IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Софарма АД-София Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 14:00
    София, България, 7 декември 2020 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец ноември 2020 година “Софарма” АД реализира спад в продажбите с 9% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 58% спад на продажбите за вътрешен пазар и 38% ръст на продажбите за износ.
    През единадесетте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 14% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 27% спад на продажбите за вътрешен пазар и 5% спад на продажбите за износ.
    Моля, на основание чл.100к., ал.1 от ЗППЦК да дадете публичност на горната информация.
    Прикачени файлове: Приходи от продажби за месец Ноември 2020 г.
    някой може ли да ме светне чисто математически как приходите от вътрешен пазар падат с 58%, приходите от износ падат с 38%, а общите приходи падат с 9%?!?!

Коментар

• Софарма АД-София Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 14:00
      София, България, 7 декември 2020 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че за месец ноември 2020 година “Софарма” АД реализира спад в продажбите с 9% спрямо същия месец на предходната година, в т.ч. 58% спад на продажбите за вътрешен пазар и 38% ръст на продажбите за износ.
      През единадесетте месеца на 2020 година приходите от продажби на продукция намаляват с 14% спрямо същия период на 2019 година, в т.ч. 27% спад на продажбите за вътрешен пазар и 5% спад на продажбите за износ.
      Моля, на основание чл.100к., ал.1 от ЗППЦК да дадете публичност на горната информация.
      Прикачени файлове: Приходи от продажби за месец Ноември 2020 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Най-вероятно Ромфарма.
        Като споменавате Ромите някой следи ли дали има промяна на техния дял ?

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Вече се изясни, че Чичо купува. Но въпросът за мен е кой продава, при положение, че в екстри няма информация да е Софарма!
          Най-вероятно Ромфарма.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Аз залагам че Софарма продава, а Чичо купува. Важното е обаче, че го прави по начин, по който всеки има възможност и да си купи, и да продаде. Не минава 1 сделка в дадена секунда на определна стойност за 500 000 акции и да не може никой да реагира.
            Вече се изясни, че Чичо купува. Но въпросът за мен е кой продава, при положение, че в екстри няма информация да е Софарма!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Не ги разглеждай инвестициите като непременно свързани с фармация. Имаме фармация, отделно холдинг. Холдинга го гледай независимо от фармацията. Предполагам, че след време ще е по-осезаема разликата, Признавам, че така подхождам към "колаборацията"
              Не е съвсем така. Имаме фармация, имаме холдинг и имаме търговско дружество. От тази колаборация печелят акционерите на търговското дружество и на холдинга, но не и на фармацията. Така се разрушава стойност във фармацията и се имитира стойност в холдинга и търговското дружество. Имитира се стойност, защото ама изобщо не е ясно те дари изобщо могат да съществуват ако един ден фармацията реши да ги отреже от пари. В крайна сметка цялата тази паяжина от фирми се превръща в забранена територия на всеки дългосрочен инвеститор с акъла си, боклуците привличат спекуланти, а фармацията отблъсква всички. Нито за спекуланти става, нито за инвеститори.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Всичко извън производителя. Една част от тях не могат изобщо да функционират без кредити или поръчки от Софарма. А други са много ниско рентабилни. Голяма част са силно задлъжнели и разчита на производителя за да работи. колко от тези дружества ще могат да се издържат при свободна конкуренция ако Софарма не ги кредитираше.

В крайна сметка нито едно дружество извън производителя не докарва нищо на компанията като рентабилност или като намален риск. Трейдинга докарва някакъв растеж - но този растеж е прекалено нисък и с ниска рентабилност, като на всичкото отгоре риска който вкарва в компанията е много по-висок от ползите от този растеж.

За това и всеки инвеститор с акъла си мрази конгломерати. подобен вид структури се създават само че изпълнителния директор да се чувства начело на нещо огромно, а не за да печелят акционерите.
                Не ги разглеждай всичкото като непременно свързано с фармация. Имаме фармация, отделно холдинг. Холдинга го гледай независимо от фармацията. Предполагам, че след време ще е по-осезаема разликата, Признавам, че така подхождам към "колаборацията"
                Last edited by precakanoto; 02.12.2020, 13:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto

Имах предвид и какво броим за буклуци
                  Всичко извън производителя. Една част от тях не могат изобщо да функционират без кредити или поръчки от Софарма. А други са много ниско рентабилни. Голяма част са силно задлъжнели и разчита на производителя за да работи. колко от тези дружества ще могат да се издържат при свободна конкуренция ако Софарма не ги кредитираше.

