IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

..."Златен дъжд" от ак.ции цъфти в двора на Софарма!

Избуяват... сред финансовия инженеринг
    Да не стане накрая - имаш всевъзможни хартишки връз едно дружество - имаш проблем

и без препоръка, разбира се)

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Аз си мисля, че ние в момента само си правим сметки без кръчмар, тъй като изначално нямаме информация за какво са необходими тези варанти. А емитирането на нови варанти не гарантира никакъв успех на старите, защото в момента няма кой да изкупи старата емисия от Донев без значение колко нови емисии ще се появат. Най-вероятно и старата и новата емисия ще се реализира, когато се появи стратегически инвеститор, който иска да купи съществен дял в Софарма. Дали този инвеститор ще дойде заради регистрацията на Табекса или поради друг проект няма значение. Важното е че всички инвеститори ще имат печалба. Дори и тази печалба да е от евентуално търгово предложение, което е на минимална цена 4.13 + цена на варант
      опашки от инвеститори пред аптеките предвид очакваната регистрация на табекс в САЩ.......!! "Златен дъжд" от ак.ции цъфти в двора на Софарма!

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Просто няма логически смисъл да има нова емисия варанти на много по висока цена преди да бъде реализирана старата .

Единственото смислено в новата емисия е да гарантира успеха и катапултирането на старите варанти,а там Донев има най-голям интерес.

И не съм казал ,че сега ги търгува - ей къде е септември,декември...

Просто остава горчивия вкус да играеш с човек ,койтпо предварително ти знае картите.

Определено смятам,че емитирането на новата емисия е планувано още с издаването на първата и затова Донев така активно купуваше права тогава.
        Аз си мисля, че ние в момента само си правим сметки без кръчмар, тъй като изначално нямаме информация за какво са необходими тези варанти. А емитирането на нови варанти не гарантира никакъв успех на старите, защото в момента няма кой да изкупи старата емисия от Донев без значение колко нови емисии ще се появат. Най-вероятно и старата и новата емисия ще се реализира, когато се появи стратегически инвеститор, който иска да купи съществен дял в Софарма. Дали този инвеститор ще дойде заради регистрацията на Табекса или поради друг проект няма значение. Важното е че всички инвеститори ще имат печалба. Дори и тази печалба да е от евентуално търгово предложение, което е на минимална цена 4.13 + цена на варант

Коментар

Купи голямо количество (около 750 хил) като продавача беше основно Телсо (което е или негово или на ортака му Стоев) така че не виждам как в случая е ощетил миноритарните акционери.
          аха, ощетил е орката си Стоев ... е значи е честен частник

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Донев не купи ли голямо количество варианти на страйк 4.13 точно преди да излезе инфо за тези от 6.10 ? (иначе не се съмняваме, че е честен частник )
            Купи голямо количество (около 750 хил) като продавача беше основно Телсо (което е или негово или на ортака му Стоев) така че не виждам как в случая е ощетил миноритарните акционери.

Коментар

• И още нещо - преди много време си мислех ,че Донев е едва ли не най-добрия спекулант на БФБ,отдавно съм си променил мнението ,че той е просто един мошеник.

Коментар

Софарма си промениха устава на ОСА в началото на април 2021, като позволяват на Съвета на директорите да увеличи капитала до 750 млн. лв чрез издаване на обикновенни акции, привилегировани акции, варанти, конвертируеми облигации. Така че тази емисия, както и предишната, е във връзка с това решение.

А съобщение трябва да има след като е стартирала такава процедура. Далеч съм от мисълта, че Донев го прави, за да манипулира пазара. Освен това той е в забранителен период и не може да търгува варанти в момента. По-интересното е че той най-вероятно ще бъде единствения купувач на новите варанти. Все пак старите варанти теоритично трябва да струват много повече от новите и не виждам кой друг би инвестирал във варанти на страйк 6.10 вместо да си купи варанти на страйк 4.13 или акции на 4.40
                Просто няма логически смисъл да има нова емисия варанти на много по висока цена преди да бъде реализирана старата .

Единственото смислено в новата емисия е да гарантира успеха и катапултирането на старите варанти,а там Донев има най-голям интерес.

И не съм казал ,че сега ги търгува - ей къде е септември,декември...

Просто остава горчивия вкус да играеш с човек ,койтпо предварително ти знае картите.

Определено смятам,че емитирането на новата емисия е планувано още с издаването на първата и затова Донев така активно купуваше права тогава.

Коментар

Софарма си промениха устава на ОСА в началото на април 2021, като позволяват на Съвета на директорите да увеличи капитала до 750 млн. лв чрез издаване на обикновенни акции, привилегировани акции, варанти, конвертируеми облигации. Така че тази емисия, както и предишната, е във връзка с това решение.

А съобщение трябва да има след като е стартирала такава процедура. Далеч съм от мисълта, че Донев го прави, за да манипулира пазара. Освен това той е в забранителен период и не може да търгува варанти в момента. По-интересното е че той най-вероятно ще бъде единствения купувач на новите варанти. Все пак старите варанти теоритично трябва да струват много повече от новите и не виждам кой друг би инвестирал във варанти на страйк 6.10 вместо да си купи варанти на страйк 4.13 или акции на 4.40
                  Донев не купи ли голямо количество варианти на страйк 4.13 точно преди да излезе инфо за тези от 6.10 ? (иначе не се съмняваме, че е честен частник )

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                    Защо ли ситуацията тук с варантите малко ми напомня за Телематик ?

Втората емисия варанти май още не е одобрена от КФН ?

На ОСА няма нищо гласувано в тази насока.
                    Само Донев чрез подчинените си излиза с едно прес съобщение в Ехтри-те.
                    А доколкото мога да смятам големия печеливш в случая е самия Донев т.к.притежава над 60 -70 % от първата емисия варанти и си гарантира безпроблемна реализация на добра цена?

Това е само моя интерпретация и не съм ощетен т.к имам малко варанти.

Но лъжливи съобщения от този източник имаше преди време - за коефицентите на преобразуване при Севто и Медика.
                    Отделно в 1 интервю беше обещал Софарма всяка година да дава дивидент

Коментар

• мдаа, някой органи трябва да си свършат работата за да имаме истинска борса ... "първата емисия варанти" прави големи обороти в ниското, после излиза информация за "втора емисия варанти" .... пак големи обороти но, 50% нагоре ... сега какво следва ?

Коментар

• Защо ли ситуацията тук с варантите малко ми напомня за Телематик ?

Втората емисия варанти май още не е одобрена от КФН ?

На ОСА няма нищо гласувано в тази насока.
                        Само Донев чрез подчинените си излиза с едно прес съобщение в Ехтри-те.
                        А доколкото мога да смятам големия печеливш в случая е самия Донев т.к.притежава над 60 -70 % от първата емисия варанти и си гарантира безпроблемна реализация на добра цена?

Това е само моя интерпретация и не съм ощетен т.к имам малко варанти.

Но лъжливи съобщения от този източник имаше преди време - за коефицентите на преобразуване при Севто и Медика.
                        Отделно в 1 интервю беше обещал Софарма всяка година да дава дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Не!
                          Нито стотинка от ЕБИТДА не идва от банката в Молдова. Печалбата от асоциирани дружества идва накрая чак преди печалба/загуба и не дава отражание на ЕБИТДА.
                          A, ok, мерси - още веднъж желая успех
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Чудесно, смо дето сигурно половината от ебитда идва от меко казано спорната инвестиция в чичанбанк молдован.
                            Не!
                            Нито стотинка от ЕБИТДА не идва от банката в Молдова. Печалбата от асоциирани дружества идва накрая чак преди печалба/загуба и не дава отражание на ЕБИТДА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не знам някоя фармация да се е изтеглила от Русия. Отделно и те си имат производство.
                              "Bayer" примерно, но и не само те, спират доставката на стоки, които не са от първа необходимост в Русия и в Беларус. Ще продължат доставките на само на лекарства, които третират животозастрашаващи заболявания като рак и сърдечно-съдови болести, както и медикаментите за бременни жени и деца. Лекарствата на Софарма в Русия нито третират животозастрашаващи заболявания, нито са за деца и бременни жени. ОТС и хранителни добавки only....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                А като гледам самата Софарма на 4.50лв. ... ами по-ниски нива на EV/EBITDA компанията е имала за кратко 2016 и преди това 2012г
                                Чудесно, смо дето сигурно половината от ебитда идва от меко казано спорната инвестиция в чичанбанк молдован. Утре, ако запраскат ракети към Одеса и тя падне, какво ли може да се случи. Софрама отдавна е само името си и е един финансов конгломерат от екселски тип, като Еврохолд, където един чичак си прави, каквото си пожелая. та в случая с тези числа предпазливост е най-малкото, което следва да имаш като подход.

Поздрави и успех тук, макар наистина да не виждам поводи за особен оптимизъм
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X