Иде ми да си налея от сутринта... в работата...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Според мен отговор 1 е верният но да видим.
а при Химимпорт все пак все още има надежда/и и вяра в по-добро корпоративно управление. Да, те са бавни, не блестят прекалено много, не парадират и не разпространяват скандали. Те са просто работяги. Кофтито, че покрай работата си, тотално са забравили, че са и публична компания.
на мен лично ми се иска ключът да е около No.3 и малко No.2
пс: Полки, мерси за стегнатият съм-ъп на твоите предположения
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
Oт къде ли може да им дойде музата??? И аз това се питам... Миналата година Химимпорт стана на 70 години, но никой не разбра това - нямаше фанфари, нямаше тържества и фойерверки. Мълчаха като риби
След като 10 години поред декларираха, че няма да раздават дивидент, а ще се инвестира цялата печалба, изведнъж най-неочаквано обявиха, че предлагат дивидент за всички акции на ХИМ. И вече две поредни години го изплащат.
След като толкова години декларираха, че цената на акцията не ги интересува изведнъж най-неочаквано сменят тактиката и по безкомпромисен начин показват, че намеренията им са сериозни.
Първата причина която ми идва на ум е , че ще искат пари от пазара. Сега е момента за ново увеличение на капитала и може би това е крайната цел.
Втората причина може да е, че всеки техен нов чуждестранен бизнес-партньор ги проучва и като ги види как ги оценява пазара (под 200 млн. евро преди нова година) разбират, че сериозно куца бизнеса на Химимпорт. Едно е да седнеш на масата на преговори със самочувствието, че компанията ти е оценена от пазара на 1 млрд.лв. (4,15-4,20 лв./акция) и е най-голямата на БФБ, а съвсем различно е чувството и самочувствието ти когато мега-гига-хипер холдинга струва по-малко от монтански завод за акумулатори например.
Третата причина може да е, че наистина е възможно предколедната цена (1,66-1,70 лв./акция) да е твърде ниска оценка за това което седи зад дружеството и е най-нормално при наличие на кеш който няма къде по-разумно да се вложи да бъде вкаран тук с цел на по-късен етап да се реализира с подобаваща печалба на далеч по-висока цена.
Това са първите три причини които ми идват на ум, но разбира се, както обикновенно се получава ключа е заровен някъде другаде, но след време нещата винаги стават ясни...
Коментар
-
Тук нещата са като вица дето 4 играят карти и един кибик постоянно се обажда-пусни попа,не дамата .вземи му с асото....Накрая един от играчите му казал-като ги разбираш толкова много.седни на моето място и играй.Кибикът пита-ама вие на каква игра играете?
На каква игра и кой играе-само те си знаят.От нас се иска-пуканки,кола,да гледаме мача и да викаме за нашите.
Успех на всички и хим ъп,ъп,ъп 4лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение................ това е сигурно поне
Едно е сигурно - изненадата дава озключително предимство и трябва да си глупак за да не се възползваш от нея...
Не подценявай хората - особено тези с пари и власт...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Jeka преди няколко дена го бях обяснил вече веднъж , но ...за теб още веднъж :
Критерите са такива ,че от 0 до 1,99 % никой не те отчита някъде.
И изведнъж след като минеш 2-та % според наредбата 16 на КФН изведнъж те забелязват.
Така ,че теоретично промяната може да бъде от 1,99 % до 2,74 % ,което практически е 1 797 347 акции.
Толкова акции минимум е купил за периода акционер ,който в момента има между 2 и 5 % от капитала.
Това е при предположение ,че става въпрос само за 1 акционер. А и в периода се включват и 2-та дена сетълмент .т.е периода включва 22 и 23.12.2017 г
И ако съпоставим данните от ЦД - там фри флота не се променя ,т.е. мажоритаря нито е купувал ,нито е продавал акции
и периода на покупките, и бройките на купените акции не е случайно избран .............. тц тц тцfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Да, спомням си, че едните брояха 2 %, другите 5...Благодаря за пояснението - има логика.
Имам бегъл спомен, че преди години от ЦД имаше искрица надежда за повече инфо и се обявяваше ФФ-а. Но сега на сайта не откривам нищо?
мажо не трябва ли да даде уведомление до борсата, че са преминали 2% или само като закръглят 5-те процента ще го направят?
а мистър Керезов разлиства форума и се подхилква на нашите нефелни занимавки и напъни
мдаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеЯвно радостта е сега за тези, които имаха железни нерви да държат ХИМИМПОРТ при дългогодишният спад от 2,40лв.
също така не да се забравя на кои други ценови нива "раздаваха хартийките" ---> ХИМ-а стъпи на борсата на цена от 4 лв., а после емитира и нови акции на 11 лв.
така, че цената от 2,40 е силна съпротива, но в никакъв случай това не е тавана за акцията
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеСега и нещата се промениха. " БАТКО" изкупува масово и не разрешава цената да пада. Той има "ЦЕЛ" ( лошото е, че аз не я знам, но трябва да се съобразяваме с него, за да не страдаме, като разпродалите се колеги ). Едната цел за сега се вижда - има доказателства- ФФ намалява за кратко време. За дивидента ( може би ще даде голям дивидент и не иска да го дели с другите и за това да намалява ФФ ) и каква цена гони не знам!
според мен АКО РАЗДАДАТ ДИВИДЕНТ (а може и да няма такъв - което няма да ме учуди), той ще е в порядъка на 6 ст. нето
е, разбира се, че, ако гласуват дивидент в порядъка на 1,00-1,50 лв./акция тогава настоящата офанзива ще е разбираема, но тогава пък ще привлекат много внимание върху себе си, ще трябва да отговарят на много въпроси, а групата не иска да излиза на светло по този начин ................ това е сигурно понеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
А може би точно това цели мажо,но откъде му дойде "музата" е въпроса.....?
След като 10 години поред декларираха, че няма да раздават дивидент, а ще се инвестира цялата печалба, изведнъж най-неочаквано обявиха, че предлагат дивидент за всички акции на ХИМ. И вече две поредни години го изплащат.
След като толкова години декларираха, че цената на акцията не ги интересува изведнъж най-неочаквано сменят тактиката и по безкомпромисен начин показват, че намеренията им са сериозни.
Първата причина която ми идва на ум е , че ще искат пари от пазара. Сега е момента за ново увеличение на капитала и може би това е крайната цел.
Втората причина може да е, че всеки техен нов чуждестранен бизнес-партньор ги проучва и като ги види как ги оценява пазара (под 200 млн. евро преди нова година) разбират, че сериозно куца бизнеса на Химимпорт. Едно е да седнеш на масата на преговори със самочувствието, че компанията ти е оценена от пазара на 1 млрд.лв. (4,15-4,20 лв./акция) и е най-голямата на БФБ, а съвсем различно е чувството и самочувствието ти когато мега-гига-хипер холдинга струва по-малко от монтански завод за акумулатори например.
Третата причина може да е, че наистина е възможно предколедната цена (1,66-1,70 лв./акция) да е твърде ниска оценка за това което седи зад дружеството и е най-нормално при наличие на кеш който няма къде по-разумно да се вложи да бъде вкаран тук с цел на по-късен етап да се реализира с подобаваща печалба на далеч по-висока цена.
Това са първите три причини които ми идват на ум, но разбира се, както обикновенно се получава ключа е заровен някъде другаде, но след време нещата винаги стават ясни...fuск the bеаr - give me the bееr
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Jeka преди няколко дена го бях обяснил вече веднъж , но ...за теб още веднъж :
И изведнъж след като минеш 2-та % според наредбата 16 на КФН изведнъж те забелязват.
Така ,че теоретично промяната може да бъде от 1,99 % до 2,74 % ,което практически е 1 797 347 акции.
Толкова акции минимум е купил за периода акционер ,който в момента има между 2 и 5 % от капитала.
Това е при предположение ,че става въпрос само за 1 акционер. А и в периода се включват и 2-та дена сетълмент .т.е периода включва 22 и 23.12.2017 г
И ако съпоставим данните от ЦД - там фри флота не се променя ,т.е. мажоритаря нито е купувал ,нито е продавал акции
Имам бегъл спомен, че преди години от ЦД имаше искрица надежда за повече инфо и се обявяваше ФФ-а. Но сега на сайта не откривам нищо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Разликата от 2.74 % са 6 566 307 акции.
Същевременно справка от другия сайт, за седмица повече търговия показва следното:
На ОТС има едни:
Историческа информация (изберете дата)Сегмент акции Premium
Та къде е разликата?Борсов код Емитент Обем (лотове) Цена Оборот (лв.) 6C4 Химимпорт АД-София 120 000 1.800 216 000.00 6C4 Химимпорт АД-София 2 000 1.733 3 466.00
Нямам препоръки!
И ако съпоставим данните от ЦД - там фри флота не се променя ,т.е. мажоритаря нито е купувал ,нито е продавал акцииLast edited by vale1; 11.01.2018, 00:51.
Коментар
-
28-12-2017 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН
Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 29.12.2017 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
6C4 Химимпорт АД-София 134081.35 19 35.45 23.7505-01-2018 - Инструменти, отговарящи на изискванията на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН
Във връзка с разпоредбата на чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 16 на КФН, на сесията, която ще се проведе на 08.01.2018 следните емисии финансови инструменти могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби:
6C4 Химимпорт АД-София 183693.70 19 66.95 21.01
Същевременно справка от другия сайт, за седмица повече търговия показва следното:
Справка за резултатите ( период: от 26.12.2017 до 10.01.2018, търсене по компания CHIM - Химимпорт АД):
Сделки: 1 299
Обем (брой лотове): 1 730 638
Средна цена на лот: 1.916
Обем лева: 3 317 246.45
Историческа информация (изберете дата)Сегмент акции Premium
Борсов код Емитент Обем (лотове) Цена Оборот (лв.) 6C4 Химимпорт АД-София 120 000 1.800 216 000.00 6C4 Химимпорт АД-София 2 000 1.733 3 466.00
Та къде е разликата?
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнениеКво правите бре?
Бях готов да продам на 2 - 2.05, сега се чудя що не купих там.
Дааа до оня ден си мислих, що имам толкоз много от тоя шит , сега ми се струват малко.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар