъв скок на цената? Софарма е на огромен минус от АТН... Скочи от 4,50 до 5,50 и стана голяма драма
.
4. Ко речи, ко. Моля те кажи /предвид, че се срещаш с хора от точка 1/ какъв е бюджетът за нови лекарства в световен мащаб. Чудя се дали е милиарди или трилиони долари... Да се очаква от Софарма подобно нещо е нелепо. За Софарма ще бъде успех ако започне да произвежда генерици след 100 години.
5. Не разбирам какво имаш предвид със САЩ. Ако визираш Табекс, то трябва да следиш друга компания - Ачийв. Според мен просто имаш нужда да оправдаеш действията си и не можеш да проумееш, че няма конспирация.
Успех!Last edited by 15-; 09.03.2023, 00:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Имах удоволствието преди 3 месеца да разговарям с Martin Grzinic от KRKA. Естествено обсъдихме Ковид темата, буста на иновации за ваксини и препарати, но и феила на компании с милиони инвестиции в разработки и фалит, заради неуспех. Малко странно е, че Софарма няма нищо в тази посока и турболенция от последните 3 години във фармацефтичния сектор, нищо? Скок на цената с 20+ % за 2 месеца трябва да има обяснение, но се чудя дали да се очаква нов продукт, серум срещу рак примерно, нов пазар - САЩ проектът го следя от близо, но не е това, или сделка със стратегически нов инвеститор, който влиза на МС 1 милярд лева? Малко е мъгляво, но сте прави, че ако има изненада в 12 без 5 местният регулатор трябва да вземе отношение!IM d best
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеТи да видиш ! Да наричаш държавата на твоето любимо Бойче корумпирана Чак не мога да го повярвам това ! Имало шанс да прогледнешБолна тема ти е знам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебатя, га бяхме млади..
П.П. Това е от човек, който "няма телефон", не е ходил на нито едно ОСА, не е седял на никое коленце и т.н. Донев съм го виждал само по новините...Last edited by 15-; 08.03.2023, 19:09.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Той говори специално за капиталовия пазар на най-корумпираната държавица в ЕУ.Така че ,има резон в думите му.Чак не мога да го повярвам това !
Имало шанс да прогледнеш !
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеА затова, че сравняваш капиталовите пазари с игра на покер.. трагично е.. още от там ти тръгва проблема.. основни понятия и възприятия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебатя, га бяхме млади, след училище играехме покер с приятели. Тогава имаше един, дето почти винаги печелеше. Аз бях удивен как е възможно подобно нещо, затова веднъж се появих преди него в залата и се направих, че ме няма прикрит зад една колона, като го наблюдавах. Оказа се, че играе със 7 карти, като задържаше по 2 от тестето всеки път (никой от нас не си правеше труда да брои картите след всяка игра). Съответно после го бихме и т.н.
Всяка прилика с играчи на родното пазарче и рЕзкото отсъствие на КФН по въпросите с търговията с вътрешно инфо, разбира се, е плод на болни мозъци, долни инсинуации, чиста случайност, хейтърстване и каквото там друго искате да добавите, щото ние имаме най-честния и прозрачен капиталов пазар в целия свят, на който липсват каквито и да е злоупотреби, регулиран е перфектно, поради което се пръска от многомилионни обороти и чуждестранни капитали от цял свят.
А един мармот...
груйче, звучиш като дърт комунист.. щом някой печели а аз не, той е измамник.
А затова, че сравняваш капиталовите пазари с игра на покер.. трагично е.. още от там ти тръгва проблема.. основни понятия и възприятия
- 6 Харесвания
Коментар
-
батя, га бяхме млади, след училище играехме покер с приятели. Тогава имаше един, дето почти винаги печелеше. Аз бях удивен как е възможно подобно нещо, затова веднъж се появих преди него в залата и се направих, че ме няма прикрит зад една колона, като го наблюдавах. Оказа се, че играе със 7 карти, като задържаше по 2 от тестето всеки път (никой от нас не си правеше труда да брои картите след всяка игра). Съответно после го бихме и т.н.
Всяка прилика с играчи на родното пазарче и рЕзкото отсъствие на КФН по въпросите с търговията с вътрешно инфо, разбира се, е плод на болни мозъци, долни инсинуации, чиста случайност, хейтърстване и каквото там друго искате да добавите, щото ние имаме най-честния и прозрачен капиталов пазар в целия свят, на който липсват каквито и да е злоупотреби, регулиран е перфектно, поради което се пръска от многомилионни обороти и чуждестранни капитали от цял свят.
А един мармот...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар