Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Разбира се, че се гледат дългосрочно. Но в ниския сегмент нещата са различни. Когато продадеш един качил капиталовата и наема, ще трябва да купиш от същото, за да не загубиш. Така само следваш статистиката. Това си е едно нищо - от единия джоб в другия. Ако додадеш за НИ в по-висок сегмент, тогава е по-различно, имаш по-добри опции като перспектива от гледна точка на ликвидност.
или излизаш за да купиш по-висока доходност /ако много ги умееш по-висока бъдеща капиталова/ или не излизаш изобщо.
според мен, по-добра ликвидност от маломерка няма при ни. може само гаражите да я изпреварят.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеОк, съгласих се.
Ще слушам nkravrakov1982 и Julius_BG
Та какво казвате да правя?
Изобщо не счетох за нужно да ти отговарям, че Калин Христов не бил мислил като мен.
Ами нормално, дори е хубаво, че сме на различни мнения. Демокрация е все пак.
А и кой съм аз, че да се меря с него. Аз съм най-обикновен човек.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако не смути икономиката не може да намалее потреблението и респективно инфлацията
за съжаление след толкова печатане инфлацията може да се спре само с шокиращи мерки
с благи думи и повишения 0.25 на 6месеца няма да се случи нищо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Kалин Христов не си е показвал носа извън БНБ откакто е почнал като стажант там ,няма си и понятие за това какви ги вършат и какво правят търговските банки ,понеже с политически назначения от Иван Костов няма и стимул да бъде адекватен изобщо ,така че Калин Христов не е критерий за каквото и да е ,най-малкото за професионално мнение .
Ще слушам nkravrakov1982 и Julius_BG
Та какво казвате да правя?
- 1 like
Коментар
-
Ще стигне до 2.5 или 2.75. По-долу пише, че е в нормата, без да смущава икономиката. Виж, ако стане 18% като по времето на Пол Уолкър, тогава нещата стават различни. А сега какъв потоп имаме - една пресъхнала лихвена селска бара.
за съжаление след толкова печатане инфлацията може да се спре само с шокиращи мерки
с благи думи и повишения 0.25 на 6месеца няма да се случи нищотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
пинокчо, имотиту се гледа дългосрочно.
взимал съм маломерка с възвращаемост под лихвата по депозити за момента
без дори и да си помислям за депозит.
след хайде, нека са 5 години, имота беше качил капиталова 30-40%, наема качи едни 20%, а лихвата беше паднала.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
пинокчо, имотиту се гледа дългосрочно.
след хайде, нека са 5 години, имота беше качил капиталова 30-40%, наема качи едни 20%, а лихвата беше паднала.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
В конкретика за Канада - там е пълна лумпеняда. За двайсетина години НИ са х10. Те също не си произвеждат достатъчно човеци, но имат много нов внос, запазени и на малко километри. Понеже програмата им е такава, че допуска само образовани хора с доказан стаж и поне някакви пари, идват азиатци и плащат над милион за къща. За да инвестира човек там, трябва много по-голям спад от 9%.
В общия случай - много трудно се управлява НИ от разстояние. Пробвал съм - тегаво е. Да си купиш вила в Испания - да. Но да я отдаваш под наем - не. Само дето първото не носи доход, а си има разходи. Имам си достатъчно подобни. Търся да купя НИ за наеми. Където съм аз, там са и те
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...ite-i-dogodina
ПОТОП !!!!!!!!
ЛИХВЕН ПОТОП !!!!
СВЕЖО ОТ .... ДНЕС !!!!! 17 /10/2022 ГОДИНА !!!
Член на ЕЦБ: Банката трябва да продължи да увеличава лихвите и догодина !!!
Той подкрепя повишение със 75 базисни пункта този месец и още 50 или 75 на последното заседание от 2022 г. през декември
11
Коментар
-
Изобщо няма да дочакаш този момент. Просто хлопват кепенците за хубавите имоти. Виж, за останалите НИ ще има спад на цените и сделки - те ще покрият представата за спукан балон, но това не е инвестиция, по-добре си ги дръж на влог на идващите по-високи лихви. Казвам го от личен опит, защото въртя разни апартаменти и знам и нагласите на хората не като брокер, който не прави разлика между сделки и сделки - той си търси единствено комисионата, процесите не го вълнуват.
след хайде, нека са 5 години, имота беше качил капиталова 30-40%, наема качи едни 20%, а лихвата беше паднала.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеВ конкретика за Канада - там е пълна лумпеняда. За двайсетина години НИ са х10. Те също не си произвеждат достатъчно човеци, но имат много нов внос, запазени и на малко километри. Понеже програмата им е такава, че допуска само образовани хора с доказан стаж и поне някакви пари, идват азиатци и плащат над милион за къща. За да инвестира човек там, трябва много по-голям спад от 9%.
В общия случай - много трудно се управлява НИ от разстояние. Пробвал съм - тегаво е. Да си купиш вила в Испания - да. Но да я отдаваш под наем - не. Само дето първото не носи доход, а си има разходи. Имам си достатъчно подобни. Търся да купя НИ за наеми. Където съм аз, там са и те
Ще я включиш в схемата да печели и тя някой процент и ще ти го наглежда.
Така хем ще диверсифицираш!
А и наемния пазар там съм сигурен, че е много по-добре урегулиран.
п.п.
Или нашия батак те устройва повече?
Я си признай - договори за наем сключваш ли? Доходите декларираш ли ги?
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...ite-i-dogodina
ПОТОП !!!!!!!!
ЛИХВЕН ПОТОП !!!!
СВЕЖО ОТ .... ДНЕС !!!!! 17 /10/2022 ГОДИНА !!!
Член на ЕЦБ: Банката трябва да продължи да увеличава лихвите и догодина !!!
Той подкрепя повишение със 75 базисни пункта този месец и още 50 или 75 на последното заседание от 2022 г. през декември
11
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
В конкретика за Канада - там е пълна лумпеняда. За двайсетина години НИ са х10. Те също не си произвеждат достатъчно човеци, но имат много нов внос, запазени и на малко километри. Понеже програмата им е такава, че допуска само образовани хора с доказан стаж и поне някакви пари, идват азиатци и плащат над милион за къща. За да инвестира човек там, трябва много по-голям спад от 9%.
за добър бизнес ти трябва ефективна логистика
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗащо се ограничаваш само до нашия пазар?
Ти ли беше писал, че сестра ти е комшийка на Селин Дион?
Действай:
https://www.investor.bg/a/534-novini...poreden-mesets
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар