Айде сега, доводи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениетова чудо е за златен скунс, не за дружество с принос към пазара
Коментар
-
SOFIX 5 дни е надолу ... Логично е и тук да има продажби до изясняване на ситуацията на чуждите борси. На нашата борса има и доста други свестни компании с дори по-големи спадове в цената. Китайската бораса обърка малко картината, но може би след вчеращното рязко спадане на американските борси и последващото почти пълно възстановяване ще се спре спада и ще се възстанови тенденцията на възстановяване. Така или иначе нашият пазар е доста невъзстановен спрямо останалите и би трябвало спада да е по малък. Още чуждите инвеститори не са много което означава, че вероятно спадовете от външен страх от нестабилност няма да са са толкова големи дори ако Китай продължи да притеснява пазарите.
Естествено разсъжденията ми са само мое лично мнение. Вероятно и аз ще изчакам края на спада преди да започна да купувам неАСДИЦ акции.Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениеСирма не е "еднорог" така че очакванията на ИПОто си бяха доста завишени.
пробие ли под уефче, ще стане интересно.
имаше една подобна компания Бианор, какво стаба с нея, след като направи "цветущо" ИПО?
То няма правила, няма нищо.Last edited by aleks262; 21.01.2016, 16:37.
Коментар
-
Сирма Груп с награда за най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през 2015
http://www.manager.bg/%D1%84%D0%B8%D...%B5%D0%B7-2015Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
Коментар
-
Още от 2007 на БФБ обективните и аргументирани мнения не са на почит. Всичко трябва или ще ходи нагоре!
Сирма бих ги купувал на 70 стотинки и то след 2-3 отчета. Купилите тарикати дори не са чели проспекта с култовата страница 51! Най-забавното четиво напоследък. По принцип ИПО са препоръчителни за хора с опит в оценяването и отново за жалост Сирма и Елена ви сложиха динената кора. Питайте някой втори курс по счетоводство ако не ви се занимава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАми кажи какви транзакции ти трябват. Сега погледнах и има доста comps за следните сектори:
1. Oil and Gas engineering services
2. Oil and Gas equipment manufacturers
3. Oil and Gas marine services
4. Oil and Gas seismic services
5. Oil and Gas professional services
6. Oil and Gas information technology
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение+++
То и сега я промотират газ-та ....ти кажи как и са мултипълите спрямо навън, че мен ще ме направят на попара...
1. Oil and Gas engineering services
2. Oil and Gas equipment manufacturers
3. Oil and Gas marine services
4. Oil and Gas seismic services
5. Oil and Gas professional services
6. Oil and Gas information technology
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеМного чепат човек си!
Виж ми постингите от края на 2007г и ми кажи дали има какъвто и да било позитивен сентимент относно БФБ или покупка на акции на фантастичните цени, на които тогава се търгуваха. И после ми твърдиш, че сигурно съм загубил пари от акции!
Аз цялата 2008 реално я прекарах шорт на всичко европейско и американско (в България нямаше как). Да, губил съм, не може всички трейдове да са печеливши, но е смешно да говориш за мой загуби след като с рядки изключения всички на БФБ са/сте загубили пари от тогава. Все пак индекса слезе от 2,000 и сега е на 450 пункта 8 години по-късно!
Бях на среща на инвеститорите в София през декември 2007 и много от присъстващите тук говореха колко били поевтинели акциите за последното тримесечие и как яко купували. Императорът много ми маркетираше Софарма на 9лв тогава, а имаше един дето си беше нашил всичките пари в Добив на нефт и газ АД в края на 2007 и ме агитираше и аз да си купя. Императорът отдавна продаде СФАРМ, но онзи другият няма да се изненадам ако прз 2009 се е самоубил след колосалните си загуби.
Нямам проблем да давам инфо за сектори в чужбина и мултипълс. Все пак не всеки индивидуален инвеститор в БГ има достъп до рисърч, така че гледам да помогна с каквото мога.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеМного чепат човек си!
Виж ми постингите от края на 2007г и ми кажи дали има какъвто и да било позитивен сентимент относно БФБ или покупка на акции на фантастичните цени, на които тогава се търгуваха. И после ми твърдиш, че сигурно съм загубил пари от акции!
Аз цялата 2008 реално я прекарах шорт на всичко европейско и американско (в България нямаше как). Да, губил съм, не може всички трейдове да са печеливши, но е смешно да говориш за мой загуби след като с рядки изключения всички на БФБ са/сте загубили пари от тогава. Все пак индекса слезе от 2,000 и сега е на 450 пункта 8 години по-късно!
Бях на среща на инвеститорите в София през декември 2007 и много от присъстващите тук говореха колко били поевтинели акциите за последното тримесечие и как яко купували. Императорът много ми маркетираше Софарма на 9лв тогава, а имаше един дето си беше нашил всичките пари в Добив на нефт и газ АД в края на 2007 и ме агитираше и аз да си купя. Императорът отдавна продаде СФАРМ, но онзи другият няма да се изненадам ако прз 2009 се е самоубил след колосалните си загуби.
Нямам проблем да давам инфо за сектори в чужбина и мултипълс. Все пак не всеки индивидуален инвеститор в БГ има достъп до рисърч, така че гледам да помогна с каквото мога.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
То и сега я промотират газ-та ....ти кажи как и са мултипълите спрямо навън, че мен ще ме направят на попара...
Коментар
Коментар