Първоначално изпратено от wannarock
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 7
Collapse
Заключена.
X
X
-
Deutsche Bank може да излезе на печалба през 2009 г.
24 Март 2009 | 10:45
Deutsche Bank ще бъде печеливша и през тази година, ако световната икономика, финансовите пазари и регулаторната среда се развият според очакванията, пише Reuters, цитирайки главния изпълнителен директор на банката Йозеф Акерман.
"С удоволствия мога да съобщя, че банката записа добро начало на 2009 г.", казва Акерман в годишния отчете на банката пред акционерите, добавяйки, че бизнес моделът на водещата германска банка остава в сила.
Той очаква индустрията да се сблъска със сериозни предизвикателства през тази година, но че има има добра възможност банковата индустрия да се възстанови поне частично през 2010 г.
Акерман, чието възнаграждение е намаляло от 14 млн. евро през 2007 г., до 1.4 млн. евро миналата година, също така заявява, че банката няма нужда да набира капитал на този етап.
В началото на февруари Deutsche Bank прогнозира мрачно бъдеще за световната икономика, след като някогашният двигател на дейността на банката - търговията с дългови ценни книжа, се срина и финансовата институция обяви загуба за 2008.
Акциите на Deutsche Bank отчитаха 4.6% ръст в цената, до 32.10 евро за брой към 9:07 часа във Франкфурт. Книжата са се оскъпили с 53% през този месец, давайки на банката пазарната стойност от 18.1 млрд. евро.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от destiny xтака че бавно и плавно...посоката е.... мотивите да пишеш форума са едни... а това което правиш с платформата си е съвсем друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperadoПървоначално изпратено от destiny xПървоначално изпратено от kaloianа и със задаващата се инфлация положението става антирозово. След интервюто на Мобиус по bloomberg и новината за 100-те млрд. за проблемни активи... Макар че днес си мисля, че американците малко ще върнат. Като цяло само фалита на България не е отразен на бфб-то, така че бавно и плавно...посоката е
Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от destiny xПървоначално изпратено от kaloianа и със задаващата се инфлация положението става антирозово. След интервюто на Мобиус по bloomberg и новината за 100-те млрд. за проблемни активи... Макар че днес си мисля, че американците малко ще върнат. Като цяло само фалита на България не е отразен на бфб-то, така че бавно и плавно...посоката е
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от destiny xПървоначално изпратено от kaloianа и със задаващата се инфлация положението става антирозово. След интервюто на Мобиус по bloomberg и новината за 100-те млрд. за проблемни активи... Макар че днес си мисля, че американците малко ще върнат. Като цяло само фалита на България не е отразен на бфб-то, така че бавно и плавно...посоката е
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaloianа и със задаващата се инфлация положението става антирозово. След интервюто на Мобиус по bloomberg и новината за 100-те млрд. за проблемни активи... Макар че днес си мисля, че американците малко ще върнат. Като цяло само фалита на България не е отразен на бфб-то, така че бавно и плавно...посоката е
Коментар
-
Кудрин прогнозирует дальнейшее снижение на фондовых рынках
В ближайшее время следует ожидать коррекции фондовых индексов и дальнейшего снижения роста ВВП. Об этом заявил министр финансов Алексей Кудрин, выступая на заседании расширенной коллегии Минфина России.
По его словам, некоторый рост мировых фондовых индексов и повышение цены на нефть «не должны нас расслаблять». «Это временное улучшение, и с учетом основных индикаторов американской и мировой экономики, которые ухудшаются по ключевым своим показателям в ближайшее время, будет новая коррекция и новое снижение будь то фондовых рынков… мы будем иметь снижение роста ВВП», - отметил Кудрин.
Он напомнил, что можно ожидать еще более глубокую мировую рецессию. «Вызовы мирового кризиса сохраняются», - заявил Кудрин.
Минфин ожидает вторую волну проблем в финансовой системе из-за невозврата кредитов банкам. «Мы ожидаем второй волны проблем, в том числе в финансовой системе», - сказал министр финансов Алексей Кудрин.
«Будет волна в связи с невозвратом кредитов банкам реальным сектором», - сказал он. Кудрин пояснил, что в последние месяцы значительно снизился спрос на многие виды товаров. Поэтому многие предприятия, которые рассчитывали на рост спроса и прибыль от реализации продуктов, не смогут вернуть кредиты.
Коментар
-
Forex Master
Купил съм едни акции с профит от паунд- йена и както се влачи борсата и паунд-йена ще я бие по доходност скоро акциите ще ги удвоя като нищо и дори си мисля да ги купя три пъти. Обаче паунда има много път да извърви срещу йената и там може да се направи доходност. Пазарите в момента са страшно лесни , уникална ситуация и действително могат да се изкарат пари , 20% лихва не е нищо.Ако погледнеш във валутна преди година съм споделял че от това че съм се мъчил с пазарите за цала година малко над 10% съм изкарал.Откровенно съм на мнение че сега подаряват пари и дори се питам откъде ще ги вземат. Но като гледах как мъчат вчера да скъсят Дау в ралито масово си мисля че се тревожа за нероден Петко.Няма ли сайтове и форуми за депозити и ловци на лихви , вземети си направете и всеки с бизнеса си.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от АйъПървоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от ShemataКакво стана??? Свърши ли кризата???
Някой да се обади на Трише и Бернанке да им съобщи новината :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от B.Grahamи сега хората с кеш попълват запасите.
Коментар
Коментар