IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение

Според мен ти е загубена каузата да убедиш някого (в случая отговаряш на Киро). Тези, които те разбират добре, рядко пишат, а тези, които не те разбират, не можеш да ги убедиш, понеже те не искат да разберат. Ето да вземем форумеца Киро, с когото спориш – не го познавам, но по начина му на писане откак чета форума толкова години вече съм склонен да мисля, че е сравнително възрастен човек, вероятно дори в пенсионна възраст или близка до нея. Според мен той не се вълнува толкова от финанси, колкото от това да си поприказва с някого, форумът за него е по-скоро форма на социален живот. Освен това не очаквам черногледството му да се промени, понеже хората на повече години са склонни да не харесват настоящето, независимо какво е то – не за друго, а защото вече не са млади, силни и щастливи, каквито са били някога. Така че в този случай спорът дори не е финансов.
    Обичам да си правя подобни предположения за форумците. Според мен преценката за хората е едно от най-важните умения изобщо в живота. На числа и коефициенти има кой да те научи, има къде и да се чете за тях, но емпатията най-трудно се учи. Няма как да съм 100% сигурен дали не греша за възрастта на Киро, но в грешките няма нещо лошо, стига човек да има силата да си ги признава пред себе си. Аз лично намирам форумеца Киро за симпатичен, понеже не е заядлив… според мен е свестен човек. Той не иска да се скара с някого, а се радва да има диалог с някого. А мен ме радват всички пишещи на фона на това колко малко хора го правят.
    Желая успехи на всички, независимо какви решения вземат. Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
    Прав си, няма никакъв смисъл човек да си губи време и усилия да защитава някаква теза, когато отсреща не ти отговарят с аргументи, а с "ти чиновник ли си". Доколкото за личността на Киро, смятам че най-подходящото му място е в темата "Бисери и вицове" и там наистина има някои страхотни попадения, на които съм се смял от сърце. Но човека малко повече си е повярвал по отношение на пазари и е безсмислено да се спори там. В крайна сметка пак аз съм си виновен, че се връзвам и опитвам да обясня нещо на някой, който не може или не иска да го разбере.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

И въобще какви са тези мераци ДЪРЖАВАТА да решава проблемите на пазарите и то фондовите.
      В никакъв случай не очаквам и не искам държавата да вдига или сваля борсата, нито да я оправя. Очаквам когато някой е назначен за арбитър, когато взима пари за тази си дейност и то от нас, то той просто да си върши работата. Когато не я върши, то аз го обвинявам и смятам с право. Какво толкова много искам - просто хората да си вършат работата за която са назначени и чрез която хранят семействата си?
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ...и преподавам икономика...
        Хахахахахаха

Коментар

• Пак се пишат глупости..Не само Енрон но и много други компании в историята на САЩ са разследвани и съдени за делата си..Като не Ви се чете, поне филми гледайте.. Тук такива компании има ли да са разледвани и мажоритари да са лежали в затвора и да имат конфискация..

https://money.bg/economics/deloto-en...s-prisada.html

https://www.dnevnik.bg/biznes/compan...mezdieto_idva/
          Last edited by Kiro; 25.11.2019, 19:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Виж, според мен принципно си прав, но в случая малко пресоляваш манджата. Във всяка игра има правила и те трябва да се спазват от всички, за да бъде тя справедлива и да победи по-добрият! В "нашата игра" също има правила и когато единия отбор не ги спазва, а съдията е купен и се прави на умряла лисица, то победеният има право да се оплаква защото затова са назначени съдии, комисии и т.н. Твоята теза би била 100% вярна, ако всички по веригата - мажоритар - одитор - вътрешен човек - кфн /въобще цялата държава/- миноритар се съобразяват с тези правила и имат еднакви интересни. Тук специално обаче това не е така и затова има виновни!

П.П. Ще ти дам и пример - инвеститор следи отчетите и решава да си купи акции на КТБ. Той взима това решение на базата официални документи /единствения законен начин за взимане на такова решение/ и те изглеждат перфектно. Да де, обаче знаем продължението. Няма ли виновни от банката, от одита, от БНБ, от КФН...? Или тезата ти е - еми да не си им вярвал? Та нали затова им плаща заплатите същия инвеститор на тези! Ако е така - то ти си привърженик на анархията, а това в моити очи специално не е добре.
            Къде я има тази идеална среда, където "всички по веригата - мажоритар - одитор - вътрешен човек - кфн /въобще цялата държава/- миноритар се съобразяват с тези правила и имат еднакви интересни"??? И въобще какви са тези мераци ДЪРЖАВАТА да решава проблемите на пазарите и то фондовите. И то във инвестиционен форум, където се коментира борсата, която е еманация на капитализма... Докато не разберете, че капитализма е конкуренция, борба за надмощие и удари (често под кръста), все някой друг ще ви е виновен (не визирам в случая конкретно теб).
            П.П. И аз да ти отговоря с пример - преди време с ENRON не беше ли същия случая на едни други пазари, като с КТБ на наши?

