IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Три без коз
    Апокалиптосчета, вазелин купихте ли си.
    На теб специално ще ти е нужна високооборотна грес

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

Здравко, разбирам какво се опитва да ми каже, но е неуместно защото в случая с чистачките ти не си виновен за нищо, защото не ти си активната страна, а в случая с инвестирането ти сам си набил парите си на неподходящо място или в неподходящо време, пък след това някой друг бил виновен. Дали има разлика в двете?
      Bill-bg като си купиш от магазина кашкавал пак си активната страна никой не те е бил да си купуваш, но сигурно очакваш да е в срок, да става за ядене и евентуално след консумацията му да оживееш. Говорим си за това, че уж трябва да има някакви правила и коректност иначе може да звъним на обяви в Alo.bg раздел Финанси/съдружие и ще си набиваме парите там в незнайни герои. Иначе си прав, че докато не се промени нещо е добре всеки да си опича акъла и да се спасява според ситуацията всички го правят и това е отразено в цените на акциите на БФБ. Наивен и виновен са съвсем различни понятия никой не е виновен, че някой му е източил паричките вместо да работи с тях. Поздрави и успех на всички вкл и наивните и себе си ще сложа в това число!

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
        Не знам какво се оплаквате - като се покачи акция - всички са купили, като падне - тоя шит не ми го хвали (отдавна продали) и всички са само в дивидентни акции, не знам някой на загуба в тоя форум. Пенсионните като ги слушам как се хвалят с какви доходности направили, и как продават без да ги бърка нищо - и те не са на загуба. Дайте някой на загуба да си признае?
        Аз съм на загуба от началото на годината. Да, наистина съм на загуба от 4% на портфейла, но не съм обвинил никой за това.

Коментар

• Не знам какво се оплаквате - като се покачи акция - всички са купили, като падне - тоя шит не ми го хвали (отдавна продали) и всички са само в дивидентни акции, не знам някой на загуба в тоя форум. Пенсионните като ги слушам как се хвалят с какви доходности направили, и как продават без да ги бърка нищо - и те не са на загуба. Дайте някой на загуба да си признае?

Коментар

Здравко, разбирам какво се опитва да ми каже, но е неуместно защото в случая с чистачките ти не си виновен за нищо, защото не ти си активната страна, а в случая с инвестирането ти сам си набил парите си на неподходящо място или в неподходящо време, пък след това някой друг бил виновен. Дали има разлика в двете?
            Човека ти го казва от гледната точка на двама участници в "движението" един на борсата другия на улицата(спрямо твоето тълкование автомобила не си стои в гаража , а се движи насам натам).Или от твоите думи излиза че човека сам е спрял на неправилното място, че са му взели чистачките и сам си е виновен ........

Коментар

• Добре, ще дам и моите 5 стинки, не че някой ми ги е искал К'во сте еманали Киро? Когато си е негативен и пуска черна хроника без проверки от измислени сайтове, и аз съм го хокал (бахти, как се изказах като поселдна инстанция, а ), ама чак пък психопрофили и т.н. За кое да не е прав, какви малоумни въпроси е задал, като съвсем културно пита що аджеба нашата клета борсичка стои на едно ниво и не мърда вече 10 години, докато другите чупят рекорд след рекорд

Чекай сега да питам - Татко Щрък, като уважаван форумец, когото с радост чета, а аз какъв съм - мъж, жена, тийн, пенсионер, ляв, десед, и най-вече като какво правя, за да си изкарвам кинтите и колко ли съм вложил на БФБ, че ми е интересно какво ще кажеш, пък и аз неведнъж съм се заявявал какъв съм, да не говорим, че има поне 50 човека, дето ме познават лично в този форум И за да не се слагам пак на първо място, щото съм много Убав и чуен, ще очертая няколко разделителни линии:

1. We don't see things as they are, we see them as we are - ми това за мен е основата и оттук започва разделението. Такива като Киро са влезли много, много отдавна на тазо борса, видели са върхове и падения, видели са различни правителства, нагледали са се на мажоритари-слънце, като да речем едно Соди, което е перфектна компания сега, но някога беше такава мизерна компанийка, че заради тях цял закон промениха, за да забранят подобен род измами (например увеличение на капитала и записването му изцяло само и еднисветно от собственика, за да се увеличи дела и да започне да взема еднолични решения). Затова и са критични и си търсят правата. Много малди "лъвове" - хайде, няма да ги изброявам, че ще се засегнат, но повечето са давали велики интервюта тук, са влезли 2011-2012 за сефте, не са видели криза, не са видели как се абдикира и капитулира по позиции и все още вярват, че "магаретата летят", както би казал един велик банер с химическо образУвание, което не му попречи да е шеф на агенцията по приватизацията, щом познава правилните хора...

2. И тук стигаме до втората разделителна линия - икономиката е политика и политиката е икономика - едва ли някой ще обори това твърдение. Та тук линията е дали си правоверен гербераст, или не си. А още по-лошото - дали си бивш седесар, станал гербераст? Ако това се заяви ясно и отчетливо, то аз аргументи нямам - както каза един приятел, като го бъзиках за кой ще гласува - ми за герП, щото иначе ще съкратят майка ми от общината, та остава само на пенсия. Ми какво да му кажа, прав е. Ся морал, това-онова, но пред хляба, бате, никой няма думата.
              Та кажете си, пичове - симпатизираме на герП, аз съм общински съветник, аз съм в бизнеса с обществени поръчки, аз съм си купил апаратмент от Артекс за 600 евро в Изток и всичко става ясно - нито ще се спори, нито ще се говори. Пределно ясно е, че за такъв човек България цъфти и само лузърите могат да си загъбят парите, когато всички около тях правят яко кинта с вярата си в банкянското слънце.
              Това веднага ме подсеща за Мария Антоанета, която била толкова удивена, че народът ревял за хляб, като имало пасти за ядене - и тя наистина го е вярвала това, с толкова ясната вяра, с която сега някои са убедени, че за да губиш на БФБ, значи си абсолютен лузър и неудачник!!!

3. В трета точка поглеждаме разделителната линия със законите и тяхното прилагане, с обществената нетърпимост към подобни неща и най-вече - с "услужливата памет". Споменаха някои Енрон - емблематични, да, а знаете ли какво стана с Артур Андерсън (веднага си цъкнете в гугъл кои са пък тия), след като заверяваха на юнашко доверие отчетите на Енрон и как от биг 5 в одита днес имаме биг 4? А сега си спомнете КТБ и КПМГ - видяхте ли разликата? Да или не, за да знам какво дали да си комуникираме повече, или да си караме на хашлашки изрази

4. И финално, че имам деца да къпя (упс, чекай, че ще се издам кой съм, ама може пък да съм мома под прикритие) - има и една особена порода хора, които са си дразнители за спорта. Обикновено са емигранти, за които е особен кеф да наричат държавата си кочина и т.н. Към тях разделителната ми линия е само една - ИГНОР!

П.С. И да не забравя - има и вътрешняри, макар и не на нивото от 2005-2007, разбира се, те трудно губят пари, факт Разбира се има и много хора със силно развит Стокхолмски синдром, но за тях друг път. Ха наздраве
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Хаа..То пък като ги държат в банките е много сигурно..Малко ли реваха1996г.и за КТБ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

И аз те разбирам какво искаш да кажеш, но е хубаво и ти да разбереш какво се опитват да ти кажат хората. Просто при сегашното положение не виждам как ще дойдат чужди инвеститори и фондове.
                  Те наште инвестират в Мексико,Малайзия и къде ли не ти искаш чужди да дойдат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Ретро според твоята теория на БФБ , ако се гледа обективно не трябва да има никакви инвеститори..Не, че има много де..Аминто затова и пенсиите пак продават.. Да не смесваме инвестиционната среда и нивото на борсата с индивидуалният избор на малките инвеститори..

И какво ми казваш с този пример, че не трябва да ги съдят като в БГ ли..
                    Ами то и убийците ги съдят въпреки, че няма да се съживи убитият..

РЕТРО..РЕТРО..абе ти уж си ретро , а много наивно пишеш..Ама нали си ретро 69..може..Последно да ги съдят ли измамниците или не.. Интересно е, че все пак си си купил акции..Измамата си е измама..Имаше хора , които изгубиха всичко в сигурната КТБ, А ТАМ НИКОЙ НЕ СЪДИХА И ВСИЧКИ ПЛАТИХМЕ..това добре ли беше..
                    Дрън-брън....Къде съм казал ,че не трябва да ги съдят?!Казвам,че ако си изгубил една чанта с пари,ако ще и до последната чистачка да ги осъдят,пак ще ревеш като ранена пантера...

Ето ти една от причините за ниската ликвидност на борсата,сам я казваш - дето се вика на пръстите на двете ръце се броим тези дето се занимаваме с акции....Нямам идея,как е при вас в Софето(не мисля,че е кой знае,колко по -различно), но в дълбоката провинция,като спомена,че търгувам с акции и ме гледат ,като извънземен...Изключително ниска степен на желание да се инвестира в нещо, което по никакъв начин не контролираш,далечно,неясно,виртуално,изглеждащо "лъжовно" и т.н.,и т.н......

