Pyramid, за порьозните електроди, сетих се че такива е много по добре да се направят и ще вдигнат много енергийната плътност на клетката - батерията. Първо се поинформирах за графена, поразгледах какво пишат че правят и за нанотръбите че ако успеят да ги налепят на подложка така че да се получи нещо като пчелна пита този електрод ще е много ефективен. Но това е проблем, а графена понеже е един тънък слой не поема голям заряд, пишеха някъде в Австралия няколко слоя графен един върху друг и ги перхорират така че зарядите да могат да преминат до всички слоеве. Много по добър вариант е порьозна структура и може да се направят с такава и метали и графит. Преди много време имах едни познати, понеже имаше лаболатория и някакви условия бяха ми показали как опитват да правят изкуствени диаманти, защото и аз го бях чел някъде по него време беше се случило това откритие. Мисля че някакъв поляк открива как да прави големи диаманти. Та те това се мъчеха на база познания как се правят технически, за тях имаше повече информация, то е по скоро диамантен прах. Та те получаваха порьозна структура с много тънки - финни стени и учудващо стравнително здрава механично, като я разчупиш не се виждат с просто око стените колко са дебели и изненадата беше че и с микроскоп пак същата работа..странно нали. По този начин медна пластина също се превръщаше в такава гъба, парче керамика, дори тебешир бяха пробвали, графит е ясно той беше първата проба с надеждата да стане голям диамант. Сега такива технически диаманти се правят по едри, но по съвсем друг начин, постановката им беше тотално погрешна. Но ефекта съм сигурен ако се приложи за електроди на батерии, които няма да се навиват, огъват..това ще бъдат доста добри електроди.

Коментар