Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Tesla just unveiled its first electric semi — and it looks like a spaceship

  http://www.businessinsider.com/tesla...gn=buffer-cars

  Tesla just revealed its new Roadster and it's a complete game-changer

  http://www.businessinsider.com/new-t...gn=buffer-cars

  Коментар


  • Tesla’s ‘Beast’ To Contribute To Downfall Of Platinum And Palladium Markets

   Коментар


   • v_tin - Теория на вероятностите от БАН.

    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Ей на от тук може да ги зареждате и астумбилити и камионите и всичко каквото се сетиш дори винтоверта     Проектът за АЕЦ "Белене" може да бъде жизнеспособен и печеливш. Това се разбра на представянето на доклада на БАН за изграждането на Втора атомна.

     Учените от академията трябваше да проучат всички варианти за бъдещата енергийна мощност и да изработят технико-икономически анализ по поръчка на Българския енергиен холдинг.

     Днес в сградата на академията на площад Народно събрание в присъствието на енергийния министър Теменужка Петкова бяха представени основните изводи от разработката, която се оказа, че е в обем от 1000 страници.

     Оказва се, че пълният текст на анализа няма да бъде публикуван, а само резюме от него ще бъде качено на сайта на БЕХ.

     Какви са основните изводи на учените от БАН:
     До 2040 година в региона на Балканския полуостров ще има недостиг на енергийни мощности, който може да се окаже и доста остър при въвеждането на по-строги евронорми за декарбонизация на енергийните производства.

     Закупените за близо 1,2 милиарда лева от руската "Росатом" реактори за АЕЦ "Белене" на практика са непродаваеми без значителна загуба на стойност, тъй като са изработени конкретно за централата у нас, а и сделка е невъзможна без съгласието на производителя.

     Цената на електроенергията ще нараства, но е трудно да се изчислят реалистични стойности за толкова дълъг период от време.

     АЕЦ "Белене" би бил изгоден в две трети от проиграните варианти при цена на строителството до 10,5 милиарда евро

     Удачният вариант е новата АЕЦ да е със съвместно участие на държавата и външен инвеститор като основната част от средствата (поне 70 процента от парите) бъдат привлечени като нисколихвени кредити (лихва под 4,5%).

     Коментар


     • Here Are Eight Things to Watch For in Tesla’s Big Rig Reveal

      Elon Musk lifts the veil Thursday on an electric truck aimed at killing the diesel engine.

      https://www.bloomberg.com/news/artic..._medium=social

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-15/what-tesla-s-semi-truck-must-do-to-seduce-truckers
      Last edited by Innocent; 16.11.2017, 14:42.

      Коментар


      • v_tin - просто казвам че съм добре информиран меко казано. Ти си чел подхвърлени фрази - "за да се получи водород е необходима много енергия" и това е истина, но не е проблем ако не се търси получаване на водород с по малко енергия от тази която представлява вече получения водород сиреч ако не се търси перпетомобиле, да получаването на водород с конвенционална електролиза не е перпетомобиле.
       D.Y.F-091066

       Коментар


       • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        v_tin - кой твърди че имам работилница, просто съм написал това информативно и е съвършенно вярно от техническа гледна точка и според действащия физичен модел. Нямам работилница наистина, не съм работник. За демокрацията мога да ти кажа единственно че се припокрива напълно със социализма, сиреч фабрика за изроди.
        Ами че ти твърдиш в предишния си пост-- нямаш си на представа колко съм наясно- сега казваш нямам това онова, но съм попрочел тук таме и ти го свеждам до знанието. А относно работилницата ако може да се вярва на една моя позната- доган си има доста добре обзаведена работилница в дръндар/ от там е родом и там живеят родителите му/ Няма нищо лошо да експериментираш, аз си лепя магнити по колата, ама икономия няма, тоест експеримента ми е неуспешен

