If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега да не вземе да падне цената ,нали в Софикс ще влиза .....стегнете се
Същите коментатори при всяка корекцийка подбират се няколко удобни числа и се почва. А капиталът продължава да си ръсте стабилно с още 2 млн за полугодието.
дано да падне още, че имам да допълвам към пакетчето ми. Не оценявайте Доверие като компания, която ще расте, а като подценена компаниа, т.е. текущият отчет и конкретно печалбата не са от съществено значение. Ако стане вече пет лева, тогава вече лично ще я категоризирам като компания за растеж (като примерно Софарма и Монбат сега) и печалбата ще има значение.Това поне си мисля аз!
за 10 години не е мръднала групата, любимия показател на батя СК е нагоре с 3 милиона , печалбите още идват само от еднократни ефекти.
как се оценява толкова зле управлявана компания? ск ако считате че активите са подценени но трябва и да се има предвид цената на парите във времето защото този ск не изглежда да се увеличава нито да потича към акционерите защото донев спря дивидентите веднага след като придоби Доверие
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
дано да падне още, че имам да допълвам към пакетчето ми. Не оценявайте Доверие като компания, която ще расте, а като подценена компаниа, т.е. текущият отчет и конкретно печалбата не са от съществено значение. Ако стане вече пет лева, тогава вече лично ще я категоризирам като компания за растеж (като примерно Софарма и Монбат сега) и печалбата ще има значение.Това поне си мисля аз!
Продават се нерантабилните бизнеси /активи и е нормално да има някаква корекция при част от продажбите. Този ръст на мед. разходи съм убеден че не е постоянен но ще трябва да се ровим и да чакаме следващият отчет.
ако не беше преоценката на акциите в трейдинга, щяха да са на загуба
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Продават се нерантабилните бизнеси /активи и е нормално да има някаква корекция при част от продажбите. Този ръст на мед. разходи съм убеден че не е постоянен но ще трябва да се ровим и да чакаме следващият отчет.
Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.
Застраховането не е рентабилно? Как стигна до този извод ?
Разходите са медицински услуги са с 1.2 млн. повече, поради ръст в застрахователните премии и нямат еднократен ефект!
Само от продажба/обезценка на ДМА имаме близо милион загуба. Разходите за външни медицински услуги нагоре с 1.2 млн лева което не е заради повече служители. - 545 хил право на строеж. Та набързо толкова да спомена.
Това че имат 1 млн.лв загуба от продажба на ДМА е доста обезпокоително относно реалната стойност на ДМА-тата им по балансова стойност. А разходите за медицински услуги е нормално да растат поради ръста на заплатите и най-вероятно поради по-големия им брой пациенти/застраховани, но не мисля че това са еднократни ефекти. Единствено разходите за право на строеж може да се приемат за еднократен ефект.
Точно това те питам, какво имаш предвид под добри резултати?
не, няма милиони еднократни разходи!
За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?
Това е водещо в момента. Но аз пък харесвам отчета - эастраховането и Бриколажа са с много добри резултати. Хидроизомат и той е на печалба а това от много време не се е случвало.
Капитала скача от 73млн на 75 млн! За Веко нека първо го видим в отчета защото все още не е включен, та ще видим точните цифри. Има и милиони еднократни разходи а не само приходи!
не, няма милиони еднократни разходи!
За Веко и да го чакаш и да не го чакаш ... 7.62 млн. разходи за придобиване на инв.
Застраховането има добри резултати? - какво разбераш под добри резултати, ръст на приходите и никаква рентабилност ли?
Коментар