IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Зависи колко са разпространени. Т.е. какъв им е обема. Ако обема е голям - т.е стотици милиарди и нагоре - което си е възможност.

Е в такъв случай може да видиш как реагира пазара след фалита на Енрон

Енрон е друга бира,там измамите бяха чисто счетоводни.Мениджърите крадяха от акционерите и си пълнеха банковите сметки.Не мисля,че тази дребна компания ще създаде такъв трус,но ще видим
    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Охо...баба Йелън била взела персонално $800К от Citadel за консултация тия дни, очевидно е в каква връзка. За които не знаят, Citadel са тези които реално изпълняват ордерите на клиентите на Robinhood (като ги frontrun-ват) и плащат комисионна на Robinhood, затова за клиентите търговията е "без комисионна". Само, че четох една статия, че май в договорена врътка (на Citadel и Robinhood) - голяма част от ордерите въобще не са били изпълнявани на борсата т.е. не е имало реални покупки. Затова се е стигнало до там да трябва да се ограничи търговията до макс 1 акция и последно даже четох, че тегленията от Robinhood са ограничени. Май са затънали до уши у гюбрето. Та затова е била тая "консултация", да се "оправят" работите.
      Аз на това му викам рушветче, ама то какъвто президента, такъв ще е и финансовия министър. Сори че си останах стара консерва и тъй и не можах да се науча "по-либерално" да гледам на нещата.

https://www.youtube.com/watch?v=eY85f9V6ySM

Все по-ясно е, че всичко ще се реши задкулисно, с размяна на едни куфарчета пълни с кеш (прясно напечатан) и тъй...
      Last edited by Д.Петков; 01.02.2021, 16:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Доста години са си затваряли очите от SEC. Проблемът трябва да се разглежда на политическо и регулаторно ниво. Ще видим новата администрация дали ще замаже проблема само, като вкарат някой в затвора и продължат постарому.
        Никой няма да вкарат в затвора.Ще кажат,че е компютърна грешка,за де не лъснат манипулациите с високо честотната търговия,ще забранят или ограничат достъпа до информация за дребните инвеститори за шортнатите акции.Ще накажат някой дребен чиновник от регулаторните органи и случаят приключва.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
          Прецаканите хеджфондове сега сигурно се скъсват да купуват кол опции за да компенсират. Само някои тук си мислят, че са глупави. Само че с глупост милиардер се не става
          Е да,те няма какво друго да правят.Не е лесно да се изтъпаниш пред акционерите на фонда и да кажеш,съжалявам,за загубите ВИ,но дребните трейдъри ни надиграха можете да пиете по една студена вода.Това може само някой форумен герой да си го помисли.Ще стискат до последно и ще прилагат най различни техники да излязат сухи от водата или поне с по малки поражения.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Да де, ама не точно. Имали 21 дни гратисен да върнат акцията, а като изтече просто го отбелязват и не предприемат нищо. Плюс могат да създават от нищото акции с опциите, които уж трябва да покрият, ама друг път. Прочети двата линка + гледай видеото, ще те заболи главата. Обясняват как един купил 100% от капитала на една компания, документирано става пълен собственик, а на борсата продължават да циркулират няколко милиона акции.
            И какъв е проблема да циркулират, собственика ги е отдал под наем срещу лихва.И това ли не ти е ясно.Ми почти всички брокери дават информация за това дали може да се шорти дадена акция или не.Ако не може собствениците си държат акциите и не ги отдават под наем.

Коментар

• сега си играх да погледна какво става с притежаваните акции от GME. Това там е пародия на справедлива борса

от 71 милиона общо издадени акции институционални инвеститори притежават 122.04% - да някои е продал на договорни, взаимни и пенсионни фондове екста 14 милиона акции които не е ясно как съществуват.