Коментар

И аз те разбирам какво искаш да кажеш, но е хубаво и ти да разбереш какво се опитват да ти кажат хората. Просто при сегашното положение не виждам как ще дойдат чужди инвеститори и фондове.

Коментар

• Ретро според твоята теория на БФБ , ако се гледа обективно не трябва да има никакви инвеститори..Не, че има много де..Аминто затова и пенсиите пак продават.. Да не смесваме инвестиционната среда и нивото на борсата с индивидуалният избор на малките инвеститори..

И какво ми казваш с този пример, че не трябва да ги съдят като в БГ ли..
                        Ами то и убийците ги съдят въпреки, че няма да се съживи убитият..

РЕТРО..РЕТРО..абе ти уж си ретро , а много наивно пишеш..Ама нали си ретро 69..може..Последно да ги съдят ли измамниците или не.. Интересно е, че все пак си си купил акции..Измамата си е измама..Имаше хора , които изгубиха всичко в сигурната КТБ, А ТАМ НИКОЙ НЕ СЪДИХА И ВСИЧКИ ПЛАТИХМЕ..това добре ли беше..
                        Last edited by Kiro; 25.11.2019, 20:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Пак се пишат глупости..Не само Енрон но и много други компании в историята на САЩ са разследвани и съдени за делата си..Като не Ви се чете, поне филми гледайте.. Тук такива компании има ли да са разледвани и мажоритари да са лежали в затвора и да имат конфискация..

https://money.bg/economics/deloto-en...s-prisada.html

https://www.dnevnik.bg/biznes/compan...mezdieto_idva/
                          Съдят ги ,казваш...И ако беше инвестирал една чанта с пари в тая компания ,и в последствие беше изгубил 90% процента от инвестицията си,да не би да искаш да ми кажеш,че щеше да си чоплиш семки полегнал спокойно на дивана,щото -видите ли,важното е, че са вкарали някакъв "бушон" в затвора...?!Да бе,да!Щеше да ревеш,като ранена в сърцето пантера,Кирееее,Киреее...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Смятам, че прагът ти на търпимост към безобразията е на нива, които не са градивни. Оправдаваш виновни хора само защото не били прецедент. Това е все едно да оправдаеш някой, който е убил 10 човека, защото в щатите някой друг пък убил 20. Принципно си прав - оцелява най-адаптивния и съм съгласен с това. Знаеш ли, винаги съм търсил универсална формула, която да решава всеки един спор по обективен начин. Най-доброто, което съм чул е следното - двете страни да си кажат "ами ако всички правят като мен какво ще стане". За мен ако всички смалим прага си на търпимост има по-голям шанс нещата да се оправят, отколкото ако всички си кажем "такова е положението, ние ще им даваме парите, те ще си правят каквото си искат, важното е аз да се спася". При тази система, някой ден и най-умният ще катастрофира, просто защото правилата ще бъдат направени против него. И най-добрия футболен отбор не може да победи, ако на противника му е позволено да играе с ръце например. Да, всеки трябва да внимава и да се съобразява с безобразията, но трябва и поне да ги назовава, да се обри ако може с тях.
                            Ще пробвам трети път...Ще разчертая двете линии,които ми се струват,че се смесват

Като гражданин на тая страна ,е желателно непрекъснато да сме нетърпими към всичко,което не ни харесва в НАШАТА ДЪРЖАВА....Дали ще рипаме пред Министерския съвет,дали ще пишем жалби до институции,дали ще ходим в съда да се съдим и т.н. ,т.н.,кой каквото прецени и както прецени за правилно и ефективно....

Но като инвеститор,човек трябва да взема решенията си абсолютно безпристрастно,на база текуща среда,бъдеща среда и т.н.,защото в противен случай,както казват по нашия край - ще има да тегли тегло.....

Коментар

• Много смешно..ЧИНОВНИК СЪМ И ПИША ВЪВ ФОРУМА ДА СЕ МАЗНЯ НА ШЕФОВЕТЕ СИ, ЧЕ СЪМ ЛОЯЛЕН ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА И ВОЖДА СИ..

Поканете ме във вашата служба да видя как се труди партийната администрация и как е вярна на шефовете си..Може и аз да искам да съм като ВАС НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА И ДА СЕ ПРАВЯ НА ПРЕУСПЯЛ ОПТИМИСТ..
                              Last edited by Kiro; 25.11.2019, 19:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

"Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
                                Само в България като ти откраднат чистачките си виновен ти, че не си ги свалил .."

"Това сравнение е абсолютно неуместно по случая, който коментираме...."

Точно си е на мястото сравнението на колегата, защото той иска да ти каже, че трябва да коригираме причините пазара ни да е в това положение, а не последствията !

Това към Bill_bg

Коментар

Working...
                                X