IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    на ушолог
    Уховед.

Коментар

• безимeн - не съм никаква хубава Дани, ти не си добре и най добре е да вземеш мерки вместо да ни помагаш тука и да ни ограмотяваш. Как си със слуха ? Чуй един дизелов двигател как трака и го сравни с един бензинов и особенно бензиновия ако е на газ и докрадвай какво си чул да видим трябва ли да ходиш на ушолог или няма нужда.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Ето един сериозен анализ на загубите в електричките.

Measurement of power loss during electric vehicle charging and discharging

https://www.sciencedirect.com/scienc...60544217303730

Коментар

• Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнение

Пирамида обясни, защо късно го е разбрал.
          Склонен съм да му повярвам.
          Факти, пусто.

Коментар

• И.Зверов - не знам защо си мислиш че в дейността на правителствата има някакво желание да се сътвори нещо добро и по прогресивно, те просто гледат да са на власт за да се облагодетелстват от нея. Кой луд би им казал че е създал някакъв нов източник на енергия точно пък на тях, нали те са обвързани с тези които печелят най яко в момента от петрол, въглища, газ и ...и просто ще пратят някой да го гръмне.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              „След като разглобихме Model 3 разбрахме, че ще трябва да правим наново Audi и Porsche“

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...uZ0H9HYeubbmQA
              За тесла килърите се говори от 2012 год. Обаче всички са поне 5-6 години след тесла технологично.
              Автора малко е пообъркал източниците на информация. Мънро от половин година разправя, че маржа от Модел 3 е над 20-25%. Критиките му бяха, че повечето авто производители не биха използвали толкова твърд материал и сложна конструкция за купето, защото оскъпява цената. Само дето Модел 3 е най-сигурната кола в тестовете на NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin

хахаха, и на мен това ми мина през ума, ама не бях сигурен- в тамошното енерго сигурно работят само мангали
                Пирамида обясни, защо късно го е разбрал.
                Склонен съм да му повярвам.

Коментар

Сега без майтап.

Докато не е създадена технология за прерабатка или рециклиране на литиевите батерии, за мен електричките не са по-малък замърсител от девегичките, а са по-голям - за мен "замърсяването" с въглероден двуокис е смехотворна теза.

Като се организира рециклиране на батериите - те ти още един разход на енергия.

Цялата тази политическо-икономическа промоция на електричките за мен има практичен смисъл, само ако правителствата тайно знаят, че сме пред прага на въвеждане на принципно нова успешна по-добра технология на добив на енергия.
                  Не обобщавай. Нашето не знае неговите хора какво правят, та се налага друг да им хортува.

Коментар

• Сега без майтап.

Докато не е създадена технология за прерабатка или рециклиране на литиевите батерии, за мен електричките не са по-малък замърсител от девегичките, а са по-голям - за мен "замърсяването" с въглероден двуокис е смехотворна теза.

Като се организира рециклиране на батериите - те ти още един разход на енергия.

Цялата тази политическо-икономическа промоция на електричките за мен има практичен смисъл, само ако правителствата тайно знаят, че сме пред прага на въвеждане на принципно нова успешна по-добра технология на добив на енергия.

Коментар

Ма тя ква стана, бе??

Да не изкарате най-накраа , че електричките требе да се забранат с тея им загуби?
                      Не точно. Показваме, че нещата не са чак толкова революционии и имат свои си слабости. Къде по-екологично (откъм СО2-отпечатък ) е да караш на LPG, без да се вкарваш в прекален разход - което, лично, и правя - но, при нормализация на ценните и развитие на инфраструктурата, лека-полека, и ние ще минем на ток. Всичко с времето си.

Коментар

• Ма тя ква стана, бе??

Да не изкарате най-накраа , че електричките требе да се забранат с тея им загуби?

Коментар

• „След като разглобихме Model 3 разбрахме, че ще трябва да правим наново Audi и Porsche“

https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0...uZ0H9HYeubbmQA
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                            Това е само при пренос на електроенергия. При зареждане на батериите също имаш загуби около и над 15%.
                            И това, са загубите от заряд в самата батерия. Има и в зарядното, има и при самия разряд...

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Загубите за пренос варират от 8-15%.
                              Това е само при пренос на електроенергия. При зареждане на батериите също имаш загуби около и над 15%.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                d333 - няма такива стойности на загубите при съвременните електромобили при тези процеси, визирам сериозно направените коли. Загубите в съвременна електропреносна мрежа също не са толкова големи, има мрежи в които загубата е малко над 20%. Ако се използват технологии и техника от каменната ера разбира се загубите са големи като в България. Защото в България мрежата може да губи енергия колкото подава в дадения момент към потребителите, т.е. производителите трябва да вкарат в нея двойно количество енергия спрямо това което потребителите ползват и това е защото сме много "напред". Най много ток се губи в изолациите на лошите мрежи, защо ? Защото не са поддържани и са с некачественни части, но основното е че не са поддържани.
                                Загубите за пренос варират от 8-15%. В по-слабо развитите държави и в такива с голяма гъстота на населението загубите може да са и по-големи. Но все пак са пренедбрежими спрямо изкопаемите горива, при които имаш енергиен разход за добиване, транспорт, преработка, течове, изпаряване, и като влязат в двигателя имат около 20-30% КПД.

Click image for larger version

Name:	Eletricity loss.jpg
Views:	1
Size:	62.5 КБ
ID:	3441625

Коментар

Working...
                                X