IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Имам много работа, от две седмици съм луднал. Сигурно е в резултат от изстрелването на икономиката, което колегите предричат.

    Предполагам, че ще се включвам от време на време в следващите седмици, ама аз каквото съм имал да казвам съм го казал. Биците ще се опитват да атакуват цяла година, защото не могат да проумеят как цял свят ще катери, а БФБ не. Ще купуват с надежда за милиони, която ще си остане надежда. В резултат на това меците ще спечелят мача само с няколко остри, кинжални контраатаки
    То и аз вече почнах да се чудя дали е по-добре акциите да паднат или да се качват

    Коментар


    • Идва времето и на БФБ... мултиплицирането на паричната маса ще доведе до много сериозни ръстове. Първо се изстрелват читавите компании. Около отчетите ще се видят кои са. Предполагам, че и волатилността ще ни ги покаже. По някое време ще дойде времето и на другите, но не се нагърбвам с точен тайминг.

      Бъдете здрави и успех!
      Keep going ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Гетоф ти се появи бре
        Имам много работа, от две седмици съм луднал. Сигурно е в резултат от изстрелването на икономиката, което колегите предричат.

        Предполагам, че ще се включвам от време на време в следващите седмици, ама аз каквото съм имал да казвам съм го казал. Биците ще се опитват да атакуват цяла година, защото не могат да проумеят как цял свят ще катери, а БФБ не. Ще купуват с надежда за милиони, която ще си остане надежда. В резултат на това меците ще спечелят мача само с няколко остри, кинжални контраатаки

        Коментар


        • Мен ако ме питаш и без този закон посоката беше определена.Движението на пазара нагоре беше един плах опит за ерекция ама толкова бяха силичките.

          Коментар


          • С новия закон за посредниците посоката е ясно определена вече

            Коментар


            • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Батя ли е правил тези номера?????
              Май ще излезе вярно, че доходността му е далеч под рекламираната от него, а активите умерено високи !!!!
              Батката номера не прави .

              Той си преструктурира портфейла .

              Коментар


              • Това за Батката не е ново.Да внимават новобранците- всеки сам пази парите и задника си

                Коментар


                • Гетоф ти се появи бре

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Досега единствената ми загуба е около 10% върху 5% от портфейла /общо 1% загуба върху целия портфеил/ от фонд имоти. И познай защо я имах тази загуба. Един много уважаван и активен форумец, на когото чак интервюта вземат пишеше в темата как урежда нещата и как ликвидация и ЪП до един лев а в същото време на лични ми уговаряше да ми продаде пакета си, който уж бил " на един приятел"
                    .....
                    Другите са ви конкуренти и си гледат собственият интерес независимо какво пишат тук
                    Интересна история, градски Дано отвори очите на новобранците, които се захласват по ПиАр-интервюта и обещания за огромни печалби.

                    Коментар


                    • Да, то ако ставаше с налагане на глупави изисквания
                      Регулация, регулация, регулация......
                      Колко посредници си върнаха лицензите, колко дружества стоят насилствено на борсата, със сделки за 200 лева на 2 години и разходи от 10-15000 без да се смятат съпътстващите. Пазят ни, толкова ни опазиха, че хората не искат да чуят за борса

                      Коментар


                      • ЗА МОЯ ПРИЯТЕЛ- 4Д- МОЛЯ ЗА КОМЕНТАР


                        БВП на България за тази година ще се повиши с 1,2%

                        През 2015 г. публичните разходи в страната се очаква леко да се повишат, докато усвоените фондове от ЕС се предвижда да се увеличат значително. По този начин, по-ниските очаквания за ръст на потреблението на домакинствата за 2015 г. (+ 2,0% на годишна база) частично се компенсират от по-голям ръст на брутното капиталообрзуване (+ 3,1% на годишна база), се посочва в анализ на Райфайзен рисърч.

                        Предвиждайки сходна динамика относно вноса/износа, прогнозата за БВП за България през 2015 г. е ръст от 1,2%.

                        През 2014 г. реалният БВП в България нарасна по-бързо от очакваното, достигайки 1,7% на годишна база. За него допринесоха вътрешното търсене и по-слабото външно такова.

                        В него се посочва, че водещ фактор на вътрешното търсене е било потреблението на домакинствата, което нарасна по-бързо от предвиденото с 2,4% на годишна база, даващо 1,7 процентни пункта към общия ръст на БВП.

                        Брутното капиталообразуване също нарасна значително (+2.8% на годишна база), подкрепяйки БВП с растеж от 0,6 пр.п. От друга страна сравнително слабия износ (+ 2,2% на годишна база) доведоха до отрицателен принос към БВП от нетната стойност на износа (-1.1 процентни пункта).

