Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Смятането на площ е пълна щуротия да дава някакво извинение на дремещите на перона що са изпуснали влака
Имота Х струва дадени пари към момента, ако ти изнася изнася като не ти изнася продължаваш нататък.
По селата има квадрати за без пари щом толкова са ви важни ходете купте там то явно за София отдавна не можете да се класирате
И по Германия не знам как е но понеже повече съм гледал по УК там много често в обявите въобще не е спомената квадратура там се говори за брой спални и тн. Хората ходят гледат ако им хареса купуват.
Хубавото на перона е че там стени няма можете да си упражнявате в мерене на чиста площ без проблеми
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Тука става вече въпрос за следното:
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-sofiia-239227
Казал ли ви бях, че вече 3% от главницата по кредита е изплатен
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Сигналите са разнопосочни. За първи път от 13 години достъпността се влошава спрямо доходи и спестявания едновременно. Това е повратна точка поне за мен, което не означава че утре цените ще тръгнат надолЕ. Възможно е в паниката си купувачите да надуем истински балон преди да обърне , но все пак процентите за които пишеш ми се струват много високи за нашите реалности. Ако се надува балон не трябва да забравяме че достъпността измерена през доходите 2008 година беше 2-3 пъти по-лоша от сега.... преди да се спука балона. Та не знам докъде би могло да се надува сега....
От друга страна по света не е по-различно от тук като доходи/спестявания ръст и темпа на имотните цени дори се ускорява като измерено в пари цифрите са умопомрачителни и много повече от годишният доход на купувачите.
до края на годината цените ще скочат с поне още 10% и ще продължат да растът с още по бърз темп през следващата година
Ако поради някакво чудо доходите на населението не скочат драстично в следващата една година то балона вероятно ще се спука в края на следващата година
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
цените от 2008г не са се върнали под цените на 2007г ?! ти на какви наркотици си бре ?
пп който предвиди какво ще се случе е възможно да забогатее и не няма да е от имоти !!!
Ето аз предвидих че имотите тази година ще посъкпнат ударно и купих - И не няма да забогатея от това
Някой ден и вие ще познаете че имотите ще паднат и едва ли ще забогатеете от това щото ще го проспите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don 0815 Разгледай мнение
ejonny е прав, че най-прозрачно е да се смята през светлата площ без стените, защото това е реалната площ, която се ползва. Това, че щяло да доведе до тънки стени, е доста наивно да се мисли. В такъв случай просто няма да се одобри проектът, защото няма да покрие енергийните и шумозащитните норми. Измамата да се смятат преградните стени в площта на апартамента, както и някакви никому неизвестни общи части го има само в България и това съответно води до едно огромно изкривяване на цената на 1кв.м. Купувачът си мисли, че плаща примерно 2000€/м2, а всъщност плаща 3500-4000€/м2, ако се смята със светлата реална площ. Освен това предаване на апартамент на шпакловка, замазка и тапа, отново е българско изобретение. На запад стандарта на завършеност е до ключ. По тези причини е абсурдно сравнението на цените на кв.м в България и Европа, както и твърдението, че в България било много по-евтино.
Имота Х струва дадени пари към момента, ако ти изнася изнася като не ти изнася продължаваш нататък.
По селата има квадрати за без пари щом толкова са ви важни ходете купте там то явно за София отдавна не можете да се класирате
И по Германия не знам как е но понеже повече съм гледал по УК там много често в обявите въобще не е спомената квадратура там се говори за брой спални и тн. Хората ходят гледат ако им хареса купуват.
Хубавото на перона е че там стени няма можете да си упражнявате в мерене на чиста площ без проблеми
Коментар
-
В Европа не знам как е точно, но ако е така е много зле защото би стикулирало строителите да използват само 5 сантима итонг за вътрешните стени/ мое и единичен гипсокартон най-добре/ и върху него напрао тапетки...
- 1 like
Коментар
-
Така се говореше 2008-ма спор няма
Въпроса е че в момента сме в началото на 2007-ма когато започна осезаемият ръст на имотите и до евентуалното спукване на балона има повече от 1 година и поне още 30-40% ръст
След спукването на балона от 2008-ма цените така и не се върнаха под цените от началото на 2007-ма
Така че може и да се окаже че на сегашните макар и доста високи цени няма да може да се купува дори и след евентуалното спукване на надуващият се балон
Заредете се с пуканки карти и табла ще гледате мача от първи челен коловоз
пп който предвиди какво ще се случе е възможно да забогатее и не няма да е от имоти !!!Last edited by pa4anga; 06.06.2021, 14:12.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
А не бе, кат тебе ако искам да гоня площ ей го в селата има къщи с по 4 стаи на етаж за по 10 хил лева. Ама треа да те викам за ноу хау ка се прави хан в селкоп и колко да искам, мей би 5€ на нощ е добра оферта. Само прането на чаршафите не мое да покрие..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
и един друг си мислеше че е
утроил
а накрая остана с 1/2 панелче
и лакардии за покупки по всички кътчета на
страната
хихихи
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-sofiia-239227
Казал ли ви бях, че вече 3% от главницата по кредита е изплатен
Коментар
-
И как по-точно се е набутал ? Че цената за 6-7 години все още не се е утроила ли ?
утроил
а накрая остана с 1/2 панелче
и лакардии за покупки по всички кътчета на
страната
хихихи
Коментар
-
Икономическата логика се скъса още миналата година
Балоните във финалната си част се надуват от хора на които жилища не им трябват но усещат че им изгарят парите - Тази тенденция започна също от миналата година когато отпуснатите заеми намаляха но броят сделки почти се запази
Балоните за това гръмват, защото купувачите се изчерпват, това обикновено се случва след покачване на цените с над 30-40% за къс период от време
След спукването на балона цените ще се върнат може би някъде около тези нива но ще са необходими поне 4 години от днешна дата
Проблема на перонците е в това че не могат да различат надут балон от спукан презерватив
От друга страна по света не е по-различно от тук като доходи/спестявания ръст и темпа на имотните цени дори се ускорява като измерено в пари цифрите са умопомрачителни и много повече от годишният доход на купувачите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Колко ти е площта без стените и без тераси, без тавани и други глупости? Максимум 60. Така се измерва квадратурата навсякъде в западна Европа и така се ценообразува.
Изненадан съм че промотираш такива мърляви изпълнения в опт да докажеш не знам си какво.... За хиляден път като не намираш нищо, което да те удовлетворява като цена/размер/качество просто не купуваш. Нали никой не ти е опрял пистолет в главата да купиш ? И винаги може да си вземеш без тераси и чиста площ навсякъде в Европа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тоя смехурко смята и въздуха отгоре над покрива, инак го втриса като осъзнава че се е набутал пак.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тоя смехурко смята и въздуха отгоре над покрива, инак го втриса като осъзнава че се е набутал пак
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар