IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Пусни го по години от 2008 г. да речем и каква е цената на акцията в момента на ОСА.........
    Обичаш точните цифри нали.....
    Тогава беше държавно. Собственика беше друг. Бяха длъжни да дават дивидент. Горещо аплодирам разпределението на дивидент, но е некоректно натрупаното за три години да се смята за обичайна дейност и да се приема като дивидентна доходност. По твоята логика холдинг златен лев е бил с над 50 процента дивидентна доходност. Имам БТХ, но леко изопачаваш нещата. Вероятно ти се иска цената да скочи бързо. Мога да те успокоя, че тук не е като в Петрол.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Тогава беше държавно. Собственика беше друг! Разпределянето на печалба от минали години е еднократно действие, което радва душата, но е некоректно да го изчисляваме като обичайна дивидентна доходност.
      Пусни го по години от 2008 г. да речем и каква е цената на акцията в момента на ОСА.........
      Обичаш точните цифри нали.....

Коментар

Не е вярно ..
        Само през 2014 г. изпуснаха дивидент...заради войната между пеевски и миролио.....
        даже има години и по два дивидент даваха......
        Докато бъха държавни бяха задължени над 70% от печалбата да раздават....
        Тогава беше държавно. Собственика беше друг! Разпределянето на печалба от минали години е еднократно действие, което радва душата, но е некоректно да го изчисляваме като обичайна дивидентна доходност.

Коментар

Имам малко БТХ, но там няма обичайна дивидентна политика. Имаме еднократни разпределения, поради което не е логично да смятаме дивидентна доходност върху еднократно действие.
          Не е вярно ..
          Само през 2014 г. изпуснаха дивидент...заради войната между пеевски и миролио.....
          даже има години и по два дивидент даваха......
          Докато бъха държавни бяха задължени над 70% от печалбата да раздават....

Коментар

• Аз що казвам, че дивидентните акции са изчерпани и като дивидентна доходост и да не говорим за капиталова, щото са балон.
            Bulls on BSE

Коментар

БТХ..
              Имам малко БТХ, но там няма обичайна дивидентна политика. Имаме еднократни разпределения, поради което не е логично да смятаме дивидентна доходност върху еднократно действие.

Коментар

• Atera не е с 11 процента. Дивидента е от ликвидация на активи а не от обичайна дейност. Ренти плюс текуща спекула, минус комисионни за управляващо дружество дават много по- малко. Поради тази причина има спад от 7,5 процента на цената за последните 12 месеца и доходността се свива само до рентите. Това с 11 процента дивидентна доходност е илюзия. Агрия, която не дава дивидент е пъти по-добра инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Монти , няма да се плашиш , така е на черешаро- тиквената борса..Защо ли се умълчаха влъхвите , които хвалеха прекрасното ни поредно олигархично правителство, или и те са протестирали с бизнеса срещу тока...Преци, моля да ми обясниш, каква ти е изгодата да си в кеш и на лихва 1.5% в банките, след като от дивидентните акции можеш да си избереш такива с доходност между 4 - 11%.Да не би да чакате апокалипсиса.Не се безпокойте, ще дойдат китайци и индийци и ще изкупят всичко качествено..От 10г. не съм ходил в БГ на море..Не искам да пълня за лошо обслужване гушите на мутрите
                  Кире защо ме свързваш с банки. Като теб и аз предпочитам дивидентния папир. Но винаги имам и кеш - ако се случи нещо сгодно, да мога да реагирам. Имам кеш и във франкове - може да се каже от любов към натуралната неподправена спекула Доволно съм, не се оплаквам
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Kiro, къде видя акции с 11 процента дивидентна доходност?
                    Аз бих попитал, това гарантирана доходност ли е, или е историческа такава
                    Щото еднократните такива викам да не ги броим.
                    А дивидентните акции са новия балон на БФБ това на всеки е ясно
                    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Атера с колко са тази година..
                      Ммммм Атерката блага работа.Чакам 3 бинки дивидентче.Хубава работа.

Коментар

Kiro, къде видя акции с 11 процента дивидентна доходност?
                        БТХ..

Коментар

• Атера с колко са тази година..

Коментар

• Kiro, къде видя акции с 11 процента дивидентна доходност?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Е ти пък намери с какво да ни залисваш сега Скучно ни е морето на нас, няма адреаналин ) Освен ако някой скутер не премине на метър от главата докато се пълцикаш при медузите ))
                              Абе скучно .Кой както си го направи.

Коментар

• Монти , няма да се плашиш , така е на черешаро- тиквената борса..Защо ли се умълчаха влъхвите , които хвалеха прекрасното ни поредно олигархично правителство, или и те са протестирали с бизнеса срещу тока...Преци, моля да ми обясниш, каква ти е изгодата да си в кеш и на лихва 1.5% в банките, след като от дивидентните акции можеш да си избереш такива с доходност между 4 - 11%.Да не би да чакате апокалипсиса.Не се безпокойте, ще дойдат китайци и индийци и ще изкупят всичко качествено..От 10г. не съм ходил в БГ на море..Не искам да пълня за лошо обслужване гушите на мутрите
                                Last edited by Kiro; 30.06.2015, 11:13.

Коментар

Working...
                                X