IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Първо, аз съм финансист и от материята имам понятие колкото ми трябва - ни повече, ни по-малко. Второ - аз ходя по срещи с клиенти и продавам/преговарям. Трето - откривам таланти и ги уча как да ръководят. Четвърто - когато нещо се спече, вземам решения. Това ми е работата. За останалите неща си имам хора.

Относно високомерието - ти започна с простотиите с месарницата и ти отговорих подобаващо. Толкова сте жалки, мислейки се за нещо повече от един плочкаджия или един счетоводител...Нагледал съм се на некадърници, които идват с високи претенции, а не знаят какво е дебит и кредит и не знаят какво е сложна лихва. Българинът е нагъл, неук, нетродулюбив и нелоялен. И сте малко. Никакъв шанс нямате. Ще изчезнете така, както се появихте, а българската иономика ще плаща дълги години за последиците от печатането на пари и от кредитирането, което ви беше предоставено.

Съветът ми е да научиш нещо полезно - лепене на плочки, садене на домати, пасене на кози и овце или нещо подобно - от тези неща ще има повече полза отколкото от програмистчета. Аз лично съм убеден в това.
    Нали преди ни беше казал, че си ИТ мениджър? И ръководиш проекти в сферата на ИКТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Малко сме, особено в сравнение с вас, дето налазихте из цяла Европа. Но пък точно това ни дава огромен шанс - първо ви разкарахме такива нагли, неуки и мързеливи; после българският език е препятствие да ни налазят ваши събратя от бимбистан.
      Така е Бонке. За теб идеален вариант е Радко и Лева да са единствените жители, а ти единственият брокеразин. И двамата да разполагат с имоти и да си препродават един на друг безброй пъти, а ти да получаваш 6% за всяка сделка.

Колко безсмислена е професийката ти и колко си излишна ако знаеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        По данни на НСИ: Близо 57 хил. души са дошли да живеят в България през 2023 г.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/870643

Хахахаха, банските, ластика, ножицата и демографията
        Включително бежанците, които случайно или не,се оказаха "завърнали се" хахаха...

Коментар

Българинът е нагъл, неук, нетродулюбив и нелоялен. И сте малко. Никакъв шанс нямате. Ще изчезнете така, както се появихте, а българската иономика ще плаща дълги години за последиците от печатането на пари и от кредитирането, което ви беше предоставено.
          Малко сме, особено в сравнение с вас, дето налазихте из цяла Европа. Но пък точно това ни дава огромен шанс - първо ви разкарахме такива нагли, неуки и мързеливи; после българският език е препятствие да ни налазят ваши събратя от бимбистан.

Коментар

• По данни на НСИ: Близо 57 хил. души са дошли да живеят в България през 2023 г.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/870643

Хахахаха, банските, ластика, ножицата и демографията

Коментар

Всички прошляци, дето се набълбукахте с кредити и вдигнахте инфлацията - ще си платите ВСИКО в пъти.
              Добър ден.Повечето "имотаджии",2008 не са я преживели,много от тях тогава не са знаели какво е пари даже по него време,като Николайчо,по-известен и като българския Бъфет..Други са били селяни животновъди като радка и радомирския и повече са общували с животни отколко с хора,камо ли финансово образовани такива и не знаят,че масрафа на края не го плаща банката .Плаща го Ганъо.
              Last edited by danetha; 16.10.2024, 06:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Това за обявите беше горе -долу така, но до преди 5-6 месеца. Има раздвижване на пазара и слуховете за преждевременна смърт на ИТ сектора, БПО и т.н. са силно преувеличени.
                хайде със здраве, виждам че след може би година от последното ми влизане тук, дискусията не е мръднала на йота, както и цените не са паднали
                както и лихвите не са се вдигнали...
                Има недуразомение, защото хората гледат jobs.bg и от там черпят цялото познание за пазара . Ами, ако просто обявите в Jobs.bg, падат амммм, защото фирмите публикуват в linkedIn, а не в Jobs ?

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Високомерието, с което говорите показва и вашето професионално ниво в областта. Ако въобще има такова...

Дайте на вашият искуствен интелект следната задача, която навремето се трудеха програмистчета-тинейджъри като, моя милост.

https://konkurs.devbg.org/task-1-season-2012-2013/

Сигурен съм, че дори нито Вие, нито ChatGPT можете да разберетe условието на задачата.
                  Първо, аз съм финансист и от материята имам понятие колкото ми трябва - ни повече, ни по-малко. Второ - аз ходя по срещи с клиенти и продавам/преговарям. Трето - откривам таланти и ги уча как да ръководят. Четвърто - когато нещо се спече, вземам решения. Това ми е работата. За останалите неща си имам хора.

Относно високомерието - ти започна с простотиите с месарницата и ти отговорих подобаващо. Толкова сте жалки, мислейки се за нещо повече от един плочкаджия или един счетоводител...Нагледал съм се на некадърници, които идват с високи претенции, а не знаят какво е дебит и кредит и не знаят какво е сложна лихва. Българинът е нагъл, неук, нетродулюбив и нелоялен. И сте малко. Никакъв шанс нямате. Ще изчезнете така, както се появихте, а българската иономика ще плаща дълги години за последиците от печатането на пари и от кредитирането, което ви беше предоставено.

Съветът ми е да научиш нещо полезно - лепене на плочки, садене на домати, пасене на кози и овце или нещо подобно - от тези неща ще има повече полза отколкото от програмистчета. Аз лично съм убеден в това.

Коментар

Мани месото, ти ако си програмистче от Софтуни до 1 годинка си аут.
                    Хващай мотиката и почвай да учиш как се кОпа.
                    Високомерието, с което говорите показва и вашето професионално ниво в областта. Ако въобще има такова...

Дайте на вашият искуствен интелект следната задача, която навремето се трудеха програмистчета-тинейджъри като, моя милост.

https://konkurs.devbg.org/task-1-season-2012-2013/

Сигурен съм, че дори нито Вие, нито ChatGPT можете да разберетe условието на задачата.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Отивай да прибираш месото от витрината в хладилника и стига си писал във форума в работно време.
                      Мани месото, ти ако си програмистче от Софтуни до 1 годинка си аут.
                      Хващай мотиката и почвай да учиш как се кОпа.

Всички прошляци, дето се набълбукахте с кредити и вдигнахте инфлацията - ще си платите ВСИКО в пъти.
                      Last edited by ejonny2376; 15.10.2024, 23:53.

Коментар

Джуниърчето (което ще изгуби половин ден да търси в гугъла как да го направи) става излишно.

Още по-важно: разбира какво го питам. Ако сбърка някъде му правя забележка и го оправя веднага. Все едно имаш 4-5 джуниъра, които бачкат за теб.
                        Отивай да прибираш месото от витрината в хладилника и стига си писал във форума в работно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

тук имаше един колега, забравил съм му името
                          той погреба всички телефонисти още 2015-та някъде
                          защото се появил чат бот или нещо такова

9 години по-късно телефонистите още купуват имоти а той сигурно пие биричка от пласмасова бутилка в децката
                          Питам го:
                          write a python script to request the token

И ми отговаря:

import requests

# Set your Azure AD tenant ID, client ID, and client secret here
                          tenant_id = 'YOUR_TENANT_ID'
                          client_id = 'YOUR_CLIENT_ID'
                          client_secret = 'YOUR_CLIENT_SECRET'

# Set the scope for the Microsoft API (in this case, Microsoft Graph)
                          scope = 'https://graph.microsoft.com/.default'

# Define the token URL
                          token_url = f'https://login.microsoftonline.com/{tenant_id}/oauth2/v2.0/token'

# Define the data payload to send to the token endpoint
                          data = {
                          'client_id': client_id,
                          'scope': scope,
                          'client_secret': client_secret,
                          'grant_type': 'client_credentials'
                          }

# Send the POST request to fetch the access token
                          response = requests.post(token_url, data=data)

# Check if the request was successful
                          if response.status_code == 200:
                          # Parse the JSON response to get the access token
                          token_response = response.json()
                          access_token = token_response.get('access_token')

print("Access Token:", access_token)
                          else:
                          # Print the error if the request failed
                          print(f"Failed to retrieve token: {response.status_code}")
                          print(response.text)

И най-важното: работи.
                          Джуниърчето (което ще изгуби половин ден да търси в гугъла как да го направи) става излишно.

Още по-важно: разбира какво го питам. Ако сбърка някъде му правя забележка и го оправя веднага. Все едно имаш 4-5 джуниъра, които бачкат за теб.

За телефонния бот пък може да изглежда като манекенка, да говори на видео чат и то на по-добър английски (или какъвто там език избереш) от Камила Харис и да разбира какво питаш дори да питаш на шотландски диалект. Между 2015 и сега са светове.
                          Last edited by ejonny2376; 15.10.2024, 23:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

4лв/кг Нито стотинка повече.
                            4лв на кг може да намериш, но като купуваш изостанала. Трябва да имаш и сух склад, защото там няма предвидимост - ако ти падне читава трябва да я купиш накуп. След месец я има я няма. В момента с изкупуването и сушенето+труда на търговците на билки им стъпва малко под 4лв себестойност, а те не работят през 10-15% не е такъв сектора.

осигури си склад, като има някой дето ти дава примерно 5-6 тона на 4лв ги купувай на момента и така ще имаш.
                            не пропускай момента и с дъмпинга през внос от север, но там направо през полша го бутат в германия.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Левчо, изкара късмет ти, че се качи на влака преди да му дойде смяната.
                              Вероятно щях да купя коне чакайки под наем да започнат имотите и в коне да се търгуват. Че и подобна простотия прочетох някъде тук. Представяш ли си - имот, законна сделка изповядана с неофициално платежно средство, без произход и прочие.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

, имаш право. Така е. Той затва е началник, намита перона в ъгъла, следи им нагласите и пропуска само експресни влакове неспиращи по малки гари. Ако иска да се качи ще спре влака за себе си, без да са продадени билети.
                                Левчо, изкара късмет ти, че се качи на влака преди да му дойде смяната.

Коментар

Working...
                                X