Нещата стават още по странни като се сложат инсайдерите - те притежават още 27.33% ? По колко пъти тук е продавана една акция. Още по странното е че тук няма акциите на ритейла - къде тук е моята една акция и има ли я изобщо

В същото време докладваните продадени на късо акции са 61.78 милиона. Което означава че пак се губят много акции, които се водят че се притежават от някой, но не е ясно кой е продал и дори издал

данните са от тук https://finance.yahoo.com/quote/GME/...atistics?p=GME

Коментар

• Няма да посмеят така грубо. ... пък може и да са чак толкова тъпи, знам ли

Коментар

• Jim Spellman/Getty Images Nasdaq CEO Adena Friedman told CNBC the exchange tracks social media chatter. She said the Nasdaq will halt trading ...

Коментар

Според мен ~0%. Писах го и по-долу, ще направят ВСИЧКО, за да успокоят ситуацията. Цената няма значение, ще му "мислят" после.
                    А мислиш ли, че днес ще оставят пазара без намеса. Всъщност то няма как да го знаеш нито ти, нито някой друг тук, но ми е любопитно.

Коментар

Точно защото погледнах че си писал за това, но не си разбрал схемите, по които става пуснах поста към теб. Нещата не са така както си мислиш, много по-незаконни са
                      ravnovesie разбирам от клиринг и сетълмент, но тоя линк, дето го пусна за Counterfeiting Stock 2.0, уби детското в мен
                      Номерата на банкерите са детска градина в сравнение тия на прайм брокерите и ДТСС. Нямам думи, онемях....
                      П.С. Собствениците на ФЕД и ДТСС са едни и същи май
                      П.П.С. Коментарите ми от днес за шортването на над 100% от капитала на дадена компания, и как борсата и депозитара трябва да го знаят и ограничават, губят всякакъв смисъл след прочетеното. Наистина повярвах, че Америка е страната на неограничените възможности. Във всякакъв смисъл, очевидно.
                      Last edited by Kildirim_Bei; 01.02.2021, 14:45.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Ако тези схеми наистина са били широко разпространени и сега се измъкват каква е вероятността това да потопи пазарите? Сериозен въпрос, без ирония или реторика.
                        Според мен ~0%. Писах го и по-долу, ще направят ВСИЧКО, за да успокоят ситуацията. Цената няма значение, ще му "мислят" после.

===

За фалшивите... признавам, че далеч не всичко ми е ясно. Предполагам, че го схващам ~50%. Духът на закона определено е погазен, но чисто процедурно има такива възможности. Включително амнистията за фалшивите акции... това специално ме потресе. Представям си при ETF-ите какъв мазьоч е.... и пичът от Overstock е руски агент, разбираш ли.
                        Last edited by terziеv; 01.02.2021, 14:00.

Коментар

Ако тези схеми наистина са били широко разпространени и сега се измъкват каква е вероятността това да потопи пазарите? Сериозен въпрос, без ирония или реторика.
                          Зависи колко са разпространени. Т.е. какъв им е обема. Ако обема е голям - т.е стотици милиарди и нагоре - което си е възможност.

Е в такъв случай може да видиш как реагира пазара след фалита на Енрон

Коментар

между другото сериозното разпространение на подобни схеми е възможната причина и да пада пазара миналата седмица. Ако сега са се спекли че една камара милиардери ще си правят компания в някой луксозен затвор ще гледат да покрият колкото се може повече от подобни манипулации. А това става само с развързване на позиции, което често си води и до сривове. Вече навсякъде се говори за фалшифициране на акции, което поне според това проучване се наказва като фалшифициране на пари.

Коментар

ravnovеsie , знам, че ти не си "цаца", "ритейл" и "стадо", ама поне за целите на дискусията е хубаво да поглеждаш какво се пише във форума. Ако и да съм тъп ритейл.
                              Точно защото погледнах че си писал за това, но не си разбрал схемите, по които става пуснах поста към теб. Нещата не са така както си мислиш, много по-незаконни са

Коментар

• ravnovеsie , знам, че ти не си "цаца", "ритейл" и "стадо", ама поне за целите на дискусията е хубаво да поглеждаш какво се пише във форума. Ако и да съм тъп ритейл.

Коментар

Working...
                                X