IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

От днес назад 1 г е -8%. Човекът, когото попита за прогноза ти каза днешните стойности да са и след "година". За мен това си е права линия. Макар, че всеки я отиграва и тълкува както може
    -8% не е права линия!!!
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
      Относно анкетата кво е тва до края на 2020 .
      миналата година анонимната анкета която бях пуснал беше за тримесечия - Q1, Q2, Q3, Q4

тази година експата като посочиха срок от 6 до 12 месеца сметнах, че е правилно всички да се възползват от срок от 6 месеца

съгласен ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

покажи ми една календарна година в която има "права линия"
        От днес назад 1 г е -8%. Човекът, когото попита за прогноза ти каза днешните стойности да са и след "година". За мен това си е права линия. Макар, че всеки я отиграва и тълкува както може

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
          Според мен при тази права линия и липса на добро по-добре да се замълчи
          покажи ми една календарна година в която има "права линия"

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
            Относно анкетата кво е тва до края на 2020 . Индекса може да прояви екстремна волатилност през годината не Че не се случвало Примерно май 750 ноември 480 , НЕКА ДА БЪДЕМ ПО КОНКРЕТНИ ОТНОСНО ТАЙМНИГА ЗА ЕВЕНТУАЛНИЯ ВРЪХ.

И некой който е мечок или некой който е бик все че са познали
            ще ти дам пример за да разбереш какво разбирам под "до края на 2020"

в началото на септември експат обявиха от 6 до 12 месеца софикс 715 ......... това значи от 5-и март до 4-ти септември 2020 софка ако "пипне" 715 то в такъв случай са познали ........ за по лесно съм написал: .......... никиту-експата => септември 2020 софикс 715 пункта

за теб съм посочил ........ Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта ........ смятам, че всичко е ясно и няма какво да се коментира

експат дават срок от 6 месеца ......... ти си посочил срок от 4 месеца ........ според мен тези които пишат "до края на 2020" това означава, че втората половина на 2020 година (01.07.2020-31.12.2020) софикс ще бъде толкова колкото са посочили ......... онези които са писали до септември значи от 20-ти март до 20-и септември 2020 год.

първия който даде прогноза за софикс беше експат .......... те посочиха срок от 6 месеца и за да сме при равни условия и останалите могат да посочат срок до 6 месеца да им се изпълни прогнозата ....... единствен ти си посочил 4 месеца и затова може да посочиш 6 месеца за да не чувстваш прецакан

----------

разбира се , че може и бик и мечка да познаят в края на годината

ако на 30-и март софка е на 490 пункта то тогава монти ще познае

ако на 20-ти декември софка е на 680 пункта то тогава "сико13" ще е познал

по този начин ще има двама познали ....... и мечката, и бика ще са победители в играта на форума

-------------

това е моето мнение ......... но разбира се, че форума може да вземе отношение, ако някой не е съгласен...

Коментар

понеже виждам, че не смяташ, че софикс ще има изменение следващата година ........ в такъв случай може да прогнозираш каква ще е максималната стойност до която ще се понижи, ако мислиш, че ще падне под сегашните 570 например...
              Според мен при тази права линия и липса на добро по-добре да се замълчи

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Не е слабост единствено на това рейшо, но проблемът е, че гледа в миналото. Като се анализира е добре и да се естимира forward. Имаше, например, една компания, която дори май беше лидер в класацията ти преди няколко тримесечия, но сега дори отсъства, вероятно поради отрицателна EBITDA. Имам някакъв спомен, че мая я бяхме обсъждали точно в контекста на класацията ти...
                margen, 100% съм съгласен с теб. Тук е вече тънката част, да вкараш и очакванията си за бъдещи периоди в сметката!

Но не виждам как мога да пиша във форум класиране на база на собствените ми очаквания за показателите. Просто всеки би получил коренно различни рейшота.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  най-много уважавам EV/EBITDA
                  Не е слабост единствено на това рейшо, но проблемът е, че гледа в миналото. Като се анализира е добре и да се естимира forward. Имаше, например, една компания, която дори май беше лидер в класацията ти преди няколко тримесечия, но сега дори отсъства, вероятно поради отрицателна EBITDA. Имам някакъв спомен, че мая я бяхме обсъждали точно в контекста на класацията ти...
                  Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Относно анкетата кво е тва до края на 2020 . Индекса може да прояви екстремна волатилност през годината не Че не се случвало Примерно май 750 ноември 480 , НЕКА ДА БЪДЕМ ПО КОНКРЕТНИ ОТНОСНО ТАЙМНИГА ЗА ЕВЕНТУАЛНИЯ ВРЪХ.

