IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам въпрос:
    -разходите по сделките приспадат ли се от печалбата за да се формира облагаем резултат?

Коментар

• Ми те и правата са нещо като опции. При положение, че и на двете мястото на търговия е Регулиран пазар, просто няма логика едното да е облагаемо, а другото не. Въпросът е, че правата са вписани в закона, а варантите не са, най-вероятно защото, когато са писали закона никой не му е хрумнало за варантите, а после върви че се бори да ги добавят. Не е драма, просто си говорим.

Коментар

• Варантите са нещо като опции .. и печалбата от търговия с тях е облагаема. Дори в проспекта по издаването им пише че са.
        Виж ако срещу тях си запишеш акции на емитента, при евентуално увеличение и после тях ги продадеш, няма да дължиш данък

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Продавал ли си
          Не. Коригирах се по-долу, но сме писали заедно.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Аз не съм получил...
            Продавал ли си

Коментар

Карол
              Аз не съм получил...

едит

Опсс, аз нямам продажби в 2022. Само покупки.

Коментар

Кой ИП?
                Карол

Коментар

Да, ама явно нашите данъчни четат закона както дявола чете евангелието
                  в първата справка от ИП бяха към необлагаемите, но днес получих друга
                  Кой ИП?

Коментар

Това означава, че доходите от продажбата на варанти са облагаеми ли? Въпреки че сделката се случва на регулиран пазар? Факт е, наистина, че в закона не са посочени изрично. Посочени са "акции и права". Като дефиниция на права е дадено следното определение: "права за целите на изречение първо са ценните книжа, даващи право за записване на определен брой акции във връзка с взето решение за увеличаване на капитала". Варантите в известен смисъл са и това.
                    Да, ама явно нашите данъчни четат закона както дявола чете евангелието
                    в първата справка от ИП бяха към необлагаемите, но днес получих друга

Коментар

• Това означава, че доходите от продажбата на варанти са облагаеми ли? Въпреки че сделката се случва на регулиран пазар? Факт е, наистина, че в закона не са посочени изрично. Посочени са "акции и права". Като дефиниция на права е дадено следното определение: "права за целите на изречение първо са ценните книжа, даващи право за записване на определен брой акции във връзка с взето решение за увеличаване на капитала". Варантите в известен смисъл са и това.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4040801[/ATTACH]
                        Еми ще си платим данъка, какво да се прави.. нали чиновници, пенсионери, фурашки и политици трябва да ядат нещо
                        При 150% годишна доходност, ще отчупим едно парченце и за въпросните хрантутници

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot_1.png
Views:	1
Size:	17.5 КБ
ID:	4040801

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                            Как пък толкова време не научи името на инструмента! Иначе си с големи претенции!
                            Претенции нямам за нищо.Варанти,варианти,все тая.Нали са -10% вчера.
                            Забрави да кажеш в умния си пост колко точки и тирета съм пропуснал.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Точно за тази корекция говорех,но тя тепърва започва.Трябва да е и във времето,не само в цената !
                              Вариантите къде ще идат с тая смешна ликвидност,всеки може и сам да прецени.Вчера като старт лиснаха -10% Да се чуди човек крипто ли е ,сериозен актив ли е?
                              Ами ако гръмне някоя банка ? колко % ще са
                              Как пък толкова време не научи името на инструмента! Иначе си с големи претенции!
                              Last edited by Спекулант79; 16.03.2023, 11:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                                Краткосрочно обаче тук предстои да видим спирачна течност
                                Точно за тази корекция говорех,но тя тепърва започва.Трябва да е и във времето,не само в цената !
                                Вариантите къде ще идат с тая смешна ликвидност,всеки може и сам да прецени.Вчера като старт лиснаха -10% Да се чуди човек крипто ли е ,сериозен актив ли е?
                                Ами ако гръмне някоя банка ? колко % ще са
                                Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 10:26.

Коментар

Working...
                                X