В крайна сметка нито едно дружество извън производителя не докарва нищо на компанията като рентабилност или като намален риск. Трейдинга докарва някакъв растеж - но този растеж е прекалено нисък и с ниска рентабилност, като на всичкото отгоре риска който вкарва в компанията е много по-висок от ползите от този растеж.

За това и всеки инвеститор с акъла си мрази конгломерати. подобен вид структури се създават само че изпълнителния директор да се чувства начело на нещо огромно, а не за да печелят акционерите.

Коментар

то ако махнем "буклуците" и какво ще остане?!
                    Зависи как смята човек

Коментар

Сметни си колко би трябвало да струва Софарма, само като фармацефтичен производител и колко струва в момента като махнеш цената на боклуците от цената. Разликата е това с което пазара наказвва тази малоумна политика на точене на пари от хубавото и наливането в глупости.
                      то ако махнем "буклуците" и какво ще остане?!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Ravnovesie, тази банка е добре за Доверие обединен холдинг АД и спорен плюс за Софарма АД. От към заем към Доверие носи риск, но все пак това повишава стойността на Акциите на Доверие от което Софарма притежава дял. Но така погледнато аз реших, че след сделката за мен е безпредметно да имам акции на Софарма след като мога да имам такива в Доверие. Не съм съгласен с теб, че банката в Молдова е навредила на компанията Софарма, но до голяма степен обезсмисли държането на акции на Софарма. Или поне за мен е така. Търся ли проблем за мен си е точно във фармацевтичното производство. Напоследък данните не сочат някакво процъфтяване. Да видим каква част се дължи на ковид и каква част на загуба на пазари и остарели продукти. Времето ще покаже.
                        ддд, и аз съм на това мнение, че по-добре доверие отколкото сфарм.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Ravnovesie, тази банка е добре за Доверие обединен холдинг АД и спорен плюс за Софарма АД. От към заем към Доверие носи риск, но все пак това повишава стойността на Акциите на Доверие от което Софарма притежава дял. Но така погледнато аз реших, че след сделката за мен е безпредметно да имам акции на Софарма след като мога да имам такива в Доверие. Не съм съгласен с теб, че банката в Молдова е навредила на компанията Софарма, но до голяма степен обезсмисли държането на акции на Софарма. Или поне за мен е така. Търся ли проблем за мен си е точно във фармацевтичното производство. Напоследък данните не сочат някакво процъфтяване. Да видим каква част се дължи на ковид и каква част на загуба на пазари и остарели продукти. Времето ще покаже.
                          Сметни си колко би трябвало да струва Софарма, само като фармацефтичен производител и колко струва в момента като махнеш цената на боклуците от цената. Разликата е това с което пазара наказвва тази малоумна политика на точене на пари от хубавото и наливането в глупости.

Коментар

• Ravnovesie, тази банка е добре за Доверие обединен холдинг АД и спорен плюс за Софарма АД. От към заем към Доверие носи риск, но все пак това повишава стойността на Акциите на Доверие от което Софарма притежава дял. Но така погледнато аз реших, че след сделката за мен е безпредметно да имам акции на Софарма след като мога да имам такива в Доверие. Не съм съгласен с теб, че банката в Молдова е навредила на компанията Софарма, но до голяма степен обезсмисли държането на акции на Софарма. Или поне за мен е така. Търся ли проблем за мен си е точно във фармацевтичното производство. Напоследък данните не сочат някакво процъфтяване. Да видим каква част се дължи на ковид и каква част на загуба на пазари и остарели продукти. Времето ще покаже.

Коментар

Нали знаеш че труднно се разбира сарказма онлайн
                              Знам, знам, там Ендер е майстор, но и на мен ми допада

Коментар

Нямах предвид софарм, а бфб. Още една банка в индекса (косвено) Стабилизираме индекса, чрез наливане фундамент така да се каже
                                Нали знаеш че труднно се разбира сарказма онлайн

Коментар

Working...
                                X