Хаа..То пък като ги държат в банките е много сигурно..Малко ли реваха1996г.и за КТБ..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
И аз те разбирам какво искаш да кажеш, но е хубаво и ти да разбереш какво се опитват да ти кажат хората. Просто при сегашното положение не виждам как ще дойдат чужди инвеститори и фондове.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРетро според твоята теория на БФБ , ако се гледа обективно не трябва да има никакви инвеститори..Не, че има много де..Аминто затова и пенсиите пак продават..Да не смесваме инвестиционната среда и нивото на борсата с индивидуалният избор на малките инвеститори..
И какво ми казваш с този пример, че не трябва да ги съдят като в БГ ли..
Ами то и убийците ги съдят въпреки, че няма да се съживи убитият..
РЕТРО..РЕТРО..абе ти уж си ретро , а много наивно пишеш..Ама нали си ретро 69..може..Последно да ги съдят ли измамниците или не..Интересно е, че все пак си си купил акции..Измамата си е измама..Имаше хора , които изгубиха всичко в сигурната КТБ, А ТАМ НИКОЙ НЕ СЪДИХА И ВСИЧКИ ПЛАТИХМЕ..това добре ли беше..
Ето ти една от причините за ниската ликвидност на борсата,сам я казваш - дето се вика на пръстите на двете ръце се броим тези дето се занимаваме с акции....Нямам идея,как е при вас в Софето(не мисля,че е кой знае,колко по -различно), но в дълбоката провинция,като спомена,че търгувам с акции и ме гледат ,като извънземен...Изключително ниска степен на желание да се инвестира в нещо, което по никакъв начин не контролираш,далечно,неясно,виртуално,изглеждащо "лъжовно" и т.н.,и т.н......
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Здравко, разбирам какво се опитва да ми каже, но е неуместно защото в случая с чистачките ти не си виновен за нищо, защото не ти си активната страна, а в случая с инвестирането ти сам си набил парите си на неподходящо място или в неподходящо време, пък след това някой друг бил виновен. Дали има разлика в двете?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ретро според твоята теория на БФБ , ако се гледа обективно не трябва да има никакви инвеститори..Не, че има много де..Аминто затова и пенсиите пак продават..Да не смесваме инвестиционната среда и нивото на борсата с индивидуалният избор на малките инвеститори..
И какво ми казваш с този пример, че не трябва да ги съдят като в БГ ли..
Ами то и убийците ги съдят въпреки, че няма да се съживи убитият..
РЕТРО..РЕТРО..абе ти уж си ретро , а много наивно пишеш..Ама нали си ретро 69..може..Последно да ги съдят ли измамниците или не..Интересно е, че все пак си си купил акции..Измамата си е измама..Имаше хора , които изгубиха всичко в сигурната КТБ, А ТАМ НИКОЙ НЕ СЪДИХА И ВСИЧКИ ПЛАТИХМЕ..това добре ли беше..
Last edited by Kiro; 25.11.2019, 21:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПак се пишат глупости..Не само Енрон но и много други компании в историята на САЩ са разследвани и съдени за делата си..Като не Ви се чете, поне филми гледайте..Тук такива компании има ли да са разледвани и мажоритари да са лежали в затвора и да имат конфискация..
https://money.bg/economics/deloto-en...s-prisada.html
https://www.dnevnik.bg/biznes/compan...mezdieto_idva/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Смятам, че прагът ти на търпимост към безобразията е на нива, които не са градивни. Оправдаваш виновни хора само защото не били прецедент. Това е все едно да оправдаеш някой, който е убил 10 човека, защото в щатите някой друг пък убил 20. Принципно си прав - оцелява най-адаптивния и съм съгласен с това. Знаеш ли, винаги съм търсил универсална формула, която да решава всеки един спор по обективен начин. Най-доброто, което съм чул е следното - двете страни да си кажат "ами ако всички правят като мен какво ще стане". За мен ако всички смалим прага си на търпимост има по-голям шанс нещата да се оправят, отколкото ако всички си кажем "такова е положението, ние ще им даваме парите, те ще си правят каквото си искат, важното е аз да се спася". При тази система, някой ден и най-умният ще катастрофира, просто защото правилата ще бъдат направени против него. И най-добрия футболен отбор не може да победи, ако на противника му е позволено да играе с ръце например. Да, всеки трябва да внимава и да се съобразява с безобразията, но трябва и поне да ги назовава, да се обри ако може с тях.
Като гражданин на тая страна ,е желателно непрекъснато да сме нетърпими към всичко,което не ни харесва в НАШАТА ДЪРЖАВА....Дали ще рипаме пред Министерския съвет,дали ще пишем жалби до институции,дали ще ходим в съда да се съдим и т.н. ,т.н.,кой каквото прецени и както прецени за правилно и ефективно....
Но като инвеститор,човек трябва да взема решенията си абсолютно безпристрастно,на база текуща среда,бъдеща среда и т.н.,защото в противен случай,както казват по нашия край - ще има да тегли тегло.....
- 1 like
Коментар
-
Много смешно..ЧИНОВНИК СЪМ И ПИША ВЪВ ФОРУМА ДА СЕ МАЗНЯ НА ШЕФОВЕТЕ СИ, ЧЕ СЪМ ЛОЯЛЕН ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА И ВОЖДА СИ..
Поканете ме във вашата служба да видя как се труди партийната администрация и как е вярна на шефовете си..Може и аз да искам да съм като ВАС НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА И ДА СЕ ПРАВЯ НА ПРЕУСПЯЛ ОПТИМИСТ..Last edited by Kiro; 25.11.2019, 20:35.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
"Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
Само в България като ти откраднат чистачките си виновен ти, че не си ги свалил .."
