IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

По темата - кой друг, освен инвестиращият на борсата е виновен, ако инвестицията му доведе до загуба??? Аз като съм набил един куп пари на БФБ и тя пада, кой ми е виновен - аз дето съм инвестирал, или борсата, КФН, чиновниците, Б.Борисов, Ив.Костов или Путин...? Отговори ми, за да си изясним тезите?
    Виж, според мен принципно си прав, но в случая малко пресоляваш манджата. Във всяка игра има правила и те трябва да се спазват от всички, за да бъде тя справедлива и да победи по-добрият! В "нашата игра" също има правила и когато единия отбор не ги спазва, а съдията е купен и се прави на умряла лисица, то победеният има право да се оплаква защото затова са назначени съдии, комисии и т.н. Твоята теза би била 100% вярна, ако всички по веригата - мажоритар - одитор - вътрешен човек - кфн /въобще цялата държава/- миноритар се съобразяват с тези правила и имат еднакви интересни. Тук специално обаче това не е така и затова има виновни!

П.П. Ще ти дам и пример - инвеститор следи отчетите и решава да си купи акции на КТБ. Той взима това решение на базата официални документи /единствения законен начин за взимане на такова решение/ и те изглеждат перфектно. Да де, обаче знаем продължението. Няма ли виновни от банката, от одита, от БНБ, от КФН...? Или тезата ти е - еми да не си им вярвал? Та нали затова им плаща заплатите същия инвеститор на тези! Ако е така - то ти си привърженик на анархията, а това в моити очи специално не е добре.
    Last edited by 15%; 25.11.2019, 18:18.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
      Само в България като ти откраднат чистачките си виновен ти, че не си ги свалил ..
      Това сравнение е абсолютно неуместно по случая, който коментираме....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Хаа..Ами ти с тези си твърдения съкрати цялото КФН.. Значи са виновни потърпевщите и тези, които искат страната им да се развива като инвестират..Ей заради такива умни мисли няма да има инвеститори..Да не си чиновник на БФБ или просто си чиновник на управляващата партия.. Ами закрийте я тази борса и държава за да не Ви създава главоболия и да си взимате заплатите без някой да Ви мрънка..
        Аааа, това ли е важното - дали съм чиновник някъде? Ще те разочаровам - не съм нито чиновник, нито свързан с политика....и един път вече съм ти го писал точно на теб. Но явно при теб това е от т.нар.стандартни аргументи на спора.
        По темата - кой друг, освен инвестиращият на борсата е виновен, ако инвестицията му доведе до загуба??? Аз като съм набил един куп пари на БФБ и тя пада, кой ми е виновен - аз дето съм инвестирал, или борсата, КФН, чиновниците, Б.Борисов, Ив.Костов или Путин...? Отговори ми, за да си изясним тезите?

Коментар

• Хаа..Ами ти с тези си твърдения съкрати цялото КФН.. Значи са виновни потърпевщите и тези, които искат страната им да се развива като инвестират..Ей заради такива умни мисли няма да има инвеститори..Да не си чиновник на БФБ или просто си чиновник на управляващата партия.. Ами закрийте я тази борса и държава за да не Ви създава главоболия и да си взимате заплатите без някой да Ви мрънка..
          Last edited by Kiro; 25.11.2019, 15:06.

Коментар

• Само в България като ти откраднат чистачките си виновен ти, че не си ги свалил ..

Коментар

Аз не мога да ти разбера тезата ..Може ли да я обясниш по подробно и тезисно, за да не се хваща никой за едно изречение.. Ако може да обясниш и като как инвеститорите са виновни за един фондов пазар, който 10години е в застой и избягаха чуждите инвеститори- и те ли са виновни....
              По-подробно от това, което съм писал по-долу не мога. По-кратко и тезисно - всеки трябва да носи отговорност за решенията, които взема, действията, които предприема (в частност инвестициите, които прави), а не да търси причината за неуспеха си някъде извън себе си, когато не са успешни.
              Инвеститорите не са виновни за пазар, който е в застой или упадък, но никой не задължава инвеститорите да ходят на такъв пазар.... А ако те идат на него, въпреки че знаят, че този пазар е такъв, то всички последствия от това са си за тяхна сметка и не би трябвало да търсят после причината за неуспеха някъде другаде извън себе си. Така дали става ясна тезата...

Коментар

Не мога да си позволя на тебе да ти пояснявам....обичайно ти си този, който обяснява и пояснява.
                Включих те в групата на 4д , много приказки , фрази и граматично правилни изрази плюс агресия и ирония и нищо съществено и полезно .....
                П.П. ПРез 2007 г един форумец беше казал че качването на борсата е обратно пропорционално на умственото развитие на ново включващите се....
                Сега се добълва спад , мазохист и 2019 г .....
                Last edited by Монти; 25.11.2019, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ти какво ще ни биеш ли че те ,питаме въз основа на дадения пост.....да се поясни твоята теза с факти и примери.
                  Не мога да си позволя на тебе да ти пояснявам....обичайно ти си този, който обяснява и пояснява.

Коментар

Аз не мога да ти разбера тезата ..Може ли да я обясниш по подробно и тезисно, за да не се хваща никой за едно изречение.. Ако може да обясниш и като как инвеститорите са виновни за един фондов пазар, който 10години е в застой и избягаха чуждите инвеститори- и те ли са виновни....
                    Кире тук има няколко човека, които се опитват да ни втълпят, че ние дребните инвеститори сме си виновни за всичко ! А не разбират, че не става въпрос за определени лични сделки и инвестиции в дадени компании ! В една развита борса ние може би сме последното звено на края. Преди това трябва да има работещи институции най вече. Къде са икономически и финансов министър ? Къде са КФН, Борса, Централен депозитар ? Работеща съдебна система има ли ?

Коментар

• Всички избягаха не защото цените спадат, а защото като влезеш не можеш да излезеш заради липсата на ликвидност. Не можеш. Стоиш си вързан и чакаш ...
                      Ако бяха въвели едни нормални къси позиции преди 10г. когато се заговори, то сега пазарът отдавна щеше да е подобрил ликвидността си и съответно щеше да има нови инвеститори на пазара, но това все още не е направено. Съответно всички избягаха или се опитват да бягат. И така може да си продължим с години.

Коментар

• Аз не мога да ти разбера тезата ..Може ли да я обясниш по подробно и тезисно, за да не се хваща никой за едно изречение.. Ако може да обясниш и като как инвеститорите са виновни за един фондов пазар, който 10години е в застой и избягаха чуждите инвеститори- и те ли са виновни....
                        Last edited by Kiro; 25.11.2019, 13:31.

Коментар

Поредния, който взел едно изречение и се опитва да се прави на оригинален....
                          Ти какъв си ми, че да ти казвам? А пък и кой съм аз, че на теб да казвам....на теб, който е компетентен по всички въпроси и обяснява на всички всичко. Не бих си позволил такова нещо и никога не съм имал такива претенции.
                          Ти какво ще ни биеш ли че те ,питаме въз основа на дадения пост.....да се поясни твоята теза с факти и примери.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ама моля ти се, като кажеш А и кажи б.....
                            Кой са тези калпави мажоритари и тези слънца, който са достойни да загубя парите си без да ме боли........
                            Поредния, който взел едно изречение и се опитва да се прави на оригинален....
                            Ти какъв си ми, че да ти казвам? А пък и кой съм аз, че на теб да казвам....на теб, който е компетентен по всички въпроси и обяснява на всички всичко. Не бих си позволил такова нещо и никога не съм имал такива претенции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

И според теб това ли е решението ? Изгониха чуждите инвеститори, местните големи също, сега и ние дребните да се махаме от БФБ ! Ами тогава да я закриваме тая борса ! Така ще е най лесно според такива като теб май ! Не е ли по добре да видим къде са проблемите и нередностите и да ги решаваме, за да има някакво развитие борсата ни, вместо капиталите да изтичат навън.
                              Не разбирам този подход - вземаш едно изречение от даден пост и се заяждаш по него, без да го разглеждаш в контекста и смисъла на това, което е искал да каже автора му като цяло. А на въпроса ти - това, което съм се опитал да обясня с целия си пост, от който си взел въпросното изречение, не противоречи на това, което предлагаш, но едва ли става с писане по форуми.

Коментар

Но пък тези мажоритари, които вземат решенията си изцяло и само в техен интерес, без да отчитат интереса на по-дребните се знаят и са ясни кои са. И след като са ясни, никой не може да те накара да инвестираш пари в такива дружества. .
                                Ама моля ти се, като кажеш А и кажи б.....
                                Кой са тези калпави мажоритари и тези слънца, който са достойни да загубя парите си без да ме боли........

Коментар

Working...
                                X