If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Германското прaвителство е готово да налее още доста средства в получилата сериозна популярност инициатива за даване на парична помощ при закупуване на нов автомобил при предаването на стария за скрап.
Коалицията от управляващи партии е постигнала принципно съгласие да се удължи във времето и по обем инициативата за финансова помощ при замяната на стария автомобил с нов.
Канцлерката Ангела Меркел и вице-канцлерът Франк-Валтер Щайнмайер са решили засега да ограничат инициативата до края на годината, като за целта ще бъдат отпуснати допълнително още един милиард евро.
В началото на годината правителство отпусна 1.5 милиарда евро за стартиране на инициативата, сума, която беше предвидена за помощ при покупката на около 600 000 автомобила. Досега правителството е платило помощ при закупуването на 335 000 автомобила.
Продажбите на нови автомобили в Германия нараснаха с 21.5% до 277 740 сделки през февруари, първият пълен месец от действието на инициативата за подпомагане на всяка сделка с 2500 евро, когато се заменя с нов автомобил по-стар от девет години.
Хидравликата се ползва във всички сектори – при строежа на вятърни централи, самолето - и корабостроенето, оръжейната промишленост, обясни инвеститорът Игнасио Гиберт. В момента вече са наети 50 човека, уточнява испанецът.
С инвестицията за 4 милиона лева вече е завършено промишленото хале за производство на цилиндри за вятърни и водни електроцентрали Монтана хидравлик. Същото производство испанците са създали преди години в Китай, но заводът в Азия задоволява само нуждите на китайския пазар. Този в Монтана за сега произвежда хидравлични елементи само за Испания.
Суровината – метални пръти с различен диаметър, се доставят от Украйна и Турция, но вече се проучва възможността да се работи с български фирми. Амбицията на собствениците е до края на годината да излязат на пазара в целия Европейски съюз.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
По-важното от това да "познаеш" пазара е да се възползваш от "познаването".В тази връзка питам "Защо фондовете на Карол се представиха толкова зле след като водещия им анализатор е "познал" ?"
Защото точно те (ДФ, ПФ, ВФ и т.н.) движат пазара Греъм. Нали се сещаш, че не е едно и също когато аз влизам и излизам с моите две акции и когато го прави някой от тях. Явно въпреки, че са знаели накъде духа вятъра, не са успели да излезнат както трябва.
Сещам се да.Сещам и се и как излезнаха Алианц Ако Сашко беше сигурен иамше възможност поне 6 месеца да излиза поетапно и да загуби не повече от 25-30%.Знаеш ли колко им е резултата на каролските фондове за 2008 и за последните 12 месеца?
Доходност за последните 12 месеца
SOFIBET -78.75% Адванс Инвест -66.61%
И аз да имам такава доходност,ще разправям наляво и надясно че ще паденем до Sofix 50
Сещам се да.Сещам и се и как излезнаха Алианц Ако Сашко беше сигурен иамше възможност поне 6 месеца да излиза поетапно и да загуби не повече от 25-30%.Знаеш ли колко им е резултата на каролските фондове за 2008 и за последните 12 месеца?
Тц, и идея си нямам. А и слабо ме интересува тяхната доходност, защото предпочитам сам да си губя парите.
Преди 2-3 месеца ги гледах, че се представяха по-зле дори от Капман, който бяха нарочени за "фалит".
Тц, и идея си нямам. А и слабо ме интересува тяхната доходност, защото предпочитам сам да си губя парите.
По-важното от това да "познаеш" пазара е да се възползваш от "познаването".В тази връзка питам "Защо фондовете на Карол се представиха толкова зле след като водещия им анализатор е "познал" ?"
Защото точно те (ДФ, ПФ, ВФ и т.н.) движат пазара Греъм. Нали се сещаш, че не е едно и също когато аз влизам и излизам с моите две акции и когато го прави някой от тях. Явно въпреки, че са знаели накъде духа вятъра, не са успели да излезнат както трябва.
Коментар