        Коментар


        • v_tin - кой твърди че имам работилница, просто съм написал това информативно и е съвършенно вярно от техническа гледна точка и според действащия физичен модел. Нямам работилница наистина, не съм работник. За демокрацията мога да ти кажа единственно че се припокрива напълно със социализма, сиреч фабрика за изроди.
         D.Y.F-091066

         Коментар


         • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          v_tin - за разлагането на водата е необходима толкова енергия колкото се получава при обратния процес - съединяването на молекулите на двата газа пак във вода. Количеството енергия е едно и също !!!!!!! Но при разлагането на водата част от енергията се превръща в топлина и така се загубва, тази загуба при съвременните устройства с електроди с възможно най голяма разлика в електрохичичния потенциал е около 15%, при обратния процес също се губи енергия но вече тя може да бъде само около 10%. При зареждане на литиев акумулатор също се губи енергия, няма вариант без загуби и въпроса е колко малки могат да бъдат те, колкото по малки толкова по добре.Нямаш си на идея колко добра представа имам колко енергия е необходима за производство на водород. Освен това водорода може да се съхранява в съдове под ниско налягане, при една атмосфера - атмосферното налягане е толкова в един кубичен метър водород има енергия равностойна на 3.17 киловата за час, при удвояване на налягането на 2 атмосфери количеството вкаран в съда водород нараства два пъти и съответно и енергията..при 8 атмосфери в този съд ще има водорот с енергийна равностойност 25,36 киловата за час. Подобен съд може да бъде направен от пластмаса като тази за бутилките за кока кола и със сферична форма съдът ще издържа над 20 атмосфери налягане.Адски лесно е изгонаването на въздуха при първоначално зареждане, просто в съда се издува първо с въздух един тънък гумен балон и се пуска газа между стената на съда и тънкия балон, а водорода гарантирано се изчиства от кислород като мине през филтърче от платинена гъба, в нея се съединиява преминалия кислород ако има такъв с една малка част от водорода и в съда 100% гарантирано ще влезе чист водород защото наличието на над 4% кислород прави съдържанието излухливо - експлозивно. Тази технология няма никакви проблеми да се използва в момента и е 5 пъти по добра от литиеви акумулатори. Много е подходяща за индивидите в началото на постглобалната икономика, решава им всички проблеми и включително и този с воденето на войни и взаимното избиване. Просто кове проблемите на обществата омагьосвани със социализъм и други измами.
          Всичко добре, само последното изречение защо си го написал, явно демокрастията те напъва отвътре и е избила тук. Това всичкото е много добре, кажи кога е представянето на твоята кола с водороден двигател. Ако не кажеш ще си помисля че нямаш никакви познания , а всичко е копи-пасте. Добре съгласих се че може да не представяш твоя кола, пусни едно клипче от твоята работилница за да докажеш че всичко което говориш е вярно

          Коментар


          • v_tin - за разлагането на водата е необходима толкова енергия колкото се получава при обратния процес - съединяването на молекулите на двата газа пак във вода. Количеството енергия е едно и също !!!!!!! Но при разлагането на водата част от енергията се превръща в топлина и така се загубва, тази загуба при съвременните устройства с електроди с възможно най голяма разлика в електрохичичния потенциал е около 15%, при обратния процес също се губи енергия но вече тя може да бъде само около 10%. При зареждане на литиев акумулатор също се губи енергия, няма вариант без загуби и въпроса е колко малки могат да бъдат те, колкото по малки толкова по добре.Нямаш си на идея колко добра представа имам колко енергия е необходима за производство на водород. Освен това водорода може да се съхранява в съдове под ниско налягане, при една атмосфера - атмосферното налягане е толкова в един кубичен метър водород има енергия равностойна на 3.17 киловата за час, при удвояване на налягането на 2 атмосфери количеството вкаран в съда водород нараства два пъти и съответно и енергията..при 8 атмосфери в този съд ще има водорот с енергийна равностойност 25,36 киловата за час. Подобен съд може да бъде направен от пластмаса като тази за бутилките за кока кола и със сферична форма съдът ще издържа над 20 атмосфери налягане.Адски лесно е изгонаването на въздуха при първоначално зареждане, просто в съда се издува първо с въздух един тънък гумен балон и се пуска газа между стената на съда и тънкия балон, а водорода гарантирано се изчиства от кислород като мине през филтърче от платинена гъба, в нея се съединиява преминалия кислород ако има такъв с една малка част от водорода и в съда 100% гарантирано ще влезе чист водород защото наличието на над 4% кислород прави съдържанието излухливо - експлозивно. Тази технология няма никакви проблеми да се използва в момента и е 5 пъти по добра от литиеви акумулатори. Много е подходяща за индивидите в началото на постглобалната икономика, решава им всички проблеми и включително и този с воденето на войни и взаимното избиване. Просто кове проблемите на обществата омагьосвани със социализъм и други измами.
           D.Y.F-091066

