Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Aйде сега намери графиката на НИ срещу SP500.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Aйде сега намери графиката на НИ срещу SP500.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеhttps://commodity.com/blog/gold-compared/
Ето нещо от мен полезно, от тук е видно че НИ се справят през последните години по-добре от златото, тук графиката е до 2019, а всички знаем, че тази година НИ на американците им поскъпнаха здраво, т.е. излиза, че за последните 10 г. НИ са били по-добре от златото, без да смятаме потенциална възвръщаемост от наеми. В тази връзка за последните 10 не е било оферта да се държи злато вместо НИ. Сега гледах някакъв индекс злато - НИ директно в унции злато, струва ми се доста интересно да се следи нещо подобно, би могло да покаже кога НИ спрямо златото са балонясали.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
добре е да си даваш сметка, че физическото злато за 10год вероятно е донесло разходи
докато имотите вероятно са се изплатили от наем на едно 60-70% за 10 год.
Така че и двата актива са били подходящи за инвестиране преди 20 г.
Също е хубаво да се инвестира в човешки знания и умения, които все повече се считат за капитал,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеhttps://commodity.com/blog/gold-compared/
Ето нещо от мен полезно, от тук е видно че НИ се справят през последните години по-добре от златото, тук графиката е до 2019, а всички знаем, че тази година НИ на американците им поскъпнаха здраво, т.е. излиза, че за последните 10 г. НИ са били по-добре от златото, без да смятаме потенциална възвръщаемост от наеми. В тази връзка за последните 10 не е било оферта да се държи злато вместо НИ. Сега гледах някакъв индекс злато - НИ директно в унции злато, струва ми се доста интересно да се следи нещо подобно, би могло да покаже кога НИ спрямо златото са балонясали.
докато имотите вероятно са се изплатили от наем на едно 60-70% за 10 год.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Жив да ме ожалиш, а?
лек денпрепоръка е
Коментар
-
такива, които са твърдо решили, че това е ударът на века само защото имат 2 имота и нямат пипе и/или топки да инвестират в друго /нищо ≠============≠=============≠==========
Има и такива, представете си, които освен инвестициите в ,, 2 имота" имат и съпътстващ бизнес, който им носи доходи. На тези хора не е нужно да им се обяснява значението на думата ,,диверсификация".
Партия была, есть и будет есть!
- 1 like
Коментар
-
Ето нещо от мен полезно, от тук е видно че НИ се справат през последните години по-добре от златото, тук графиката е до 2019 а всички знаем, че тази година НИ на американците им поскъпнаха здраво, т.е. излиза, че за последните 10 г. НИ са били по-добре от златото, без да смятаме потенциална възвръщаемост от наеми.
Пазарите не са линеарни и е наивно някой да смята, че това, което е работило предишните 10, 20 или 50 години ще работи и следващите.
Всъщност, по-вероятно е да не работи..
Успех!
Коментар
-
https://commodity.com/blog/gold-compared/
Ето нещо от мен полезно, от тук е видно че НИ се справят през последните години по-добре от златото, тук графиката е до 2019, а всички знаем, че тази година НИ на американците им поскъпнаха здраво, т.е. излиза, че за последните 10 г. НИ са били по-добре от златото, без да смятаме потенциална възвръщаемост от наеми. В тази връзка за последните 10 не е било оферта да се държи злато вместо НИ. Сега гледах някакъв индекс злато - НИ директно в унции злато, струва ми се доста интересно да се следи нещо подобно, би могло да покаже кога НИ спрямо златото са балонясали.Last edited by pepe1234; 16.09.2021, 14:35.
Коментар
-
Един хеджира панелките в Люлин с СНП500, друг в злато и цял живот се чака сложна лихва или рали на метала.
Предпочитам да добавям НИ през няколко години и да прибавям ежемесечни текущ доход от всеки един, докато чистя и евентуален дълг за придобиване на последния. Доходът от рента е безценен дар. Навремето всички благородници/дворянство само от това са се издържали
- 1 like
Коментар
-
другия има 100 годишен гредоред в швабистанските села, раздаден му по програма за заселване на малцинствени групи.заболя ме корема от смях.
Коментар
-
не.
нали.
ако може да кажеш поне, в какво друго реално си инвестирал.
не се притеснявай, няколко тук сте такива.
колегите ти са дори по-активни.
единя има толкова никове, колкото квартири е сменил последните няколко години.
другия има 100 годишен гредоред в швабистанските села, раздаден му по програма за заселване на малцинствени групи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
И понеже се повдига въпроса дали имам НИ или не, това никой не го интересува,
нали.
ако може да кажеш поне, в какво друго реално си инвестирал.
не се притеснявай, няколко тук сте такива.
колегите ти са дори по-активни.
единя има толкова никове, колкото квартири е сменил последните няколко години.
другия има 100 годишен гредоред в швабистанските села, раздаден му по програма за заселване на малцинствени групи.препоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар