If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Какво ще преведеш, като дори не си я прочел правилно
Изобщо наясно ли си за каква ефективност се пише в нея...
Прочел съм я, разбрал и частично превел за вас.
Генерираната от вятъра енергия, разделена на площта на станциите (плътността на генерация), е до 100 пъти по-малка от очакваните или предвидени стойности.
Ти надали си чел, обаче. Действаш по принципа "дай аз да се изсера на метеното", щото друго не можеш, най-вероятно.
Нямам против да съм овца в области, далеч от професията ми.
Но, хора, това е научна статия от най-високо ниво, а не от некой интернетен филанкишия, зад която няколко учени от световно ниво застават с имената си, кариерата си и авторитета си пред цялото научно и останало общество.
Имам чувството, че и да я преведа, пак ще си затваряте очите пред фактите и ще вярвате на раздудата история с възобновяемите източници на енергия.
Какво ще преведеш, като дори не си я прочел правилно
Изобщо наясно ли си за каква ефективност се пише в нея...
Пирамиде,
бях шашнат да прочета в тази статия, че енергийната ефективност на големите ветрени ферми е 100 (сто) пъти по-ниска, отколкото се е смятало, а тази на слънчевите - десет пъти по-ниска.
А източникът ми се струва от най-висока достоверност.
И това не е извън темата, защото в зареждането на електричките горепосочените енергийни източници също участват.
Да, щат участва, вярно. Ама аз все по-съм скептичен дали ще произвеждат точно, кога е потребно...
Туй е щото си овца без никакъв опит = и вярваш сляпо на всяка статия
Нямам против да съм овца в области, далеч от професията ми.
Но, хора, това е научна статия от най-високо ниво, а не от некой интернетен филанкишия, зад която няколко учени от световно ниво застават с имената си, кариерата си и авторитета си пред цялото научно и останало общество.
Имам чувството, че и да я преведа, пак ще си затваряте очите пред фактите и ще вярвате на раздудата история с възобновяемите източници на енергия.
Пирамиде,
бях шашнат да прочета в тази статия, че енергийната ефективност на големите ветрени ферми е 100 (сто) пъти по-ниска, отколкото се е смятало, а тази на слънчевите - десет пъти по-ниска.
И това не е извън темата, защото в зареждането на електричките горепосочените енергийни източници също участват.
Туй е щото си овца без никакъв опит = и вярваш сляпо на всяка статия Няма такъв филм като грешка в пъти, точно пък в тая област всичко е изчислено, измерено и вече въведено в експлоатация в последните 10ина години, ръстът е експоненционален.
Хоризонт дори 10 години е нереален предвид темпото с което се развива сектора.
Пирамиде,
Това е група учени от Харвардския университет, уважавана на най-високо ниво научна институция, публикувала изследването си в свое научно списание и в списанието Nature, откъдето взех и пуснах препратката.
Това за 1000-те години, в което не си вникнал, е в следващия смисъл: ако има екологичен ефект за намаляване на температурата на Земята от използването на вятърна генерация, то той ще се усети чак след хиляда години; сегашния, моментен ефект на използване на вятърните мелници, обаче, е местно затопляне на атмосферата в сравнение с това ако се изгаряха горива за добив на същата тази енергия.
Местно но, където се произвеждат същите тези „мелници”. И то, едва осезаемо. Важното е че, след тяхното пускане в работа, се намалява потреблението от Пушилките. Защото, все отнякъде, трябва да се започне, нали? Друг въпрос, защо все повече хора са като овце и сляпо повтарят и глупостите, които първите правят.
Само мярнах че тоя идиот прогнозира с хоризонт 1000 години и спрях да чета. Умно от негова страна, никой не може да го опровергае а и никой няма да се занимава с такива глупости, само не знам защо ти ни занимаваш.
Това е група учени от Харвардския университет, уважавана на най-високо ниво научна институция, публикувала изследването си в свое научно списание и в списанието Nature, откъдето взех и пуснах препратката.
Това за 1000-те години, в което не си вникнал, е в следващия смисъл: ако има екологичен ефект за намаляване на температурата на Земята от използването на вятърна генерация, то той ще се усети чак след хиляда години; сегашния, моментен ефект на използване на вятърните мелници, обаче, е местно затопляне на атмосферата в сравнение с това ако се изгаряха горива за добив на същата тази енергия.
Преждевременните слухове за ефективността на големи ветрогенераторни и слънчеви ферми се оказват силно преувеличени. Десетки и стотици пъти преувеличени. Казват специалисти от Харвардския ун-т.
Самоцитирам се:
Само мярнах че тоя идиот прогнозира с хоризонт 1000 години и спрях да чета. Умно от негова страна, никой не може да го опровергае а и никой няма да се занимава с такива глупости, само не знам защо ти ни занимаваш.
Pyramid - няма да се увеличи потреблението на ток от мрежата, точно обратното ще направят електричките. Производството на ток със соларни панели и ветрогенератори не е скъпо...
Преждевременните слухове за ефективността на големи ветрогенераторни и слънчеви ферми се оказват силно преувеличени. Десетки и стотици пъти преувеличени. Казват специалисти от Харвардския ун-т.
Самоцитирам се:
След като учените вече разполагат с много повече данни за построените ветрогенераторни станции, наблюденията и изчисленията им показват доста по-отрицателна картина на тези ВЕИ. Изследването се базира на данни от 416 ветрогенераторни станции и 1150 слънчево батерийни станции.
От статия на водещи по темата учени от Харвардския институт. Става въпрос за големи large scale ветрогенераторни станции.
Ветрогенераторните станции от голям мащаб досега са надценявани като ефективност и благоприятно екологично влияние. Подобно е и за слънчевите батерии, но в по-малка степен.
Генерираната от вятъра енергия, разделена на площта на станциите (плътността на генерация), е до 100 пъти по-малка от очакваните или предвидени стойности. Соларните панели дават 10 пъти повече генерация, делена на площ на станцията, но все пак е много по-малка от предвидената от специалистите преди.
Вятърните станции затоплят климата. Това е подтвърдено от 10 други изследвания. Наблюдава се даже и при малки вятърни станции. Затоплящият ефект на ветрогенерирането е по-голям от съответстващото му намаляване на генериране от газ и въглища. Обяснява се с това, че намаляването на температурата от намаляване на горене на газ и въглища представлява дълговременен акумулиращ глобален процес и ефектът му би се усетил след много години, докато ветрогенераторите въздействат веднага и на място. "Ако мислите за следващите 10 години, ефектът на ветрогенериране е затопляне на климата. Ефектът на намаляване на температурата от елиминиране на горенето на газ и въглища ще усети като положителен в следващите хиляда години".
Затоплящият ефект на слънчевите станции е 10 пъти по-малък от този на ветрогенераторните.
“If your perspective is the next 10 years, wind power actually has — in some respects — more climate impact than coal or gas. If your perspective is the next thousand years, then wind power has enormously less climatic impact than coal or gas.”
— David Keith
От себе си ще добавя, че затоплянето на земния климат вследствие отделянето на въглероден двуокис при изгарянето на газ, бензин и въглища, все още не е доказан научно и е възможно и никога да не се докаже.
Breh мама му стара, я обясни как става тази работа, аз плащам на еон 23 цента, ама ще спестявам 24 цента- дай малко информация
А за другото е така- цената в германия е 23-24 цента, в бг - 23 стотинки на КВ, а цените на системите са едни и същи
Кьорав ли си, къв си - точно тва дето го плащаш, ще си го произведеш и консумираш Има цени и 21 цента за началния период в промо, после ходят до 29 - все тая. Аз не говоря наизуст бре, всичко е минало и през оферти, и инсталация - реални, не въображаеми от калкулатори
... в България. Но в Германия спестяваш не 11 цента, а 24 цента на кВтч. А цената на инсталираната система е почти същата. Следователно РОИ-то става двойно и се изплаща за 8 години само, след което и остават 12 години живот. Сметката излиза
Breh мама му стара, я обясни как става тази работа, аз плащам на еон 23 цента, ама ще спестявам 24 цента- дай малко информация
А за другото е така- цената в германия е 23-24 цента, в бг - 23 стотинки на КВ, а цените на системите са едни и същи
Аз точно това ти казах. Стимулират ги да поставят соларни системи, като изкупуват произведения ток по скъпо от доставения. То е същото, което ти казваш за споделени батерии. Ако не те стимулират е крайно неефективно. Като електричките.
Ти колко ток си продал, та продължаваш да пишеш такива глупотевини? Мина времето, когато беше изгодно да продаваш ток - и то мина преди 10 години.
Споделените батерии НЕ СА стимул. И това не си схванал.
Причината е че спестяваш директно таксите за достъп и за пренос - а те са половината от крайната цена на тока
Споделените батерии са механизъм да ползваш енергия от мрежата, но и да доставяш от своята батерия енергия към други абонати на твоя оператор при нужда.В определен размер е напълно безплатно. Изискванията са договор, батерия и допълнителен електромер от съответния оператор.
Така е за сезоните, спор няма.
Аз точно това ти казах. Стимулират ги да поставят соларни системи, като изкупуват произведения ток по скъпо от доставения. То е същото, което ти казваш за споделени батерии. Ако не те стимулират е крайно неефективно. Като електричките.
Коментар