Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТогава беше държавно. Собственика беше друг! Разпределянето на печалба от минали години е еднократно действие, което радва душата, но е некоректно да го изчисляваме като обичайна дивидентна доходност.
Обичаш точните цифри нали.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНе е вярно ..
Само през 2014 г. изпуснаха дивидент...заради войната между пеевски и миролио.....
даже има години и по два дивидент даваха......
Докато бъха държавни бяха задължени над 70% от печалбата да раздават....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИмам малко БТХ, но там няма обичайна дивидентна политика. Имаме еднократни разпределения, поради което не е логично да смятаме дивидентна доходност върху еднократно действие.
Само през 2014 г. изпуснаха дивидент...заради войната между пеевски и миролио.....
даже има години и по два дивидент даваха......
Докато бъха държавни бяха задължени над 70% от печалбата да раздават....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБТХ..
Коментар
-
Atera не е с 11 процента. Дивидента е от ликвидация на активи а не от обичайна дейност. Ренти плюс текуща спекула, минус комисионни за управляващо дружество дават много по- малко. Поради тази причина има спад от 7,5 процента на цената за последните 12 месеца и доходността се свива само до рентите. Това с 11 процента дивидентна доходност е илюзия. Агрия, която не дава дивидент е пъти по-добра инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМонти , няма да се плашиш , така е на черешаро- тиквената борса..Защо ли се умълчаха влъхвите , които хвалеха прекрасното ни поредно олигархично правителство, или и те са протестирали с бизнеса срещу тока...Преци, моля да ми обясниш, каква ти е изгодата да си в кеш и на лихва 1.5% в банките, след като от дивидентните акции можеш да си избереш такива с доходност между 4 - 11%.Да не би да чакате апокалипсиса
.Не се безпокойте, ще дойдат китайци и индийци и ще изкупят всичко качествено..От 10г. не съм ходил в БГ на море..Не искам да пълня за лошо обслужване гушите на мутрите
Доволно съм, не се оплаквам
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеKiro, къде видя акции с 11 процента дивидентна доходност?
Щото еднократните такива викам да не ги броим.
А дивидентните акции са новия балон на БФБ това на всеки е ясноBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАтера с колко са тази година..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеKiro, къде видя акции с 11 процента дивидентна доходност?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ ти пък намери с какво да ни залисваш сегаСкучно ни е морето на нас, няма адреаналин
) Освен ако някой скутер не премине на метър от главата докато се пълцикаш при медузите
))
.Кой както си го направи.
Коментар
-
Монти , няма да се плашиш , така е на черешаро- тиквената борса..Защо ли се умълчаха влъхвите , които хвалеха прекрасното ни поредно олигархично правителство, или и те са протестирали с бизнеса срещу тока...Преци, моля да ми обясниш, каква ти е изгодата да си в кеш и на лихва 1.5% в банките, след като от дивидентните акции можеш да си избереш такива с доходност между 4 - 11%.Да не би да чакате апокалипсиса
.Не се безпокойте, ще дойдат китайци и индийци и ще изкупят всичко качествено..От 10г. не съм ходил в БГ на море..Не искам да пълня за лошо обслужване гушите на мутрите
Last edited by Kiro; 30.06.2015, 11:13.
Коментар
Коментар