IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    за месец юли 2022 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 146% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 96% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 206% ръст на продажбите за износ.
    За седемте месеца от началото на 2022 година продажбите нарастват общо с 46%, в т.ч. 42% ръст на вътрешен пазар и 49% ръст на продажбите за износ.
    Ако БФБ беше ефективен пазар, след тази новина варантите щяха да са на левче!
    Но такова си ни е пазарчето.. с бавно загряващ реотан. Не се оплаквам обаче.. това му качество често ми дава много добри възможности за екстра доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Според мен дивидента зависи от това дали Донев и Стоев ще приемат търговото на Софарма имоти. Ако и двамата решат да приемат Софарма ще има нужда от едни 100 млн.лв заеми, а ако всички решат да приемат отиваме към 120 млн.лв, тоест може и да пропуснат дивидента. А аз си мисля че Донев ще приеме, тъй като има нужда от пари да си запише новите варанти
      Звучи логично. Благодаря! Мен и това ме устройва, понеже държа варанти от първата емисия, а успешна втора би означавала, че цената им е изключително подценена.

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение

Съвсем браво ще е ако пуснат дивидент за шестмесечието. Последно имаше 20-та при по-ниска печалба за полугодието.
        Според мен дивидента зависи от това дали Донев и Стоев ще приемат търговото на Софарма имоти. Ако и двамата решат да приемат Софарма ще има нужда от едни 100 млн.лв заеми, а ако всички решат да приемат отиваме към 120 млн.лв, тоест може и да пропуснат дивидента. А аз си мисля че Донев ще приеме, тъй като има нужда от пари да си запише новите варанти

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          Браво!
          Съвсем браво ще е ако пуснат дивидент за шестмесечието. Последно имаше 20-та при по-ниска печалба за полугодието.

Коментар

• Браво!

Коментар

• за месец юли 2022 година “Софарма” АД реализира ръст в продажбите с 146% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 96% ръст на продажбите на вътрешен пазар и 206% ръст на продажбите за износ.
              За седемте месеца от началото на 2022 година продажбите нарастват общо с 46%, в т.ч. 42% ръст на вътрешен пазар и 49% ръст на продажбите за износ.

Коментар

• Много съм отвратен от тези, могат да продават явно само в условия на война. При пандемията не можаха. Отделно, продават на руснаците, що не им се плаща в рубли?

Коментар

• Къде е потънала тая темаааа!!?
                  Last edited by inta53; 29.07.2022, 17:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

казваш го сякаш е факт ?! Мен ми изглежда абсурдно някой да купи от 2-рата емисия варанти. Сметките съм ги правил със обикновен калкулатор, а не "специален"
                    И аз не бих купил от втората емисия, но след като е стартирал този процес очевидно някой смята да записва. Иначе са просто пари на вятъра за написване на проспект и такси за КФН плюс негативна реклама за неуспешно предлагане.
                    А за Донев това е просто местене на средства - приема търговото на Имотите, взема си годишната вноска от продажбата на аптеките и парите трябва да се наместят някъде - обратно в Софарма.

Коментар

Аз си мисля, че новият инвеститор (ако се появи такъв) ще е стратегически и това как Донев се е отнесъл с предишните финансови инвеститори няма голямо значение. Всъщност ако се замислиш единствените, които загубиха пари бяха Грамърси. На Любо Пъпката акциите едва ли са му стрували повече от номинала, даже си мисля че са му стрували много под номинала, а ги продаде на 2+. Ромфарм купиха основния пакет на 3.05 и продадоха на 4.27. Относно Грамърси, проблемът беше че бяха влезли преди 2008г, въпреки че по спомен и тяхната покупна цена не беше висока, а Донев направи двойно листване заради тях.
                      Относно обратно изкупените акции е ясно, че повече не може освен ако не се обезсилят тези. Аз по-скоро си мисля че те се пазят за да могат да се продадат на стретегически инвеститор в потенциална сделка.
                      А за емисиите варанти е ясно, че Донев няма да я упражни, защото ще премине прага от 1/3 за отправяне на задължително търгово, а едва ли има 400-500 млн за търгово.
                      За мен втората емисия варанти е много положителна новина за всички миноритарни акционери, защото някой ще вкара 13 млн.лв в Софарма за да има правото да те разводни с плащането на още 6,10 на акция, при положение че акцията струва 4,30 в момента. За мен в случая ние ще ядем баницата а друг ще плаща сметката и кририките към Донев са неоснователни.
                      казваш го сякаш е факт ?! Мен ми изглежда абсурдно някой да купи от 2-рата емисия варанти. Сметките съм ги правил със обикновен калкулатор, а не "специален"

