If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ауууууууууу дали хвръчат маржин колове.
Американците купували. Ще поизчакам с мината. Ще я взема по-евтино. Усещам го.
Има още кръвчица да се пролее
Мюлерът надуши кръвчицата още на 04,05 лето 21 първо. Но........... Трябва събитие. Без него няма да потекът реки от сълзи. Знам, че Угур Бей яде от моя памук и баклава. Да са му честити.
Пазарът кефи максимално. Най-накрая да има някакво значение какво си купил. В случая тръби/газ/нафта ме правят зелен, ама и въглищата не се дават. CRK снощи му се маех, че е на невъзможна направо цена. Не го взех, защото вече ме е страх с този газ преди лято. Иначе не бих купувал от сурналите се тех шитните, даже бих продавал.
Viohalco. Белгийска, държат Sidenor в Гърция и чрез нея и Стомана Перник. Market Cap 1.32B, P/E~60, P/B~1. По критерия за старост, основана 1937.
Направо като по поръчка. Коджа мерси! Няма да взимам обаче веднага. Почвам да я следя, защото ми идва една идея по-скъпа от очакваното, особено за гръцка компания.
Един съвсем сериозен въпрос. Не се шегувах, когато казах на нашето Кате Вуд да започва бизнес със скрап. Чак след като го написах, се сетих да купувам shcn и подобни, ако и да бяха нарисувани още миналата година. В ситуацията на хиперинфлация, в която се намираме, имат още МНОГО нагоре, но ми се иска да намаля политическия риск и търся неамерикански компании, но да са стабилни, по-старички, >500 млн. капитализация. Най-добре да имат обекти в няколко държави.
Един съвсем сериозен въпрос. Не се шегувах, когато казах на нашето Кате Вуд да започва бизнес със скрап. Чак след като го написах, се сетих да купувам shcn и подобни, ако и да бяха нарисувани още миналата година. В ситуацията на хиперинфлация, в която се намираме, имат още МНОГО нагоре, но ми се иска да намаля политическия риск и търся неамерикански компании, но да са стабилни, по-старички, >500 млн. капитализация. Най-добре да имат обекти в няколко държави.
Viohalco. Белгийска, държат Sidenor в Гърция и чрез нея и Стомана Перник. Market Cap 1.32B, P/E~60, P/B~1. По критерия за старост, основана 1937.
Всъщност най-важното си остава да имаш винаги свободен капитал както, да си смел и решителен и да си трезвомислещ. И по трите точки се дъня и от там ми идват основните загуби
Ами трудно е да останеш безпристрастен при по-големи реални суми. Трябва си опит.
...Опитай с компании, за които абсолютно нищо не знаеш, може да са даже произволни...
Има резон. Аз тествам с компании, които много добре знам и следя постоянно и съотвено имам предварителни очаквания и предубеждения. Ще пробвам и ще кажа какъв е резултата с абсолютно произволни.
Всъщност най-важното си остава да имаш винаги свободен капитал както, да си смел и решителен и да си трезвомислещ. И по трите точки се дъня и от там ми идват основните загуби
Коментар