Продават се нерантабилните бизнеси /активи и е нормално да има някаква корекция при част от продажбите. Този ръст на мед. разходи съм убеден че не е постоянен но ще трябва да се ровим и да чакаме следващият отчет.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.
Застраховането не е рентабилно? Как стигна до този извод ?
Коментар
� -
Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.
Коментар
� -
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
не, няма милиони еднократни разходи!
За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?
Коментар
� -
Това е водещо в момента. Но аз пък харесвам отчета - эастраховането и Бриколажа са с много добри резултати. Хидроизомат и той е на печалба а това от много време не се е случвало.
Капитала скача от 73млн на 75 млн! За Веко нека първо го видим в отчета защото все още не е включен, та ще видим точните цифри. Има и милиони еднократни разходи а не само приходи!
За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?Last edited by 4f4; 28.08.2017, 15:18.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Мисля че ентусиазмът е свързан с предтоящото ребалансиране на софикс и очакванията за влизане в индекса!
Капитала скача от 73млн на 75 млн! За Веко нека първо го видим в отчета защото все още не е включен, та ще видим точните цифри. Има и милиони еднократни разходи а не само приходи!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Продължавам да не разбирам защо е този ентусиазъм за Доверие. За мен отчета е плачевен - без преоценките и печалбите от операции с ценни книжа нетния резултат щеше да е 3 млн.загуба. Това, обаче което ме притеснява са разходите за придобиване на инвестиция в размер на 7,6 млн.лв ( представляващи оценка на потенциална инвестиция и частично авансово плащане). Предполагам че това е цената или част от цената за Веко. А Веко е дружество със 134 хил.лв. нетна печалба, 630 хил.лв. собствен капитал и 5,4 млн лв дългове към банки към края на 2016. Ако наистина се плаща такава висока цена, за дружество, което оперира на такъв конкурентен пазар и няма ясна стратегия, за мен означава че се прави голяма услуга на продавача. След сделката за Ветафарма, това става тенденция.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениеИма отчет.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
"Основни кандидати за влизане в SOFIX са Доверие обединен холдинг на 4-то място по брой сделки за последните 6 месеца (до 18 август 2017 г), Сирма груп холдинг на 8-мо, Индустриален холдинг България АД на 13-то място и други."
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-sofix-245154/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеИменно, как ще събира ако не му дам малко. Нищо 4/5 стоят за други ден ...
Коментар
�
Коментар