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Естествено - кръчнарят тук се казва - Огнян Донев. Още вчера ти казах .че в тази кръчма няма феър плей.
                        Колкото до нов инвеститор - като знам как се отнесе с Грамърси,Любо Пъпката и Ромфармите- трудно ще се намери желаещ,а и да не забравяме ,че има почти 10 % - 13 500 000 обратно изкупени акции.
                        Относно втората емисия варанти,ако КФН я разреши вероятно ще струва по 0,1 ст и Донев може спокойно да си я изкупи цялата .
                        Аз си мисля, че новият инвеститор (ако се появи такъв) ще е стратегически и това как Донев се е отнесъл с предишните финансови инвеститори няма голямо значение. Всъщност ако се замислиш единствените, които загубиха пари бяха Грамърси. На Любо Пъпката акциите едва ли са му стрували повече от номинала, даже си мисля че са му стрували много под номинала, а ги продаде на 2+. Ромфарм купиха основния пакет на 3.05 и продадоха на 4.27. Относно Грамърси, проблемът беше че бяха влезли преди 2008г, въпреки че по спомен и тяхната покупна цена не беше висока, а Донев направи двойно листване заради тях.
                        Относно обратно изкупените акции е ясно, че повече не може освен ако не се обезсилят тези. Аз по-скоро си мисля че те се пазят за да могат да се продадат на стретегически инвеститор в потенциална сделка.
                        А за емисиите варанти е ясно, че Донев няма да я упражни, защото ще премине прага от 1/3 за отправяне на задължително търгово, а едва ли има 400-500 млн за търгово.
                        За мен втората емисия варанти е много положителна новина за всички миноритарни акционери, защото някой ще вкара 13 млн.лв в Софарма за да има правото да те разводни с плащането на още 6,10 на акция, при положение че акцията струва 4,30 в момента. За мен в случая ние ще ядем баницата а друг ще плаща сметката и кририките към Донев са неоснователни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не знам какво ще покаже този път калкулатора на споменатия колега, на предния път сметката му се оказа добра и е на 80% доходност при варантите /също като мен/. Така че гадните спекуланти пак направихме пари, докато мрънкалниците направихте постове във форума
                          значи съм към мрънкалниците ... съгласен съм че съм писал във форума и може да съм до повредил , НО не съм казал, че не съм направил пари

пп. интересно, че и аз съм направил такава доходност и без да го ползвам този калкулатор. Само, че от новите варанти няма да запиша, независимо какво казва онзи калкулатор (може да има и 3-ти варанти, за да помогнат на 2-рите да се реализират .. )
                          Last edited by petyob; 20.07.2022, 13:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

как 0,1 ст. ?? още сега един колега със специалния калкулатор ще ти го сметне, че струва 1000 пъти повече
                            Не знам какво ще покаже този път калкулатора на споменатия колега, на предния път сметката му се оказа добра и е на 80% доходност при варантите /също като мен/. Така че гадните спекуланти пак направихме пари, докато мрънкалниците направихте постове във форума

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Естествено - кръчнарят тук се казва - Огнян Донев. Още вчера ти казах .че в тази кръчма няма феър плей.
                              Колкото до нов инвеститор - като знам как се отнесе с Грамърси,Любо Пъпката и Ромфармите- трудно ще се намери желаещ,а и да не забравяме ,че има почти 10 % - 13 500 000 обратно изкупени акции.
                              Относно втората емисия варанти,ако КФН я разреши вероятно ще струва по 0,1 ст и Донев може спокойно да си я изкупи цялата .
                              как 0,1 ст. ?? още сега един колега със специалния калкулатор ще ти го сметне, че струва 1000 пъти повече

Коментар

Аз си мисля, че ние в момента само си правим сметки без кръчмар, тъй като изначално нямаме информация за какво са необходими тези варанти. А емитирането на нови варанти не гарантира никакъв успех на старите, защото в момента няма кой да изкупи старата емисия от Донев без значение колко нови емисии ще се появат. Най-вероятно и старата и новата емисия ще се реализира, когато се появи стратегически инвеститор, който иска да купи съществен дял в Софарма. Дали този инвеститор ще дойде заради регистрацията на Табекса или поради друг проект няма значение. Важното е че всички инвеститори ще имат печалба. Дори и тази печалба да е от евентуално търгово предложение, което е на минимална цена 4.13 + цена на варант

Коментар

Working...
                                X