                        През февруари 2015 г. индексът на потребителските цени в България показва месечна инфлация от 0.2%, за пръв път от октомври миналата година насам.

                        “Отделните подрегиони в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) продължават да показват доста различно развитие през 2015 г. Докато растежът в Централна Европа (ЦЕ) вероятно ще бъде средно 3%, то прогнозата за Югоизточна Европа (ЮИЕ) е растежът да е по-нисък и да е средно 1.9%. Това се дължи най-вече на застоя в Хърватия и Сърбия, който засенчва достигналия изключителните 3% растеж в Румъния. Три държави в Източна Европа - Беларус, Украйна и Русия са изправени пред рецесия“, заяви Петер Брециншек, ръководител на Райфайзен Рисърч, в последното издание на „Стратегии за Централна и Източна Европа” за второто тримесечие на 2015 г.

                        В допълнение на много силния вътрешен растеж (крайното потребление и инвестициите), тесните икономически връзки с Германия също са причина за стабилно представяне на подрегиона ЦЕ. Високата конкурентоспособност на страните от ЦЕ също улесниха стабилните салда по текущата сметка, което означава, че страните не са зависими от чужди капитали. Всъщност, капиталовите потоци действително подсилиха валутите на тези страни от началото на годината. През изминалото тримесечие, липсата на инфлация и експанзивната парична политика на ЕЦБ, дадоха свободата на някои Централни банки от Централна Европа да намалят лихвените проценти. Например, в Полша лихвеният процент достигна ново дъно от 1,5%; основният лихвен процент в Румъния се очаква да падне до 2%, а в Унгария да доближи 1.5%. С това цикълът на спад на нивата на лихвените проценти се очаква да приключи и впоследствие валутите в тези страни могат да отчетат отстъпление спрямо нивата достигнати спрямо еврото през първото тримесечие.

                        Източник: econ.bg/

                        Коментар


                        • Сега според вас след промените в закона накъде ще е пазарчето ни ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Инвестиционните посредници, без предвидените в закона изключения, трябва да разполагат с начален капитал не по-малко от 1 500 000 лв.

                            Това записаха депутатите в промени в Закона за пазарите на финансови инструменти, гласувани на второ четене.

                            Оставащите до края на проекта текстове ще бъдат обсъдени и гласувани на следващата сесия на парламента, която ще започне на 22 април.

                            Инвестиционен посредник, който не извършва нито една от инвестиционните услуги и дейности, разписани в нормативния акт, но държи пари или финансови инструменти на клиенти, трябва да разполага с начален капитал не по-малко от 250 000 лв.

                            Ако в лиценза не е включено държането на пари или финансови инструменти на клиенти и не извършва инвестиционните, посредникът е необходимо да има начален капитал не по-малко от 100 000 лв.

                            Инвестиционният посредник е длъжен да разполага и с отдел за вътрешен контрол.

                            Финансовите холдинги и финансовите холдинги със смесена дейност предоставят цялата необходима информация на Комисията за финансов надзор за установяване спазването на изискванията на този закон и на актовете по прилагането му и европейските регулации, както и за разследване на нарушения на тези изисквания. /БТА/
                            Иде ВИДОВДЕН.
                            Last edited by Grosss; 10.04.2015, 09:37.

                            Коментар


                            • Инвестиционните посредници, без предвидените в закона изключения, трябва да разполагат с начален капитал не по-малко от 1 500 000 лв.

                              Това записаха депутатите в промени в Закона за пазарите на финансови инструменти, гласувани на второ четене.

                              Оставащите до края на проекта текстове ще бъдат обсъдени и гласувани на следващата сесия на парламента, която ще започне на 22 април.

                              Инвестиционен посредник, който не извършва нито една от инвестиционните услуги и дейности, разписани в нормативния акт, но държи пари или финансови инструменти на клиенти, трябва да разполага с начален капитал не по-малко от 250 000 лв.

                              Ако в лиценза не е включено държането на пари или финансови инструменти на клиенти и не извършва инвестиционните, посредникът е необходимо да има начален капитал не по-малко от 100 000 лв.

                              Инвестиционният посредник е длъжен да разполага и с отдел за вътрешен контрол.

                              Финансовите холдинги и финансовите холдинги със смесена дейност предоставят цялата необходима информация на Комисията за финансов надзор за установяване спазването на изискванията на този закон и на актовете по прилагането му и европейските регулации, както и за разследване на нарушения на тези изисквания. /БТА/

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Батя ли е правил тези номера?????
                                Май ще излезе вярно, че доходността му е далеч под рекламираната от него, а активите умерено високи !!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X