Коментар

Нямам представа какво са показвали отчетите на Лемън, но това не променя мнението ми. Доколкото знам, обикновенни инвеститори са предупреждавали и усещали за пренасищане от ипотечни заеми. Тук не знам как някой би могъл да прогнозира кога и дали двама души ще се скарат и това ще доведе до милиарди загуби, фалити и т.н. Виждам огромна разлика в случаите! Отделно, това, че някъде по света се вършат безобразия никак не ми дава спокойствието и чувството да простя на всичките държавни хрантутници, свързани с безобразията!
              Ще се опитам да ти обясня ,какво имам предвид по друг начин ....На всички от нас е пределно ясно,че КФН не функционира перфектно,че българския съд и прокуратура имат много трески за дялане,че мажоритарите са "прекалено" мажоритари...,че куп държавни институции не функционират ,както трябва да функционират и т.н.,и т.н....И именно,защото ни е пределно ясно,и на база тия ФАКТИ ,човек трябва да прецени къде ,кога,как и колко да инвестира, и дали въобще ще инвестира....И независимо ,какво инвестиционно решение е взел, това не изключва да полага усилия,доколкото може, да се опитва да променя конкретната инвестиционна среда....Но и никой няма да му е виновен за инвестиционните неуспехи,защото решенията за инвестициите , трябва да са взети на база конкретната среда,а и в частност - прогнози за това,как ще се развива тази среда и за в бъдеще....И ако е сбъркал в преценките си,вината си е изцяло негова....
              За безобразията....
              Когато са намесени много пари,независимо къде по света,има вероятност,се случват и ще се случват и безобразия...Това просто човек го приема и винаги трябва да има едно на ум ....

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Да ти дам и аз пример : как мислиш,преди да фалира Леман Брадърс,дали отчитите не са им били напудрени и според теб, дали има "изгорели като факли" инвеститори вложили парите си в акции на същити тия Леман Брадърс....И дребните инвеститори в Леман Брадърс,дали са получили някаква компенсация,или просто са изпили една студена вода....
                Ето още няколко небрежни и предполагам абсолютно безболезнени фалитчета само в САЩ....
                https://money.bg/companies/koi-sa-na...-istoriya.html
                На Льохман Брадърс преди да изгърмят и да фалират, рейтингът им даден от рейтингови агенции май беше трипъл ей.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• И понеже виждам , че ти е слаба подготовката по икономика ще ти обесня допълнително..
                  развитието на борсата е мерило за една икономика..то зависи от управлението на държавата и икономиеското и развитие..пряко е свързано с политика- министерство на икономиката, финансите и привличането на чужди инвестиции..
                  Що се отнася до смехотворните мнения на ТЩ , смятам, че са по подходящи за БГ МАМА или някое предаване като искрено и лично..Тук уважаеми е икономически форум и колкото да не ви се иска пишат хора с опит и подготовка....и на психолог на махленско ниво се прави..уважаеми ТЩ много си смешен..АЗ ВЕЧЕ 28 години съм на финансовите пазари и преподавам икономика, а ти смешно се намесваш в този форум за да се правиш на интересен и да се излагаш..сигурен съм , че нищо не разбираш от икономика, а коефициентите , които уж лесно се учили, не си ги научил..Пробвай графоманските си опити в някой литературен форум, но и там ще предизвикваш насмешка..РАЗБИРА СЕ НИЩО ЛИЧНО КЪМ ТЩ..Даже мисля, че е женски пол заради тази бликаща добронамерена нежност и престорен оптимизъм..В това няма нищо лошо , ако не се пресолява манджата..Добре ще е да си признае, ако е дама..Това ще обясни много неща и ще му спести много нападки ..Някои дами са с по- особена чувственост..

И накрая, защо вие чиновниците си личите когато пишете, защото не сте обективни и сте пристрастни да се мазните на шефовете си и да си пазите кифлата..

И ТАКА БФБ ВЕЧЕ 11ГОДИНИ ЛИНЕЕ..КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА И КОЙ Е ВИНОВЕН..

ПРОЧЕТЕТЕ ПАК МНЕНИЕТО И НА 15 процента..
                  Last edited by Kiro; 26.11.2019, 11:47.

