IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Според този калкулатор 600 000 лв за 360 месеца при 6% лихва правят 3600 лв месечна вноска.
    https://www.calculator.bg/1/krediten...ator.html#imgl

Месечната издръжка (ако живееш като скот) я дават 2500 лв за 3 членно семйство, реално може да се каже, че мин 5000 лв, ако имат и сносна кола на лизинг (2000 лв) и ходят поне 1 уикенд в месеца на спа с тез 10 к не ги виждам, ако им излязат някакви непредвидени разходи.

Според мен, нормален 3 стаен 120 кв не е по силите на семейство с 10к доход.
    Бетерчо, слез на земята, повечето хора не се занимават с койни и живеят семейно с 2-3К лева в София , ако имат собствен имот, а в провинцията и с по-малко.... Е не ходят на СПА всяка седмица , нито пък им трябва нова кола на лизинг / средната възраст на колите у нас е около ако не и над 20 години/.
    Виж отново колко е средната заплата за страната и медианата също.... Тези хора нали не мислиш че гладуват....

Коментар

• Днес разговарях с познат, който се занимава с имоти, предимно в сегмента на наемите, та човекът каза, че тъй като е чакал голямото мяу, в суматохата е останал без жилище и не може да си позволи да купи на днешните цени, както и няма никакво предлагане на читави неща. Междувременно има и дете, но поне си е избрал свястна квартира, нали е в бранша.Чакайки мяуто бая народ ще си остане по квартирите…

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Като искаш нещо - трябва сам да си го свършиш!

На вълка вратът... знаеш...
        Аха, та аз да ям бой после .... Не мерси :-)
        Освен това аз мога да науча студентите само как да носят по 3 чинии на 1 табла и как се прави шкембе чорба..... При това за второто не съм много сигурен .... Не ставам за академик :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Нека четат касиерите и шоферите на какви цени ще трябва да купуват.
          Хората с много пари отдавна диверсифицират извън България ,твоите колеги от Пирогов например ,понеже имам данни и за Балтов и за други,даже Асенчо Медиджиев го познавам от УНГ,то дето го туриха министър ,отдавна,много отдавна си купуват по Швейцария ,по Австрия и да не изброявам ,който има пара не купува в София отдавна ,ама като казвам пара не говоря за стотици хиляди ,а за милиони капитали

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
            Oĸoлo 5%- 7% oт xopaтa в Coфия пoлyчaвaт зaплaти нaд 7 000 - 8 000 лeвa

https://money.bg/economics/okolo-5-7...-000-leva.html
            Нека четат касиерите и шоферите на какви цени ще трябва да купуват.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
              Ами сега? Пауъл какво ще предприеме?
              08:30 USD Private Nonfarm Payrolls (Jan) 443K 190K 269K
              08:30 USD Unemployment Rate (Jan) 3.4% 3.6% 3.5%
              фед ще ги плющи още с лихви и пазарните участници го осъзнават
              Last edited by bertram; 03.02.2023, 17:09.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ами сега? Пауъл какво ще предприеме?
                USD Nonfarm Payrolls (Jan) 517K 185K 260K
                USD Unemployment Rate (Jan) 3.4% 3.6% 3.5%
                Last edited by unimog; 03.02.2023, 16:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ох не мога страшно е ха ха
                  С теб го закъсахме. Ще се мре от смях с тези наши форумни дружки хахаха. Още ми текат сълзи от очите хахаха

Коментар

хахахахаха... не бре!

С Песимиста си имаме отдавна задявката още от темата за ваксините...

Даже го бях светнал как да лъже теста с фалшив резултат - АМА НЕ ПОЧЕРПИ, СКРЪНДАЗАТА!

Човека е топ-конспиратор, не го знам как спи, навсякъде вижда заговори, конспирации, чудо...

А и като каза, че не искал апарт. до не-нам-си-кое посолство, заради излъчванията - затуй го бъзикам за алум. шапчица!

Ох не мога страшно е ха ха

Коментар

Джули кви са тез алЮмини бре, няма ли да ме светне за кво иде реч? Да не съм изпуснал някъФ бизнес?
                      хахахахаха... не бре!

С Песимиста си имаме отдавна задявката още от темата за ваксините...

Даже го бях светнал как да лъже теста с фалшив резултат - АМА НЕ ПОЧЕРПИ, СКРЪНДАЗАТА!

Човека е топ-конспиратор, не го знам как спи, навсякъде вижда заговори, конспирации, чудо...

А и като каза, че не искал апарт. до не-нам-си-кое посолство, заради излъчванията - затуй го бъзикам за алум. шапчица!

Коментар

Джули кви са тез алЮмини бре, няма ли да ме светне за кво иде реч? Да не съм изпуснал някъФ бизнес?
                        Хахахах. Ох, имай милост, че щях да се задавя от смях хахаха

Коментар

Песи, гледам, че си ме споменавал... Как е, алуминиевата шапчица помага ли с/у вредни излъчвания?

п.п.
                          Казах ти, че със студентите си говорим на теми, дето нямат нищо общо с глупостите дето тука си чешем клавиатурите... даже мога да ти споделя интересен случай - прибирам се по работа от Швейцария и на виенското летище изпускам самолета /не по моя вина/. Едно, че австрийските авиолинии ме обезщетиха, защото беше по тяхна вина, отделно че имат хубав салон, където столовете са с много удобна подложка за лаптоп, направо офис-оборудване! Изолирах се в най-далечния гейт, набързо събрах студентчетата - и си изнесох 4-часова онлайн лекция от виенското летище докато хвана следващия за Бг! Дори не разбраха, че не съм в офиса... не че е и тяхна работа къде съм...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ъхъ , имот трябва да се купува с 2-годишен доход макс :-)))) За всяка касиерка в Лидъл Вазовска Десарска тула :-)
                            Само дето има дори страни в които ипотечките се наследяват щото първото поколение не може да ги изплати в техният живот :-)
                            +1

Това също го пиша отдавна ама няма кой да чете. Всичко това ни очаква ,не си мислете, че ще ни се размине.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=CoXk4KLy15Y

Eй го бре масовия имотен инвеститор в имоти
                              КУПИХ СТАРО ПАНЕЛНО ЖИЛИЩЕ! ПАК ЗАГУБИХ ПАРИ И СЕ СБЛЪСКАХ С НОВИ ПРОБЛЕМИ... НАМЕСИХА СЕ И БОРЦИТЕ!

Коментар

• Според този калкулатор 600 000 лв за 360 месеца при 6% лихва правят 3600 лв месечна вноска.
                                https://www.calculator.bg/1/krediten...ator.html#imgl

Месечната издръжка (ако живееш като скот) я дават 2500 лв за 3 членно семйство, реално може да се каже, че мин 5000 лв, ако имат и сносна кола на лизинг (2000 лв) и ходят поне 1 уикенд в месеца на спа с тез 10 к не ги виждам, ако им излязат някакви непредвидени разходи.

Според мен, нормален 3 стаен 120 кв не е по силите на семейство с 10к доход.
                                Last edited by better; 03.02.2023, 16:32.

Коментар

Working...
                                X