Първоначално изпратено от obafeme
Разгледай мнение
Виж ми постингите от края на 2007г и ми кажи дали има какъвто и да било позитивен сентимент относно БФБ или покупка на акции на фантастичните цени, на които тогава се търгуваха. И после ми твърдиш, че сигурно съм загубил пари от акции!
Аз цялата 2008 реално я прекарах шорт на всичко европейско и американско (в България нямаше как). Да, губил съм, не може всички трейдове да са печеливши, но е смешно да говориш за мой загуби след като с рядки изключения всички на БФБ са/сте загубили пари от тогава. Все пак индекса слезе от 2,000 и сега е на 450 пункта 8 години по-късно!
Бях на среща на инвеститорите в София през декември 2007 и много от присъстващите тук говореха колко били поевтинели акциите за последното тримесечие и как яко купували. Императорът много ми маркетираше Софарма на 9лв тогава, а имаше един дето си беше нашил всичките пари в Добив на нефт и газ АД в края на 2007 и ме агитираше и аз да си купя. Императорът отдавна продаде СФАРМ, но онзи другият няма да се изненадам ако прз 2009 се е самоубил след колосалните си загуби.
Нямам проблем да давам инфо за сектори в чужбина и мултипълс. Все пак не всеки индивидуален инвеститор в БГ има достъп до рисърч, така че гледам да помогна с каквото мога.
Коментар