           Коментар


           • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            Има някои неща, които си написал, вземи прочети колко енергия е необходим за разпадането на водата. Не знам кой ви пуска тази информация, преди време търсих не открих нищо такова
            Тоя така си пише, не знам що си губиш времето да го четеш.
            Last edited by RUBLA; 14.11.2017, 19:31.

            Коментар


            • Fisker Battery Promises 500 Mile EV Range, 1 Minute Charging

             This new battery uses three-dimensional electrodes to hold 2.5x the energy density of lithium-ion batteries.

             https://www.pcmag.com/news/357356/fi...inute-charging

             Коментар


             • v_tin - това че се влага много ел. енергия е добре, защото се получава пак много енергия при обратния процес. Странно защо е изтъквано като недостатък при положение че е предимство. Масата на клетките е 5 пъти по малка от тази на литиеви акумулатори, т.е. ако акумулаторите са с маса 500кг. клетките ще са 100кг плюс съдовете за съхранение под високо налягане а вече има такива които са доста леки от композитни материали.САЩ обаче пак са на първа линия по отношение на тази технология а не Азия, на блубокс клетките са с електроди с някакви покрития открити от един индиец, но ги направиха в САЩ. Такива са фактите, на мен никак не ми е приятно че янките държат технологиите отново.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
               v_tin - истината е в автомобил на метан смесен с водород получен от енергия при пиков добив на енергия от разни източници , която е излишна за дадения момент но обърната на водород и компресирана влиза при метана. Автомобилите на метан-водород могат да бъдат и с ДВГ и ще има и с клетки - електрически, защото метана може да се изгаря в клетки и да се получава ток. Тази технология има много по големи шансове дълго време да се използва без суровинен колапс. Дори е удачно петрола да се трансформира в метан и това е напълно възможно а също и отпадъци съдържащи въглеводороди. Така че Путин е напълно прав - по скоро на газ ще мине транспорта отколкото на литиеви акумулатори.
               Има някои неща, които си написал, вземи прочети колко енергия е необходим за разпадането на водата. Не знам кой ви пуска тази информация, преди време търсих не открих нищо такова
               Last edited by RUBLA; 14.11.2017, 19:29.

               Коментар


               • v_tin - истината е в автомобил на метан смесен с водород получен от енергия при пиков добив на енергия от разни източници , която е излишна за дадения момент но обърната на водород и компресирана влиза при метана. Автомобилите на метан-водород могат да бъдат и с ДВГ и ще има и с клетки - електрически, защото метана може да се изгаря в клетки и да се получава ток. Тази технология има много по големи шансове дълго време да се използва без суровинен колапс. Дори е удачно петрола да се трансформира в метан и това е напълно възможно а също и отпадъци съдържащи въглеводороди. Така че Путин е напълно прав - по скоро на газ ще мине транспорта отколкото на литиеви акумулатори.

                D.Y.F-091066

                Коментар

                Working...
                X