IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Мечтите са безплатни.
    Безкрайно сте прав, но ако не очакваме дадена компания да върви напред, защо изобщо ги купуваме. Що се отнася до Алтерко, преди 6 години пазарната им капитализация бе 21 мил, сега е над 300. Определено се движи добре през времето. Да беше и половин милард преди година, което наистина бе прекалено високо с оглед на оборотите и печалбата. Да в един момент е надценена в друг подценена. Нагоре и надолу, това е част от играта. Ако знаем, че това е нормално, няма причина за притеснение за психическото здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
      Да да то и тогава имаше ко вид истерия света свършваше... и листва ето в Германия беше лъжа.... пък като гледам “тъпите”немци реагират на чудесните резултати на алтерко и плавно ще изкупуват акцииките на българите...но това си е процес...изисква време!
      Мечтите са безплатни.
      Дано да си психически здрав и издържлив на напрежение

Коментар

Да да то и тогава имаше ко вид истерия света свършваше... и листва ето в Германия беше лъжа.... пък като гледам “тъпите”немци реагират на чудесните резултати на алтерко и плавно ще изкупуват акцииките на българите...но това си е процес...изисква време!
        Ще ги купят, ако им ги продадем Аз имам едни дето съм ги зарекъл да ги продам, когато стане левов еднорог

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

То това да не са ти патките на село.
          Макро икономическата ситуация в коренно различна.Ако беше така,купи и дръж,то всеки щеше да е милиардер тук
          И да го листнат в Америка ще е след много,много години,ако изобщо даже този рисков проект оцелее в идваща голяма криза

Коментар

Скоти ще продава акциите си на американците. По дрона... помниш ли алтерко на 1.70-3.60лв тогава чувах същите думи за “ мечтите” ..... но парите се увеличиха десеторно....същото се повтаря по дрона сега...разликата е че тогава си бях обещал да не пиша в темата на алтерко,а сега трудно се удържам в темата на дрона-нисък себе контрол скука и липса на любов.... благодаря ти пончо!
            То това да не са ти патките на село.
            Макро икономическата ситуация в коренно различна.Ако беше така,купи и дръж,то всеки щеше да е милиардер тук
            И да го листнат в Америка ще е след много,много години,ако изобщо даже този рисков проект оцелее в идваща голяма криза
            Last edited by petrg5s; 07.10.2022, 07:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Ако се купуваше и продаваше на база на някакви оценки всичко щеше да е песен. Търговията е преди всичко алчност, страх, мечти и разочарования.
              Скоти продава мечти, а Киро - страх
              Скоти ще продава акциите си на американците. По дрона... помниш ли алтерко на 1.70-3.60лв тогава чувах същите думи за “ мечтите” ..... но парите се увеличиха десеторно....същото се повтаря по дрона сега...разликата е че тогава си бях обещал да не пиша в темата на алтерко,а сега трудно се удържам в темата на дрона-нисък себе контрол скука и липса на любов.... благодаря ти пончо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

Борсата е място на което различните участници имат различни оценки за компаниите и развитието им..На базата на тези оценки-едни купуват , а други продават..Разбира се всяка оценка е субективна и носи риск..
                Напълно съм съгласен. Просто ми е интересно кои компании са по-преспективни според Вас? Аз имам тези компании, заедно с още няколко, защото според мен си заслужават да бъдат част от портфейла ми. Цитираните две компании според мен са едни от най-добрите ми и даже използвам моментния спад при едната, за да си увеличавам експозицията в нея. В малко по-ранен пост от деня споделих причини, поради които смятам акциите за добро решение. И ми е интересно кои според Вас са тези с потенциал?

Коментар

• От 2008 г. чаках този срив, на всички приятели казвах как края на септември акциите ще паднат. И как мислите го посрещнах? Без никакъв свободен кеш...
                  Но не съжалявам чак толкоз много, защото този път, за разлика от 2008 г., не бих продал никоя от четирите си позиции, заради дребни спекулативни печалби.

Коментар

Ако се купуваше и продаваше на база на някакви оценки всичко щеше да е песен. Търговията е преди всичко алчност, страх, мечти и разочарования.

Мам.. му не беше за тук!
                    Last edited by inta53; 06.10.2022, 22:18.

Коментар

Пък аз бих казал, че всичко е психология.

Коментар

Борсата е място на което различните участници имат различни оценки за компаниите и развитието им..На базата на тези оценки-едни купуват , а други продават..Разбира се всяка оценка е субективна и носи риск..

Коментар

• Инта, Аз мисля, че да и затова го пускам..Ако някой знае нещо повече моля да пише..

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Мога ли да Ви попитам, кои са стойностните компании на БФБ? От написаното от Вас оставам с впечатление, че Алтерко и БФБ не биха имали развитие, просто ми е интересно кои компании имат потенциал според Вас?
                            Last edited by Kiro; 06.10.2022, 19:57.

Коментар

• Докато се облагаме,- да те питам;
                              това ли е ?
                              -"Консорциум Телелинк Инфо (България) Участие Телелинк Бизнес Сървисис ЕАД – 78%"

Коментар

Това никога не го е писал тук..Сега се извърта..
                                Добре Инта приемам ти двойния облог,ако това искаш..Давай си брокера и сметката..Алтерко над 8.50 печелиш,БФБ над 9 лева печелиш.. На 23.12.2023г.
                                Чакам отговор и какво ще се оправдаваш пак..
                                Мога ли да Ви попитам, кои са стойностните компании на БФБ? От написаното от Вас оставам с впечатление, че Алтерко и БФБ не биха имали развитие, просто ми е интересно кои компании имат потенциал според Вас?

Коментар

X