Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Виждам, ше ги сглобиш накрая мощностите. Аз имам малка ел централа 6 панела с 4 акумулатора /все пак произвежда ток = ел. централа/. Не е за битови, за фирмени нужди е. Знам предимствата. Обърни внимание големи 4 акумулатора за да работи 48 часа след пълно зареждане. През зимата не могат да се заредят на 100%. През декември имаше 12 последователни дни без слънце. Не можеш без гарантирана доставка от далеч. Опитах се да пусна снимки, но са много големи и не ги прие.
Батерията обаче е добра възможност за отделно домакинство.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Въобще не знам за какво говориш. С последното си изречение исках да покажа колко съм либерален. Но пък може и да не съм. Да, ама го написах. Няма само аз да се чудя какво си написал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Пренася се. Но същото важи и за тока от АЕЦ.
В случая не става въпрос за допълнителни съоръжения, защото те трябват и при другите варианти.
Друго което е, че няма нужда от такава мощност на едно място. Много по-евтино е да се изградят на места малки мощности, което води и до поевтиняване на преноса.
Коментар
-
Развалили сте хубавата тема!
Как сега да коментираме, коя ще бъде основната причина и какъв ще е характерът за намаляващите продажби на Тесла? Плавно, или скокообразно ще падат продажбите? Кога ще започнат да се освобождават от своите пакети основните акционери и докога Мъск - ако би започнал - ще си ги изкупува с идеята да се противопостави на естествените процеси? Ще осмислят ли най-после правителствата идеята за екологично-чистите превозни средства, които неправилно се отъждествяват с електромобила? Ще осмислят ли най-после "защитниците" на електромобила- идеята, че електромобилът НЕ МОЖЕ да замени топлинните двигатели!....
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Значи информацията ти за Белене е от някой който гледа Алфа или с приблизително подобен умствен капацитет. По-добре продължавай да си гледаш спорт или там от каквото разбираш, но недей да бистриш Белене и поемаш информация от защитниците му. Токът от Белене няма да е евтин, а ще е безумно скъп (над 220лв/МВч) и продаваем само на голяма загуба - особено нощем, пролет и есен може да се продава и на отрицателна цена. Ако го довършат изобщо. Ама загубата ще е толкова голяма в десетки милиарди, че може да разнебити и без това жалката ни икономика още два пъти. Токът от АЕЦ не е "неизчерпаем". Числото е 10% - произвеждан ток от АЕЦ в света след неуспешен световен експеримент 60 години АЕЦ да добият важно значение. Може да викаш на 10% либерастко, соросоидно и какво ли не, но то се изписва в математиката 10% и най-върлите и долни ядрени лобисти не го оспорват. Този ток не е "екологичен", не е "високотехнологичен", има огромни финансови и физически рискове ... Хайде да не ти завъртам главата с всичките му недъзи и развалям тениса, но само не подкрепяй този безумен корупционен проект. Ядреното лоби използва най-примитивното човеконаселение у нас за да получи подкрепа за него, не се вписвай там.
Коментар
-
Добре, 20 000 дка нищо не са. Не съм специалист по ел, но не се ли пренася "тока" по 100 киливолтови далекопроводи, и няма ли да е трудно да се поддържа този волтаж постоянен, или един облак ще ги разстрои /изкара от строя/
В случая не става въпрос за допълнителни съоръжения, защото те трябват и при другите варианти.
Друго което е, че няма нужда от такава мощност на едно място. Много по-евтино е да се изградят на места малки мощности, което води и до поевтиняване на преноса.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Много си се развълнувал. Нищо не мога да ти разбера. Къде я гледаш тази телевизия АЛФА. Аз гледам SPORT+ гледам женски тенис Bencic срещу Martic. Изключително вълнуващо. Даже смятам, че на голям шлем наградния фонд за жените трябва да е по-висок от този на мъжете.
Коментар
-
Тока от АЕЦ се пренася на километри. От ФЕЦ, ВяЕЦ и газови централи - не. А за тези загуби, които макар и малки за пренос никой не говори.
А я ми кажи как ще пренасяме ток от Белене до Черна гора? Щото чух и такова нещо и си викам - "сънувам ли?" Ами до Турция (която е вече нетен износител на ток) без пари ли ще е?
Слушах конспиратори според които ако разчитаме само на ФЕЦ (това е идиотска хипотеза, никога не се разчита на един източник) трябвало да опашем няколко пъти земята с панели. Истината е, и се смята лесно, че ни трябва към 0.5% от площа, като този процент по случайност е такъв и за Европа и за България. И то по покриви, по пущинаци и такива. Ама то какви ли не идиозми се разнасят от ТВ Алфа и Позитано 20. Обориш едно и те те затрупват с още пет такива.Last edited by X_Y; 11.04.2019, 10:12.
Коментар
-
Добре, 20 000 дка нищо не са. Не съм специалист по ел, но не се ли пренася "тока" по 100 киливолтови далекопроводи, и няма ли да е трудно да се поддържа този волтаж постоянен, или един облак ще ги разстрои /изкара от строя/
А я ми кажи как ще пренасяме ток от Белене до Черна гора? Щото чух и такова нещо и си викам - "сънувам ли?" Ами до Турция (която е вече нетен износител на ток) без пари ли ще е?
Слушах конспиратори според които ако разчитаме само на ФЕЦ (това е идиотска хипотеза, никога не се разчита на един източник) трябвало да опашем няколко пъти земята с панели. Истината е, и се смята лесно, че ни трябва към 0.5% от площа, като този процент по случайност е такъв и за Европа и за България. И то по покриви, по пущинаци и такива. Ама то какви ли не идиозми се разнасят от ТВ Алфа и Позитано 20. Обориш едно и те те затрупват с още пет такива.Last edited by X_Y; 11.04.2019, 10:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеСега понеже твърдиш че токът от АЕЦ е по-евтин, то знаеш и колко ще струва токът от да речем Белене?
Цената на ФЕЦ зависи от географското положение, мита, цена на земя, труд и т.н. и варира много. Но ето ти някои готови реални цени:
Саудитска Арабия - 1.79 цента/КВч https://www.bloomberg.com/news/artic...wer-in-auction
Чили 2.91 цента https://www.zmescience.com/ecology/c...t-solar-power/
Германия €0.0386/kWh and €0.0515/kWh per kWh https://www.pv-magazine.com/2018/10/...f-e0-0469-kwh/
На пенциите по ТВ Алфа им набиват цени в главите от преди 10-15 години и им викат "скъпо, скъпо". И те се вайкат и тръшкат каква далавера изпускаме с Белене от Русия
На вятърната енергия пък няма такива вариации и новите перки задължително навсякъде по света дават поне 2 пъти по-евтин ток от един нов АЕЦ. Ама то нови АЕЦ освен в тоталитарен Китай по света вече почти никой не строи, освен ако не иска като Турция да се сдобие с ядрено оръжие и е съгласен да плаща безумно скъп ядрен ток. Та е трудно да се даде примери с цената им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Това което говориш е в стил "една жена казала на бабата на жена ми".
Айде не се затруднявай чак толкова със сметки, аз ще ти кажа:
За 2000 МВ феи трябват 20000 декара площ, или квадрат около 4.5/4.5 километра. Цената на инсталирана мощност е около $2.5 на ват, но само ако го прави външна компания.
При такава инвестиция не се наема външна компания, а се създава собствена. Тогава цената става между $1 и $1.5.
Поддръжка: няколко чистачи, и няколко електричари, с не по-високо ниво от на пенсиониран въглищар в плевенски тец.
Сега понеже твърдиш че токът от АЕЦ е по-евтин, то знаеш и колко ще струва токът от да речем Белене?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
Що да правя тази сметка?
Ти виж просто колко струва тока на едните и на другите.
Отгоре на това ВЕИ са с ограничени възможности.
Още по-отгоре на това учени от Харвардския университет, и от други, показват, че прехвалените фотоволтаици и вятърни генератори в крупни мащаби са 10 до 100 пъти по-малко ефективни, отколкото се мислеше досега. И ефектът им за намаляване на "затоплянето" на Земята от човешка дейност (а той, ако въобще го има, е пренебрежимо малък, но това е друг въпрос) трябва да се чака най-рано след... 1000 (хиляда) години (години).
Цитирал съм го в темата за вятърна турбина с чупещо се крило - или нещо подобно беше.
Много слушате журналята и политюгите, а малко мислите, щот не ви е навик да мислите сами.
Айде не се затруднявай чак толкова със сметки, аз ще ти кажа:
За 2000 МВ феи трябват 20000 декара площ, или квадрат около 4.5/4.5 километра. Цената на инсталирана мощност е около $2.5 на ват, но само ако го прави външна компания.
При такава инвестиция не се наема външна компания, а се създава собствена. Тогава цената става между $1 и $1.5.
Поддръжка: няколко чистачи, и няколко електричари, с не по-високо ниво от на пенсиониран въглищар в плевенски тец.
Сега понеже твърдиш че токът от АЕЦ е по-евтин, то знаеш и колко ще струва токът от да речем Белене?
Last edited by Имхотеп; 10.04.2019, 23:02.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
Що да правя тази сметка?
Ти виж просто колко струва тока на едните и на другите.
Отгоре на това ВЕИ са с ограничени възможности.
Още по-отгоре на това учени от Харвардския университет, и от други, показват, че прехвалените фотоволтаици и вятърни генератори в крупни мащаби са 10 до 100 пъти по-малко ефективни, отколкото се мислеше досега. И ефектът им за намаляване на "затоплянето" на Земята от човешка дейност (а той, ако въобще го има, е пренебрежимо малък, но това е друг въпрос) трябва да се чака най-рано след... 1000 (хиляда) години (години).
Цитирал съм го в темата за вятърна турбина с чупещо се крило - или нещо подобно беше.
Много слушате журналята и политюгите, а малко мислите, щот не ви е навик да мислите сами.
Коментар
-
Разбира се, че не е вярно, ама нали знаеш, че има някакви от сутрин до вечер дето бълват тонове конспирации и гледат телевизии като ТВ Алфа. И какво да очакваш от човек според който АЕЦ били много чисти, щото пушека им не се вижда.
В света се произвежда над 27% ток от ВЕИ (над 17% от ВЕЦ и 10% от вятър, слънце и биомаса) и 10% от АЕЦ, та как ще се вместят ония проценти в 100% е загадка за математиката.
В това твърдение с недомлъвки прозира и една друга простотия, която се шири напоследък сред подобни люде - че елекромобилите замърсявали повече. То колко ли акъл се иска да видиш, че да изнесеш замърсяването на 200км от града е огромен плюс, вместо да завираш ауспуси с дизелови газове и пушеци в носовете на хората, че кпд на ТЕЦ на въглища е 2 пъти по-висок от този на ДВГ, а на газ 3 пъти, че да очистваш въздуха на едно място отколкото в милион автомобила е много по-добре и т.н. Но тъпите американци, германци, Мъск и подобни не се вслушват в здравия разум на някой наш селски пенсиониран конспиративен мозък, зрител на ТВ Алфа и това си е. Трошат си милиардите за глупости и скоро ще станат по-бедни от нас и дори от руснаците и тогава ще им се смеем на акъла.
Коментар
Коментар