"Това сравнение е абсолютно неуместно по случая, който коментираме...."
Точно си е на мястото сравнението на колегата, защото той иска да ти каже, че трябва да коригираме причините пазара ни да е в това положение, а не последствията !
Това към Bill_bg
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
Според мен ти е загубена каузата да убедиш някого (в случая отговаряш на Киро). Тези, които те разбират добре, рядко пишат, а тези, които не те разбират, не можеш да ги убедиш, понеже те не искат да разберат. Ето да вземем форумеца Киро, с когото спориш – не го познавам, но по начина му на писане откак чета форума толкова години вече съм склонен да мисля, че е сравнително възрастен човек, вероятно дори в пенсионна възраст или близка до нея. Според мен той не се вълнува толкова от финанси, колкото от това да си поприказва с някого, форумът за него е по-скоро форма на социален живот. Освен това не очаквам черногледството му да се промени, понеже хората на повече години са склонни да не харесват настоящето, независимо какво е то – не за друго, а защото вече не са млади, силни и щастливи, каквито са били някога. Така че в този случай спорът дори не е финансов.
Обичам да си правя подобни предположения за форумците. Според мен преценката за хората е едно от най-важните умения изобщо в живота. На числа и коефициенти има кой да те научи, има къде и да се чете за тях, но емпатията най-трудно се учи. Няма как да съм 100% сигурен дали не греша за възрастта на Киро, но в грешките няма нещо лошо, стига човек да има силата да си ги признава пред себе си. Аз лично намирам форумеца Киро за симпатичен, понеже не е заядлив… според мен е свестен човек. Той не иска да се скара с някого, а се радва да има диалог с някого. А мен ме радват всички пишещи на фона на това колко малко хора го правят.
Желая успехи на всички, независимо какви решения вземат. Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
това че си се измъкнал читав от дадена акция не ти дава право да търсиш грешките на мажо в инвеститорите......От Илф и Петров насам се търси начин да се вземат едни пари от дурака......
Или се смяташ за дурака или се бориш да не си ....
Нокиа ,финланска компания спря дивидент за 2019 и инвеститорите я наказаха с близо 50% спад ,сега ще направят всичко възможно за си върнат доверието...
Та доверието и праха Изи ,що стана този елексир на прането....или дивидента на Фармата....дреме му на мажо ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Кирчо, къде преподаваш? Искам да дойда да слушам лекциите ти, за да си подобря знанията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИ понеже виждам , че ти е слаба подготовката по икономика ще ти обесня допълнително..
развитието на борсата е мерио за една икономика..то зависи от управлението на държавата и икономиеското и развитие..пряко е свързано с политика- министерство на икономиката, финансите и привличането на чужди инвестиции..
Що не отнася до смехотворните мнения на ТЩ , смятам, че са по подходящи за БГ МАМА или някое предаване като искрено и лично..Тук уважаеми е икономически форум и колкото да не ви се иска пишат хора с опит и подготовка....и на психолог на махленско ниво се прави..уважаеми ТЩ много си смешен..АЗ ВЕЧЕ 28 години съм на финансовите пазари и преподавам икономика, а ти смешно се намесваш в този форум за да се правиш на интересен и да се излагаш..сигурен съм , че нищо не разбираш от икономика, а коефициентите , които уж лесно се учили, не си ги научил..Пробвай графоманските си опити в някой литературен форум, но и там ще предизвикваш насмешка..РАЗБИРА СЕ НИЩО ЛИЧНО КЪМ ТЩ..Даже мисля, че е женски пол заради тази бликаща добронамерена нежност и престорен оптимизъм..В това няма нищо лошо , ако не се пресолява манджата..Добре ще е да си признае, ако е дама..Това ще обясни много неща и ще му спести много нападки ..Някои дами са с по- особена чувственост..
И накрая, защо вие чиновниците си личите когато пишете, защото не сте обективни и сте пристрастни да се мазните на шефовете си и да си пазите кифлата..
И ТАКА БФБ ВЕЧЕ 11ГОДИНИ ЛИНЕЕ..КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА И КОЙ Е ВИНОВЕН..
ПРОЧЕТЕТЕ ПАК МНЕНИЕТО И НА 15 процента..
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Ще се опитам да ти обясня ,какво имам предвид по друг начин ....На всички от нас е пределно ясно,че КФН не функционира перфектно,че българския съд и прокуратура имат много трески за дялане,че мажоритарите са "прекалено" мажоритари...,че куп държавни институции не функционират ,както трябва да функционират и т.н.,и т.н....И именно,защото ни е пределно ясно,и на база тия ФАКТИ ,човек трябва да прецени къде ,кога,как и колко да инвестира, и дали въобще ще инвестира....И независимо ,какво инвестиционно решение е взел, това не изключва да полага усилия,доколкото може, да се опитва да променя конкретната инвестиционна среда....Но и никой няма да му е виновен за инвестиционните неуспехи,защото решенията за инвестициите , трябва да са взети на база конкретната среда,а и в частност - прогнози за това,как ще се развива тази среда и за в бъдеще....И ако е сбъркал в преценките си,вината си е изцяло негова....
За безобразията....
Когато са намесени много пари,независимо къде по света,има вероятност,се случват и ще се случват и безобразия...Това просто човек го приема и винаги трябва да има едно на ум ....Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
Коментар
Коментар