If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отчетът май не се хареса на спекулантите. Иначе брутално тримесечие за банката, но прави големи обезценки (48м) и преоценка за 41м допълнително (загуби от нетъргуеми финансови активи, задължително отчитани по справедлива стойност в печалбата или загубата), което удря последния ред в отчета..
48 милиона са преоценки на дългови ценни книжа, които са котирани. Това не е реална загуба, тъй като книжата в общия случай се държат до падеж. Наистина брутално тримесечие за банката и поводи за оптимизъм за 2024г.
Отчетът май не се хареса на спекулантите. Иначе брутално тримесечие за банката, но прави големи обезценки (48м) и преоценка за 41м допълнително (загуби от нетъргуеми финансови активи, задължително отчитани по справедлива стойност в печалбата или загубата), което удря последния ред в отчета..
Инвесторе,
нямаше нищо неприемливо в мнението на Zdravko74. Ако мажовците /както и в хим/ бяха други и цените на акциите щяха да са други. Спрете да триете читави мнения, по темите е пълно с безумия и обиди, а Вие посягате само на негативни за мажовците мнения.
Една от многото причини да си бия камшика от БГ е това робско мислене. В този случай се касае за самоцензура, където е пълно из медиите в БГ.
.........
Да, на някои хора не им харесва банката... на мен пък ми е любимата банка с вече почти 100% виртуален профит. Но както се казва "кучетата си лаят -- кервана си върви, на Цеко му е през ... и си кара ски"!
Инвесторе,
нямаше нищо неприемливо в мнението на Zdravko74. Ако мажовците /както и в хим/ бяха други и цените на акциите щяха да са други. Спрете да триете читави мнения, по темите е пълно с безумия и обиди, а Вие посягате само на негативни за мажовците мнения.
При банките най важни са провизиите ;-)
Виж на публичните американските банки кви нови провизии има :-)
ПИБ провизира между 30-35 мио на тримесечие - с огромна разлика над всички останали БГ банки. И въпреки това ще спечели над 200 мио тази година. Изводите оставям на пазара, а аз си чакам на държавата да й излезе позицията тук
Фаворитът ми за тази година започва обещаващо. И няма как да е по друг начин - не знам дали ще има друга публична компания, която да спечели над 200 мио / консолидирано / през 2023 г. За 2024 очаквам дори още по-голяма печалба. Да видим дали няма да направим и сефтето с дивидента лятото.
При банките най важни са провизиите ;-)
Виж на публичните американските банки кви нови провизии има :-)
Фаворитът ми за тази година започва обещаващо. И няма как да е по друг начин - не знам дали ще има друга публична компания, която да спечели над 200 мио / консолидирано / през 2023 г. За 2024 очаквам дори още по-голяма печалба. Да видим дали няма да направим и сефтето с дивидента лятото.
Колко печалба има с тоя мажоритар няма никакво значение.
А дивидент със сигурност няма да има.
Коментар