IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Е, ОК, завишил съм ги малко цифрите - не бъркаш. Максималната цена, до която стигнаха варантите е 70 ст., т.е. 150% доходност.
    да, ама на 70 беше за ден, два, не може всички да сме продали точно тогава ... само една групичка може дето продава точно на върха и купува на дъното , аз говоря за простосмъртните

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

как ги смятате тези проценти не знам?!? И аз бях записал ама .. цената на придобиване беше 28ст. ако ги продадеш на 56ст. прави 100% доходност(да пренебрегнем таксите) или греша някъде?
      Е, ОК, завишил съм ги малко цифрите - не бъркаш. Максималната цена, до която стигнаха варантите е 70 ст., т.е. 150% доходност.

Коментар

Който си е записал полагащите му се варанти, вече е имал възможност да ги осребри с 200% доходност. Ако не е, явно чака повече.
        как ги смятате тези проценти не знам?!? И аз бях записал ама .. цената на придобиване беше 28ст. ако ги продадеш на 56ст. прави 100% доходност(да пренебрегнем таксите) или греша някъде?

Коментар

При това търгово - да го наречем доброволно - няма изискване за изчисляване на справедлива цена. Тук изискването е само цената да е по-висока от среднопретеглената за последните 6 месеца. За сроковете не съм сигурен, но мисля, че важи изискването, че търговото трябва да се внесе в КФН поне 14 дни преди задействането му.
          Благодаря за мнението

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Добро утро!
            Тук някой би ли разяснил на мен невежия - Това търгово има ли някакъв срок? Сега се чака разрешение от КФН ли? Може ли процедурата да продължи след някоя дата при мълчаливо съгласие от КФН? Поскъпването на СФТРД в момента би ли накарала КФН да върне търговото поради промяна в оценката на консолидирано дружество?

Благодаря
            При това търгово - да го наречем доброволно - няма изискване за изчисляване на справедлива цена. Тук изискването е само цената да е по-висока от среднопретеглената за последните 6 месеца. За сроковете не съм сигурен, но мисля, че важи изискването, че търговото трябва да се внесе в КФН поне 14 дни преди задействането му.

Коментар

• Добро утро!
              Тук някой би ли разяснил на мен невежия - Това търгово има ли някакъв срок? Сега се чака разрешение от КФН ли? Може ли процедурата да продължи след някоя дата при мълчаливо съгласие от КФН? Поскъпването на СФТРД в момента би ли накарала КФН да върне търговото поради промяна в оценката на консолидирано дружество?

Благодаря
              Last edited by tony1975; 07.12.2022, 06:06.

Коментар

• Който си е записал полагащите му се варанти, вече е имал възможност да ги осребри с 200% доходност. Ако не е, явно чака повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Идеално, това в тази или в паралелна вселена
                  В същата в която направих 550 с Алтерко, 300 с ДОХ и 350% с Агрия

Коментар

• Идеално, това в тази или в паралелна вселена
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Чичикака пак си играе някакъв негов си филм - бг бъфет с беуградска нотка, баце.

А какво става с варантите и колко следва да е цената им в момента - за един прЕател питам
                      По добре не питай, че ако ти кажа ще те заболи главата от "радост"

Таргета ми при варантите и 500% печалба.. как ти се вижда

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Ромфарм излязоха напълно миналата година. По-скоро Донев отправя доброволно търгово, за да може да мине 33% без да отправя задължително търгово, в което трябва да присъства и оценка. И след това ще може да купува чак докато стигне 50%. Много вероятно е с това търгово да не успее да купи 11 млн. акции, но пък е възможно и да се е договорил с някой пенсионен фонд да им изкупи акциите.
                        точно ) и после новите варанти ) и после да се надяваме ) че е намерил голям инвеститор )
                        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Ромфарм излязоха напълно миналата година. По-скоро Донев отправя доброволно търгово, за да може да мине 33% без да отправя задължително търгово, в което трябва да присъства и оценка. И след това ще може да купува чак докато стигне 50%. Много вероятно е с това търгово да не успее да купи 11 млн. акции, но пък е възможно и да се е договорил с някой пенсионен фонд да им изкупи акциите.
                          Ромфарм излезнаха ли напълно? Знам, че дялът им падна под 5% и на практика стана невъзможно да се следи развитието му. Може и да съм пропуснал нещо.

Коментар

Ще е нещо от единия джоб в другия или пък са се договорили за останалия дял на Ромфарм. Някакви други предположения? Може и някой ПФ да иска да излиза...

Коментар

• Инсайдърите купуват по една причина — очакват цената да е на по-високо ниво след време. Определено Донев е по-информиран от останалите. Малко ме е яд, че си продадох акциите, но имам от варантите.

Коментар

• Ще е нещо от единия джоб в другия или пък са се договорили за останалия дял на Ромфарм. Някакви други предположения? Може и някой ПФ да иска да излиза...
                                Last edited by inteIIect; 28.11.2022, 15:50.

Коментар

Working...
                                X