И некой който е мечок или некой който е бик все че са познали
                    Last edited by Todor Sabev; 26.09.2019, 20:05.

Коментар

• dex,
                      да купуваш заради нещо писано във форума - не е добре. Според мен е по-разумно да купуваш, защото нещо е евтино/има ниски показатели или защото очакваш да се развива в бъдеще. Фактори много - някои купуват защото имат информация или защото някой им подшушнал нещо... Аз пък "си губя времето" с отчети и рейшота и от всички показатели най-много уважавам EV/EBITDA. Но хора разни - важен е крайният резултат.

Успех в инвестициите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Andy`Z Разгледай мнение

до края на 2020 софикс 580 пункта
                        понеже виждам, че не смяташ, че софикс ще има изменение следващата година ........ в такъв случай може да прогнозираш каква ще е максималната стойност до която ще се понижи, ако мислиш, че ще падне под сегашните 570 например...

всеки дава предположение за максималната стойност (в една от двете посоки) която ще достигне софикса и времевия интервал в който смята, че това ще се случи!!!

никиту-експата => септември 2020 софикс 715 пункта

полки => до края на 2020 год. софикс 820 пункта

Frosty => септември 2020 софикс 470 пункта

монти => септември 2020 софикс ще бъде без криза 490 и с криза към 430 пункта

Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта

киро =>. до края на 2020 софикс 650 пункта

еди_мърфи => до края на 2020 софикс 780 пункта

siko13 => до края на 2020 софикс 680 пункта

unsworth => до края на 2020 софикс 640 пункта

SoHo => до края на 2020 за софикс 840 пункта с очаквания за около 5 дружества за ръст над 100%

VGD => до края на 2020 софикс 800 пункта

Andy`Z => до края на 2020 софикс 580 пункта

каня всеки един от съфорумците да даде мнението си!!!
                        Last edited by polki; 26.09.2019, 18:29.

Коментар

....

всеки дава предположение за максималната стойност която ще достигне софикса...

,,,,
                          Ама това значи. че експатския шорт фонд, ще е издал багажа при баража .
                          "Eдинство и борба на противоположностите"
                          + ХАмлетовския въпрос - ще го бъде или не? - ама кой това,- ФОндът или индексът ?
                          все въпроси за мильон, все хамлетовски
                          Last edited by precakanoto; 26.09.2019, 18:31.

Коментар

• ВЕЧЕ СЪМ ОПТИМИСТ ЗА БФБ...ИДВАТ КОРЕЙСКИТЕ ВОНИ..

Много селфи, много нещо...

+5

Last edited by Kiro; 26.09.2019, 18:25.

Коментар

нека е само за следващата година ......... а след това отново ще има друга анкета която правим по един или друг начин почти всяка година...

всеки дава предположение за максималната стойност която ще достигне софикса и времевия интервал в който смята, че това ще се случи!!!

полки => до края на 2020 год. софикс 820 пункта

Frosty => септември 2020 софикс 470 пункта

монти => септември 2020 софикс ще бъде без криза 490 и с криза към 430 пункта

Todor Sabev => март-юни 2020 софикс 730 пункта

киро =>. до края на 2020 софикс 650 пункта

еди_мърфи => до края на 2020 софикс 780 пункта

siko13 => до края на 2020 софикс 680 пункта

unsworth => до края на 2020 софикс 640 пункта

SoHo => до края на 2020 за софикс 840 пункта с очаквания за около 5 дружества за ръст над 100%

VGD => до края на 2020 софикс 800 пункта

каня всеки един от съфорумците да даде мнението си!!!
                              до края на 2020 софикс 580 пункта

Коментар

• Радващото в случая че всички сте оптимисти за пазара макар и предпазливи..... това е добре

Коментар

Working...
                                X