If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
MERKEL SAYS SURE CHINA WILL DO EVERYTHING IT CAN TO STABILISE THE SITUATION THERE
Има нещо гнило в Китай. Макар и с огромни резерви по абсолютна стойност, те няма да бъдат достатъчни да стабилизират един срив на плановата икономика там. (Засега втората в Света)
Дали ще са дълговете на провинциите или нещо друго, но нещо голямо и миризливо се пече там и скоро ще се види.
Ние с вас не го знаем, но усещаме полъха му.
Рано е да се влизат дълги засега. Рискът е огромен.
Успех!
Миризма на гнило се долавя от някъде почти постоянно, на мен например тесните рейнджове в първото полугодие ми бяха изключително странни при волатилността, която имаше на всики останали пазари, доларът растеше като побъркан, а пазара не падаше... Така или иначе все още нямам опит, на истинските пазари съм само от 2 години, хубавото е, че се разминавам без наистина сериозни грешки засега. Знам обаче, че рискови премии се събират от поемане на риск, така че си отигравам вижданията и нямам проблем бързо да ги променям, а поне риск мениджмънта ми мисля, че донякъде е на ниво.
Успех и на теб.
За мен балона в облигациите свършва когато ФЕД почне да ги продава, а не когато вдигне лихвите. Понеже не чакам чак такава магария си мисля, че имаме оформени и връх, и дъно от днес и доста време ще се клатушкаме между тях. Така че съм дълъг, но нямам прекалени очаквания.
MERKEL SAYS SURE CHINA WILL DO EVERYTHING IT CAN TO STABILISE THE SITUATION THERE
Има нещо гнило в Китай. Макар и с огромни резерви по абсолютна стойност, те няма да бъдат достатъчни да стабилизират един срив на плановата икономика там. (Засега втората в Света)
Дали ще са дълговете на провинциите или нещо друго, но нещо голямо и миризливо се пече там и скоро ще се види.
Ние с вас не го знаем, но усещаме полъха му.
Рано е да се влизат дълги засега. Рискът е огромен.
За мен балона в облигациите свършва когато ФЕД почне да ги продава, а не когато вдигне лихвите. Понеже не чакам чак такава магария си мисля, че имаме оформени и връх, и дъно от днес и доста време ще се клатушкаме между тях. Така че съм дълъг, но нямам прекалени очаквания.
ФЕД все още купуват. Ще спрат да реинвестират парите от падежиращите когато вдигнат лихвите.
Честно казано и на мен ми е странно, иначе бичето настроение поспадна мисля, май в следващите половин-една година няма да видим нови върхове
Аз лично съм си бик. Но смятам че пазара на облигации в даден момент ще предизвика някакъв спад и при акциите. Кога ще е този спад и колко ще е дълбок си е божа работа. Освен ако икономиките не ускорят прилично преди това. Което все пак не изглежда чак толкова вероятно.
но към момента смятам за необосновано да съм нетно къс.
Странно ми е, че при такива спадове - никой от ФЕД дума не обели. Нито от ECB, нито от BoJ. Мисля по въпроса защо го правят....
И ми е интерсно мисленето на хората тук, защото повечето са бичи настроени.
Естествено - желая им успех!
Честно казано и на мен ми е странно, иначе бичето настроение поспадна мисля, май в следващите половин-една година няма да видим нови върхове
Е, ти за един ден всичко искаш да вземе, още няколко и ще отиде на 61,8
Странно ми е, че при такива спадове - никой от ФЕД дума не обели. Нито от ECB, нито от BoJ. Мисля по въпроса защо го правят....
И ми е интерсно мисленето на хората тук, защото повечето са бичи настроени.
Естествено - желая им успех!
Ето това показва графиката, която толкова отричаш - днес имаме закриване на плюс на бичите хеджиращи позиции. Въпросът е какво ще стане по-нататък, а сме само понеделник.... но няма да е лошо още малко нагоре.
Коментар