Коментар

• Тази сутрин еврото продължи да потъва заради доклада на IFO институт, че германският промишлен сектор остава в рецесия... Последният германски бизнес сантимент не показа позитивни изненади...

https://www.euroexchangeratenews.co....ecession-29426
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

По-подробно от това, което съм писал по-долу не мога. По-кратко и тезисно - всеки трябва да носи отговорност за решенията, които взема, действията, които предприема (в частност инвестициите, които прави), а не да търси причината за неуспеха си някъде извън себе си, когато не са успешни.
                      Инвеститорите не са виновни за пазар, който е в застой или упадък, но никой не задължава инвеститорите да ходят на такъв пазар.... А ако те идат на него, въпреки че знаят, че този пазар е такъв, то всички последствия от това са си за тяхна сметка и не би трябвало да търсят после причината за неуспеха някъде другаде извън себе си. Така дали става ясна тезата...
                      Според мен ти е загубена каузата да убедиш някого (в случая отговаряш на Киро). Тези, които те разбират добре, рядко пишат, а тези, които не те разбират, не можеш да ги убедиш, понеже те не искат да разберат. Ето да вземем форумеца Киро, с когото спориш – не го познавам, но по начина му на писане откак чета форума толкова години вече съм склонен да мисля, че е сравнително възрастен човек, вероятно дори в пенсионна възраст или близка до нея. Според мен той не се вълнува толкова от финанси, колкото от това да си поприказва с някого, форумът за него е по-скоро форма на социален живот. Освен това не очаквам черногледството му да се промени, понеже хората на повече години са склонни да не харесват настоящето, независимо какво е то – не за друго, а защото вече не са млади, силни и щастливи, каквито са били някога. Така че в този случай спорът дори не е финансов.
                      Обичам да си правя подобни предположения за форумците. Според мен преценката за хората е едно от най-важните умения изобщо в живота. На числа и коефициенти има кой да те научи, има къде и да се чете за тях, но емпатията най-трудно се учи. Няма как да съм 100% сигурен дали не греша за възрастта на Киро, но в грешките няма нещо лошо, стига човек да има силата да си ги признава пред себе си. Аз лично намирам форумеца Киро за симпатичен, понеже не е заядлив… според мен е свестен човек. Той не иска да се скара с някого, а се радва да има диалог с някого. А мен ме радват всички пишещи на фона на това колко малко хора го правят.
                      Желая успехи на всички, независимо какви решения вземат. Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
                      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Чета,чета коментарите кой бил виновен кой не и се наслаждавам на форумните дебати без това да ме засяга понеже отдавна кеширах артиите си на бфб и сега хич не притеснява колко надолу ще иде пазара.Въобще аз лично на бфб дългосрочно нямам никаква вяра а който още вярва в дядо Коледа да бъде дългосрочен.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Да ти дам и аз пример : как мислиш,преди да фалира Леман Брадърс,дали отчитите не са им били напудрени и според теб, дали има "изгорели като факли" инвеститори вложили парите си в акции на същити тия Леман Брадърс....И дребните инвеститори в Леман Брадърс,дали са получили някаква компенсация,или просто са изпили една студена вода....
                          Ето още няколко небрежни и предполагам абсолютно безболезнени фалитчета само в САЩ....
                          Нямам представа какво са показвали отчетите на Лемън, но това не променя мнението ми. Доколкото знам, обикновенни инвеститори са предупреждавали и усещали за пренасищане от ипотечни заеми. Тук не знам как някой би могъл да прогнозира кога и дали двама души ще се скарат и това ще доведе до милиарди загуби, фалити и т.н. Виждам огромна разлика в случаите! Отделно, това, че някъде по света се вършат безобразия никак не ми дава спокойствието и чувството да простя на всичките държавни хрантутници, свързани с безобразията!
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• "Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
                            Само в България като ти откраднат чистачките си виновен ти, че не си ги свалил .."

"Това сравнение е абсолютно неуместно по случая, който коментираме...."

Точно си е на мястото сравнението на колегата, защото той иска да ти каже, че трябва да коригираме причините пазара ни да е в това положение, а не последствията !

Това към Bill_bg

Коментар

Виж, според мен принципно си прав, но в случая малко пресоляваш манджата. Във всяка игра има правила и те трябва да се спазват от всички, за да бъде тя справедлива и да победи по-добрият! В "нашата игра" също има правила и когато единия отбор не ги спазва, а съдията е купен и се прави на умряла лисица, то победеният има право да се оплаква защото затова са назначени съдии, комисии и т.н. Твоята теза би била 100% вярна, ако всички по веригата - мажоритар - одитор - вътрешен човек - кфн /въобще цялата държава/- миноритар се съобразяват с тези правила и имат еднакви интересни. Тук специално обаче това не е така и затова има виновни!

П.П. Ще ти дам и пример - инвеститор следи отчетите и решава да си купи акции на КТБ. Той взима това решение на базата официални документи /единствения законен начин за взимане на такова решение/ и те изглеждат перфектно. Да де, обаче знаем продължението. Няма ли виновни от банката, от одита, от БНБ, от КФН...? Или тезата ти е - еми да не си им вярвал? Та нали затова им плаща заплатите същия инвеститор на тези! Ако е така - то ти си привърженик на анархията, а това в моети оче специално не е добре.

Коментар

Working...
                              X