If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Фрости за да паднат имотите трябва да има достатъчно голям брой желаещи да продават. Тук във форума пишете поне 10 понижителя всичките с претенции да сте имотни
Айде моля те изброй ми кои от понижителите продават ???? НИКОЙ
Е добре де Фрости като даже тия дето мислят че ще има спад не продават как точно да стане тая работа със спада???
Аз продавам панелките, няколко пъти писах. С което не шокирам никой.
Отстъпвнето Берти ми е последният проблем защото там капиталовата ми е над дубъл, но трябва да се появи човек да удари парите от масата.
Болшинството тепърва мислят кредит да теглят даже и до банката още не са ходили да видят какво биха им отпуснали и какви са условията в общи линии туристи
не е добре значи
туристи винаги има, но часовникът тиктака (този на банкерите)
в скоро време ентусиастите за кредит ще са значително по-малко.
ако не отстъпиш може да се наложи да го чакаш с години, но това зависи до колко си на зор в крайна сметка.
А, можело значи да се появи спад ?
За единствен път съм съгласен със всичко написано.
Ако не беше невероятното печатане при Ковида от 5 трил, възхода щеше да приключи там.
А за другото печатане през 2009-2019 няма да коментирам.
Е, сега накъде обаче ? Няма печатане, а и свиват баланса на ФЕД.
Отделно, кредитите са със високи лихви.
Дърво, отвсякъде.
В задачата се питаше на кой първи ще му свършат парите - на гражданите или на правителството в УС
Отговора е ясен, правителството вече свърши парите и почна да харчи от пенсионните фондове - Което си е скрита форма на печатене
Предполагам че даже и през акъл не ти минава мисълта че пенсионерите може да не си получат пенсиите защото правителството е опразнило пенсионните фондове???
Да, цените на имотите в бг може и да не се срутят, тъй като имотаджиите сте упорити и стискате докрай, но пазара може да умре напълно. Може хората загубят интерес и да няма никакви сделки.
Нали ти казахме, че "принтерът на тухли" е пуснат и печата на рекордни обороти. Всяка година ще излизат още, и още, и още нови жилища...
Фрости за да паднат имотите трябва да има достатъчно голям брой желаещи да продават. Тук във форума пишете поне 10 понижителя всичките с претенции да сте имотни
Айде моля те изброй ми кои от понижителите продават ???? НИКОЙ
Е добре де Фрости като даже тия дето мислят че ще има спад не продават как точно да стане тая работа със спада???
Ако не беше невероятното печатане при Ковида от 5 трил, възхода щеше да приключи там.
Дърво, отвсякъде.
Може разбира се зависи само какво и кога За сега в БГ, няма високи лихви ,няма безработица, заплатите се увеличават и т.н. Рано е
Това как да го разбираме - продавате на върха при нас, за да купите кеш в УК, където очаквате спад от 20% и искате да го хванете. Говори много за това какво очаквате на българския пазар!
Аз нали това ви разправям че аз съм единственият понижител във форума който наистина вярва в краха на имотите в БГ и продава
Сега по обратната логика ми обясни какво очакват от пазара всичките тука понижители дето не продават ???
Строителите ще спрат строежите само като им намалеят сделките. Пазара няма да спре окончателно, винаги има хора които искат да продават и на по - ниска цена, но много имоти ще изчезнат от пазара. Само като помислим кои имоти се купуваха с ипотеки и какви хора с какви заплати купуваха с кредити и веднага може да разберем и какви имоти ще излизат на пазара ако лихвите се вдигнат примерно на 7-9 % .
Дърво, отвсякъде.
Да, цените на имотите в бг може и да не се срутят, тъй като имотаджиите сте упорити и стискате докрай, но пазара може да умре напълно. Може хората загубят интерес и да няма никакви сделки.
Нали ти казахме, че "принтерът на тухли" е пуснат и печата на рекордни обороти. Всяка година ще излизат още, и още, и още нови жилища...
Строителите ще спрат строежите само като им намалеят сделките. Пазара няма да спре окончателно, винаги има хора които искат да продават и на по - ниска цена, но много имоти ще изчезнат от пазара. Само като помислим кои имоти се купуваха с ипотеки и какви хора с какви заплати купуваха с кредити и веднага може да разберем и какви имоти ще излизат на пазара ако лихвите се вдигнат примерно на 7-9 % .
И да не е за парцел, което ще е основа за оценка, дори като еднофамилна къща ми беше въпросът. Гледам къща с "килери" за спални в Горубляне е на 150к: https://m.imot.bg/details/1j167412364357914
Конкретната къща за сравнение беше тази: https://www.rightmove.co.uk/properti...hannel=RES_BUY Това за по-малко от 3к евро м2 няма да се продава в повечето читави квартали на София. Затова по-малко от 300к в Гоце Делчев - едва ли. Бих предположил 350 защото подобни еднофамилни къщи наистина са рядкост. Е може и за 150к в Горубляне или град Гоце Делчев
За съжаление повечето къщи ги събориха още по времето на комунизма. После се намеси и новото строителство и днес има малко самостоятелни къщи в самостоятелни парцели в център и широк център в София. Днес, вече да притежаваш такава къща е лукс и не може да правим сравнение с тези в УК., че и на други места в Европа. Само си представи ,че на мястото на Люлин, Слатина, Х. Димитър, Надежда и т.н. имаше къщи, а днес има панели ,ЕПК-та и м/у тях нови сгради, къщите се броят на пръстите на ръцете. Скъпи са без компромисно скъпи са защото ги няма , а и цената на земята е висока. Друго не може да очакваме.
Коментар