If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
пожелавам го на всички ни, имащи тук!!! това, което се случва е нормалното развитие (очаквания за нещо по-добро) след поотслабващата криза.
негатива е в изключително слабото корпоративно управление и черен пиар на цялата група.
отново ще се породят сделки с нови надежди и оаквания от стари и тук-таме нови(любопитни) дребни риби.
баницата ще си я разпределят ония с милионните пакети акции
Ферко, ти нямаш пукната акция, бе момче.
Ще си навехнеш нещо от напъване.
пожелавам го на всички ни, имащи тук!!! това, което се случва е нормалното развитие (очаквания за нещо по-добро) след поотслабващата криза.
негатива е в изключително слабото корпоративно управление и черен пиар на цялата група.
отново ще се породят сделки с нови надежди и оаквания от стари и тук-таме нови(любопитни) дребни риби.
баницата ще си я разпределят ония с милионните пакети акции
Като гледам изтъргуваните обеми, ордерите купува - продава, якото изкупуване от "БАТКО", мъката, през която мина акцията последните години, като се сетя как другите акции поскъпнаха с по 50 до 100 % и то само за миналата година, а и как СОФАРМА я вързаха за неопределено време на 4,27лв., явно дойде видъов ден или както се казва изгря слънце и на нашата улица. Сега е наш ред.
Тук май се мисли за цена от 4-5 лв щом се купуват няколко милиона акции на 2 лв.
Можем само да гадаем, но определено съм изненадан/ макар и приятно/ от агресивността в покупките. определено засега не се дава шанс на други купувачи да се включат в ръста, каквато би била пазарната логика.
Но неизвестни винаги остават, аз още не мога да си обясня защо продавача при Софарма свали цената от 5 на 4 лв, за да си договори продажбата на пакета, при положение, че можеше да прати с малко усилие цената на 6-7лв и тогава да търси изход на цена 5лв. Това обаче е друга тема .
Ето, че днес става търговия около 2,1, така има повече тръпка и току виж ме подтикнат и мен да поразкеша малко
2 лева е смешна цена на фона на активите на холдинга, а и като се сетиш на какви нива са влизали тези " партньори"... ясно е, че тук липсва повече рентабилност, прозрачност и уважение към съакционерите. Опита ми на бфб ме съветва да не очаквам такива екстри, а да се подготвя за нещо в стил Биовет, където се носиш по течението и накрая потриваш доволно ръце.
Иначе 2017 имаш около 21 000 000 разпределен дивидент, от които, над 4 000 000лв по фрий- флоута. От друга страна целия фф е около 100 000 000лв, така че въпрос на гледна точка.
Тук май се мисли за цена от 4-5 лв щом се купуват няколко милиона акции на 2 лв.
За да намали броя на акционерите да не им дава дивидент трябва да плати 2 лв за акция, а за дивидент в най-добрия случай 0,1лв за акция. Много скъпо му излиза това упражнение на мажоритаря. По-скоро търси намаляване на фф за да намали влиянието на цените от дребните акционери. Така по-лесно ще може да манипулират цената и ако голям инвеститор тръгне да влиза ще му продават на 3лв примерно. Ако ли не отново към 1.6
2 лева е смешна цена на фона на активите на холдинга, а и като се сетиш на какви нива са влизали тези " партньори"... ясно е, че тук липсва повече рентабилност, прозрачност и уважение към съакционерите. Опита ми на бфб ме съветва да не очаквам такива екстри, а да се подготвя за нещо в стил Биовет, където се носиш по течението и накрая потриваш доволно ръце.
Иначе 2017 имаш около 21 000 000 разпределен дивидент, от които, над 4 000 000лв по фрий- флоута. От друга страна целия фф е около 100 000 000лв, така че въпрос на гледна точка.
Коментар