Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
Дали има начин да дойдеш да обясниш тук на един продавач тия работи, че нещо се е запънал и не ще да свали цената с 10%.
какво си въобразява той?!препоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнениев момента а и от няколко месеца
цените са в застой - НЕ РАСТЯТ а на места
и НАМАЛЯВАТ
това е очаквано поведение на пазара
преди да се срине
срива ще бъде доста години като
ще се различава от този 2008 - кратък и
с бързо падение на цените
този ще е по мъчителен - бавен с плавно
снижение на цените , с липса на наематели
така че - никой влязал в него през последните
ДВЕ години , да не може да излезе на нула , ако
реши да продаде придобития актив
в грешното време
- 1 like
Коментар
� -
в момента а и от няколко месеца
цените са в застой - НЕ РАСТЯТ а на места
и НАМАЛЯВАТ
това е очаквано поведение на пазара
преди да се срине
срива ще бъде доста години като
ще се различава от този 2008 - кратък и
с бързо падение на цените
този ще е по мъчителен - бавен с плавно
снижение на цените , с липса на наематели
така че - никой влязал в него през последните
ДВЕ години , да не може да излезе на нула , ако
реши да продаде придобития актив
в грешното време
- 1 like
Коментар
� -
закупиля имот 2008 със пълно отдаване от тогава досега под наем
е на загуба , срещу купилия СП500 тогава
също така - закупилият злато през 2008 е реално три пъти увеличил парите си
а закупилият имот реално е на същите пари като 2008
това е единствената истина и факт
всеки може да го провери
абсолютна грешка е да се купува В МОМЕНТА
на балонизирани цени - още повече пък с кредит
цените ще се потънат и имотите ще поевтинеят
в следващите няколко години
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ето ти ги най-обзорно:
https://www.finanzen100.de/top100/di...dendenrendite/
Различни браншове, възможни най разнообразни диверсификации. Аз имам от повечето по малко, имам и фирмени облигации, и ДЦК на ЮАР. Там само от валутния курс на рандa направих 20% за година и нещо, сега взе да пада и се чудя дали да не ги продавам.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То винаги е било така освен ако не си с апартите пазара на Дури...
моля ти се - да се уважаваме
чакай да плювна три пъти през дясно рамо
пфу пфу пфу
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Харча си пари на воля ,а наемите ми се събират и няма какво да купя с тях. Така няма как да стане.
голямо усилие трябва за да похарчиш 1000 лева на
месец , та чак пък и '''на воля ''
иначе си права - с хилядарка -вече
няма какво значимо да се купи .
даже за прахосмукачка ще трябва да
ги събираш ДВА месеца
хихихи
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Къде го чете бре, в Нощен Труд ли, докато подпираше бариерата на платения паркинг дето си пазач? Те хората едва се изхранват и си плащат сметките - спестени пари хахахаха
Успех!Партия была, есть и будет есть!
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеНикой не мисли за бизнес, никой не мисли да харчи пари за други неща.
Това е написано от ejonny. Не отговаря на истината. Хората си движат бизнеса, а печалбата инвестират.
Вчера четох една статия. 4/5 от покупките на имоти не са с ипотека, а със спестени пари. Това не се отнася за района зад Централна гара.
Никой не е луд да си зареже бизнеса (дойната крава). Това са просто приказки. Има да чакате да купите евтини имоти от невъзможност за изплащане на кредитите. По-добре се надявайте на конфискации, национализации и тото.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Алианц имах преди време 200 бр. преди да им забранят да дават дивиденти покрай локдауните и ги продадох, после взех BASF, но доста повече бройки, като дивидентът е същия процент като на Алианц в момента. Малко по-волатилен е BASF-a, ама така съм си го избрал.
Мислих си го наскоро този вариант, под наем с дивидента и в предпочитан квартал, а моят апартамент да го дам само на супер точни наематели или да си стои празен.
https://www.finanzen100.de/top100/di...dendenrendite/
Различни браншове, възможни най разнообразни диверсификации. Аз имам от повечето по малко, имам и фирмени облигации, и ДЦК на ЮАР. Там само от валутния курс на рандa направих 20% за година и нещо, сега взе да пада и се чудя дали да не ги продавам.
Коментар
� -
Това последното е истината. Вземи си под наем нещо прилично и го плащай от дивидентите.
Примерно Алианц - последно 9,60 Евро на акция.С 300к може да купиш към 1500-1600 акции, които ще ти носят поне 15к годишно от дивиденти. За 1250 Евро можеш да наемеш много по-готин апарт, отколкото можеш да купиш с 300к. И това при сегашната набалончена цена на акцията. Дивидентите им няма да паднат в идните години.
Мислих си го наскоро този вариант, под наем с дивидента и в предпочитан квартал, а моят апартамент да го дам само на супер точни наематели или да си стои празен.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Ще я погледна сградата на Славище, но като те слушам и там отиваме доста над 350 К, което ми е над психологическата граница. По-скоро бих ги държал парите и да чакам да паднат борсите и тогава да вкарам в сини чипове или в някой проспериращ бизнес.
Примерно Алианц - последно 9,60 Евро на акция.С 300к може да купиш към 1500-1600 акции, които ще ти носят поне 15к годишно от дивиденти. За 1250 Евро можеш да наемеш много по-готин апарт, отколкото можеш да купиш с 300к. И това при сегашната набалончена цена на акцията. Дивидентите им няма да паднат в идните години.
Коментар
� -
Говоря ти за сградата (бялата) на ул.Славище/Кожух Планина. Много добре е изпипана, инвеститорът е страшен шемет.
Мястото обаче и там не е най-оптималното - вярно че си на 100 метра от алеята на парка, но улиците са едни стръмни и наоколо са кофти сгради, които закриват всякакви гледки.
Ето това що не го погледнеш?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...52870710160954
Не се подлъгвай по цената на квадрат, земята е ценното. А мястото е страшна гъзария.
Обявата изглежда ОК, но и доста изриване има. Притесняваме само, че спалнитите изглеждат на стаички.Last edited by nomche; 28.09.2021, 23:25.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То винаги е било така освен ако не си с апартите пазара на Дури...
Коментар
�
Коментар